Saló Tanins, la Bodeguilla

la+bodeguilla S’ha fet, com en les darreres edicions a l’hotel Barceló Sants, el Saló Tanins, organitzat per distribucions la bodeguilla. Més d’una vintena de cellers presentant els seus vins i les seves anyades, concretament varem poder tastar els vins de: Bodegas y Viñedos Labastida, Taittinger, Ebano, Dominio Dostares, Dominio de Tares, Bodega Casaprimicia, Xímenez-Espinola, Viña Salceda, Remirez de Ganuza, Julian Chivite, Vall de Baldomar, Maius, Adegas Valmiñor, Viñedos de Ithaca, Loxarel, Barbara Forés, Propiedad de Arinzano, Alamos, Catena Zapata, Pago de las Encomiendas.
Entre ells destaco els vins de Bodegas Valmiñor de Rias Baixas, amb els seus blancs Davila, de varietats autòctones com la Loureiro, que atorga diferenciació i personalitat, enfront dels centenars de vins de la regió dominada per la Albariño. S’ha d’agrair, valorar i recolzar l’esforç d’un celler per recuperar i potenciar aquestes varietats, no tant comercials ni tant rendibles, però realment molt interessants per la gent que estima el vi.
Els vins de Pago de las Encomiendas, a Extremadura, varen sorprendre per la seva finor, taní polit, facilitat de boca, i una elegància que no és la tònica dels vins de la zona.
Interessants també els vins de Dominio Dostares, que aposten per vins fets 100% amb la varietat Prieto Picudo, on treballem amb extraccions suaus i obtenint delicats vins.
Viñedos de Ithaca, amb Joseph Puig al davant, un dels grans personatges del món del vi, que m’ha vaticinat el final de l’era Parker (Robert). “a la costa Est, ja ningú li fa cas: està acabat”. Segons ell, en quatre anys Parker serà història. Espero que tingui raó.
També em va dir que les botes de 225 litres, tendeixen a desaparèixer i seran substituïdes per les de 400 o 500 litres.
Veurem, veurem que passa.

Versión Castellana
Se ha hecho, como en las últimas ediciones el hotel Barceló Sants, el Salón Taninos, organizado por distribuciones La Bodeguilla. Más de una veintena de bodegas presentando sus vinos y sus añadas, concretamente pudimos probar los vinos de:
Bodegas y Viñedos Labastida, Taittinger, Ebano, Dominio Dostares, Dominio de Tares, Bodega Casaprimicia, Xímenez-Espinola, Viña Salceda, Remirez de Ganuza, Julian Chivite, Vall de Baldomar, Maius, Adegas Valmiñor, Viñedos de Ithaca, Loxarel, Barbara Forés, Propiedad de Arinzano, Alamos, Catena Zapata, Pago de las Encomiendas.
Entre ellos destaco los vinos de Bodegas VALMIÑOR de Rias Baixas, con sus blancos Davila, de variedades autóctonas como la Loureiro, que otorga diferenciación y personalidad, frente a los cientos de vinos de la región dominada por la Albariño. Hay que agradecer, valorar y apoyar el esfuerzo de una bodega para recuperar y potenciar estas variedades, no tan comerciales ni rentables, pero realmente muy interesantes para la gente que ama el vino.
Los vinos de Pago de las Encomiendas, en Extremadura, sorprendieron por su finura, tanino pulido, facilidad de boca, y una elegancia que no es la tónica de los vinos de la zona.Interesantes también los vinos de Dominio Dostares, que apuestan por vinos hechos 100% con la variedad Prieto Picudo, donde trabajamos con extracciones suaves y obteniendo delicados vinos.Viñedos de Ithaca, con Josep Puig al frente, uno de los grandes personajes del mundo del vino, que me ha vaticinado el final de la era Parker (Robert). “En la costa Este, ya nadie le hace caso: está acabado”. Según él, en cuatro años Parker será historia. Espero que tenga razón.También me dijo que las barricas de 225 litros, tienden a desaparecer y serán sustituidas por las de 400 o 500 litros.
Veremos, veremos que pasa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content