Tayaimgut negre 2005

Al destapar una ampolla de vi, l’entorn, la companyia, el moment, sovint ens influeix en la valoració que d’ella en podem fer. En aquesta ocasió, aquesta ampolla va dominar i millorar tot el que hi havia al voltant: l’entorn era més especial, la companyia enlluernadora, i el moment, brillant.

TAYAIMGUT NEGRE 080109

Tayaimgut 2005, és un vi d’una anyada càlida i eixuta, provinent d’unes vinyes plantades amb Merlot i Cabernet Sauvignon, a Sant Joan de Mediona, a 480 metres d’altitud, sota la Serra de Puigfred, dins la DO Penedès. Aquest vi, es va estar en botes de roure francès durant dotze mesos i es va embotellar el març del 2007.
L’ampolla que varem obrir, ens va mostrar una nas amb unes aromes molt netes, balsàmic, herbes aromàtiques, terrós, fruita negra madura, intens, molt agradable i franc.
Viu en boca, fresc, taní mesurat, d’estructura àmplia però sense fer-se feixuc, potent però accessible, llarg i amable.
D’aquest celler, ha estat de llarg, l’ampolla i l’anyada que més m’ha agradat, una grata sorpresa, una d’aquelles ampolles que t’alegren el dia.

Vi: Tayaimgut negre 2005.
Celler: Tayaimgut.
DO: Penedès.
Varietats: Merlot, Cabernet Sauvignon.
Preu: 12.50€.

Versión castellana
Al descorchar una botella de vino, el entorno, la compañía, el momento, a menudo nos influye en la valoración que de ella podemos hacer. En esta ocasión, esta botella dominó y mejoró todo lo que había alrededor: el entorno era más especial, la compañía deslumbrante, y el momento, brillante.
Tayaimgut 2005, es un vino de una añada cálida y seca, proveniente de unas viñas plantadas con Merlot y Cabernet Sauvignon, en Sant Joan de Mediona, a 480 metros de altitud, bajo la Sierra de Puigfred, dentro de la DO Penedès. Este vino, permaneció en barricas de roble francés durante doce meses y se embotelló en marzo de 2007.
La botella que abrimos, nos mostró una nariz con unos aromas muy limpios, balsámico, hierbas de bajo monte, terroso, fruta negra madura, intenso, muy agradable y franco.
Vivo en boca, fresco, tanino medido, de estructura amplia pero sin hacerse pesado, potente pero accesible, largo y amable.
De esta bodega, ha sido de largo, la botella y la añada que más me ha gustado, una grata sorpresa, una de esas botellas que te alegran el día.

Vino: Tayaimgut negro 2005.
Bodega: Tayaimgut.
DO: Penedès.
Variedades: Merlot, Cabernet Sauvignon.
Precio: 12.50 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content