Vi desalcoholitzat

La presentació a Espanya d’una beguda que els fabricants presenten com vi i que té 0,0 d’alcohol reobre una polèmica entre els amants del vi i fins i tot entre els qui segueixen al vi, a més, per qüestions de salut.
La informació prové d’Espanya: Quan se li pregunta a Ramon Bodenlle, un dels emprenedors d’aquesta iniciativa, com és possible un vi sense alcohol, sense dubtar, contesta amb una altra pregunta: “És que no hi ha ja en els bars cerveses sense alcohol ? ” I és que des de maig està en el mercat gallec les primeres ampolles del vi Raisin D’or, el primer 0,0 que s’elabora a Espanya.
Els artífexs d’aquest vi sense alcohol, pioner en el sector, són dos biòlegs gallecs, que han donat vida a l’empresa Raisin D’or, dedicada a elaborar vi desalcoholitzat, sense perdre el seu aroma i el seu sabor .
Com s’elabora aquest producte?
Aquest esta elaborat amb raïm de la varietat ull de llebre i garnatxa seleccionades. L’edat mitjana de les vinyes és de 20 anys i es desenvolupen sobre sòls amb dèficit hídric, el que potencia els aromes afruitats i concentra el sabor. L’elaboració del producte passa per la fase de recollida de raïm de forma manual, la vinificació amb maceració mitjana i la fermentació en dipòsits d’acer. S’obté un vi de color cirera violaci típic de la garnatxa, de capa mitja que suggereix cos i joventut. En aroma s’aprecien els fons varietals amb àmplia sensació aromàtica i complexos aromes afruitats, amb lleugers records a fruites del bosc. De passada suau i rodó en boca, amb un lleuger caràcter fruiter, manté un perfecte equilibri. Un vi amb gran suavitat i carnositat a prendre’l. (això, segons ells)
Procés de Desalcoholització
El vi de partida és filtrat posteriorment preescalfat en un intercanviador de plaques des dels 2 º C fins a la temperatura de Desalcoholització, que aquesta entre els 30 º C i els 35 º C El vi passa a una secció de separació i rectificació on la pressió s’incrementa i es produeix la separació entre el vi i l’alcohol. El vi desalcoholizat queda amb un contingut en alcohol inferior al 0,1% en volum. Mitjançant un sistema de recuperació s’aconsegueix reincorporar les aromes del vi, obtenint un producte amb totes les característiques del vi de partida excepte el contingut en alcohol. La Desalcoholització es realitza per un procés físic, sense que intervingui cap producte químic aliè al propi vi, per la qual cosa el resultat és un producte natural, saludable i d’alta qualitat.

Font: diari del vi, raisindor.com

versión castellana
La presentación en España de una bebida que los fabricantes presentan como vino y que tiene 0,0 de alcohol reabre una polémica que se agudiza entre los amantes del vino e incluso entre quienes siguen al vino, además, por cuestiones de salud.
La información proviene de España: Cuando se le pregunta a Ramón Bodenlle, uno de los emprendores de esta iniciativa, cómo es posible un vino sin alcohol, sin dudar, contesta con otra pregunta: “¿Acaso no hay ya en los bares cervezas sin alcohol?” Y es que desde mayo está en el mercado gallego las primeras botellas del vino Raisin D’or, el primer 0,0 que se elabora en España.
Los artífices de este vino sin alcohol, pionero en en el sector, son dos biólogos gallegos, un lucense y una ourensana, que han dado vida a la empresa Raisin D’or, dedicada a elaborar vino desalcoholizado, sin perder su aroma y su sabor.
Como se elabora este producto?
Esta elaborado con uvas de la variedad tempranillo y garnacha seleccionadas de la añada 2008. La edad media de los viñedos es de 20 años y se desarrollan sobre suelos con déficit hídrico, lo que potencia los aromas afrutados y concentra el sabor. La elaboración del producto pasa por la fase de recolección de uvas de forma manual, la vinificación con maceración media y la fermentación en depósitos de acero. Se obtiene un vino de color cereza violáceo típico de la garnacha, de capa media que sugiere cuerpo y juventud. En aroma se aprecian los fondos varietales con amplia sensación aromática y complejos aromas frutosos, con ligeros recuerdos a frutas del bosque. De paso suave y redondo en boca, con un ligero carácter frutal, mantiene un perfecto equilibrio. Un vino con gran suavidad y carnosidad al tomarlo
Proceso de desalcoholización
El vino de partida es filtrado posteriormente precalentado en un intercambiador de placas desde los 2ºC hasta la temperatura de desalcoholización, que esta entre los 30ºC y los 35ºC El vino pasa a una sección de separación y rectificación donde la presión se incrementa y se produce la separación entre el vino y el alcohol. El vino desalcoholizado queda con un contenido en alcohol inferior al 0,1% en volumen. Mediante un sistema de recuperación se consigue reincorporar los aromas del vino, obteniendo un producto con todas las características del vino de partida excepto el contenido en alcohol. La desalcoholización se realiza por un proceso físico, sin que intervenga ningún producto químico ajeno al propio vino, por lo que el resultado es un producto natural, saludable y de alta calidad.
Fuente: diario del vino, raisindor.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content