16ª Fira del vi, 29 abril al 2 de Maig

Arribem divendres a la tarda a Falset, a la fira del vi. A les 19h Jordi Melendo fa la presentació del seu llibre Un sueño en la Champagne, i seguidament es fa el tast de vins blancs de la comarca del Priorat i vins blancs del món.
closa+batllet+escanyavelles

rar+2008

Sempre he pensat que el Priorat no és zona per fer vins blancs ( Montsant una mica) però d’entre tots els vins blancs de la comarca tastats, destaco el vi de Closa Batllet, elaborat amb la varietat Escanyavelles, i el vi Rar 2008 del celler Ruby Vintage, elaborat amb Garnatxa blanca i Chenin.

Desprès de sopar, fem cap al Celler Capçanes on organitzen La nit de les Garnatxes, on es poden tastar garnatxes de diferents terrers, de panal, llicorella, argila i calissa, per poder copsar l’impremta del sòl en el vi resultant. I cada vi estava maridat amb una tapa. El vi que a mi més em va agradar va ser el provinent del terrer de llicorella, oferint un vi més estructurat, de més volum i complexitat.
També es podien tastar vins dolços, i en una sala contigua, els vins d’un celler convidat, en aquesta ocasió era Vilaviniteca amb algunes de les seves distribucions.
Em va agradar molt la festa, l’organització, la gent, l’entorn, el glamour, els amics, els coneguts, la gent del vi, gent de la terra,(menys dos ossos passats), la companyonia, l’assistència, un èxit total i una activitat absolutament recomanable per als visitants de la fira.
Acabat el tast, cap a un local on tocava un grup, The Cucos, que versionava a Rains again the machine i grups de l’estil. Ambient jove i cerveser. Cap a casa.
lo+mon+2008%252C+trossos+del+prioratDissabte inauguració a les 11 de la fira de falset, on diferents cellers presenten el seu vi per a que els visitants el puguin tastar. Interessant el vi del celler Trossos del Priorat, amb el vi Lo mon 2008. Un vi contundent, musculat però fresc i elegant.
Dinem arròs de muntanya, al dinar popular de l’ermita de les pinyeres, al Masroig. Sobretaula amb vells viticultors de la zona: una autèntica immersió de sapiència popular.
A la tarda assistim al Vi de Nit, que s’organitza als Jardins de Mas Figueres, on cellers convidats presenten els seus vins, acompanyats amb jazz en viu.
D’aquí destaco del celler Orto vins, dins de la col·lecció singularitats, el vi monovarietal de Samsó, per la seva elegant estructura.
els+pins+vers%252C+Montse+NadalI el vi Els Pins Vers 2008, fet per l’enòloga Montse Nadal, un vi d’una fragància fresca i balsàmica, que fa que sobresurti de la resta de vins de la zona. Nosaltres acabem aquí.
La fira del vi de Falset, interessant i important fira de vins, una festa de vi,  amb un munt d’activitats per a tots els gustos i horaris, tant per a professionals com per aficionats, i que ningú s’hauria de perdre.
Versión Castellana
Llegamos el viernes por la tarde a Falset, a la feria del vino. A las 19h Jordi Melendo hace la presentación de su libro Un sueño en la Champagne, y seguidamente se hace la cata de los vinos blancos de la comarca del Priorat y vinos blancos del mundo.
Siempre he pensado que el Priorat no es zona para hacer vinos blancos (Montsant un poco) pero de entre todos los vinos blancos de la comarca catados, destaco el vino de Closa Batllet, elaborado con la variedad Escanyavelles, y el vino Rar 2008 de la bodega Ruby Vintage, elaborado con Garnacha blanca y Chenin.
Después de cenar, vamos a Celler Capçanes donde organizan La noche de las Garnachas, donde se pueden degustar garnachas de diferentes terruños; de panal, pizarra, arcilla y caliza, para poder captar la imprenta del terruño en el vino resultante. Y cada vino se maridaba con una tapa. El vino que a mí más me gustó fue el que provenía del terruño de pizarra, ofreciendo un vino más estructurado, de mayor volumen y complejidad.
También se podían catar vinos dulces, y en una sala contigua, los vinos de una bodega invitada, que en esta ocasión era Vilaviniteca con algunas de sus distribuciones.
Me gustó la fiesta, la organización, la gente, el entorno, el glamour, los amigos, los conocidos, la gente del vino, la gente de la tierra, (menos dos osos pasados), el compañerismo, la asistencia , un éxito total y una actividad absolutamente recomendable para los visitantes de la feria, amantes del vino.
Terminada la cata, fiesta en un local donde tocaba un grupo, The Cucos, que versionaba a Rains again the machine y grupos del estilo. Ambiente joven y cervecero. A casa.

Sábado, inauguración a las 11h de la feria de Falset, donde diferentes bodegas presentan su vino para que los visitantes lo puedan catar. Interesante el vino de la bodega Trossos del Priorat, con el vino Lo mon 2008. Un vino contundente, musculado pero fresco y elegante.
Almorzamos  arroz de montaña, en la comida popular de la ermita de Les Pinyeres, en el Masroig. Sobremesa con viejos viticultores de la zona: una auténtica inmersión de sabiduría popular.
Por la tarde asistimos al Vi de Nit, que se organiza en los Jardines de Mas Figueres, donde bodegas invitadas presentan sus vinos, acompañados con jazz en vivo.
De ahí destaco la bodega Orto vins, dentro de la colección singularitats, el vino monovarietal de Cariñena, por su elegante estructura.
Y el vino Els Pins Vers 2008, realizado por la enóloga Montse Nadal, un vino de una sorprendente fragancia, fresca y balsámica, que hace que sobresalga del resto de vinos de la zona. Nosotros acabamos aquí.
La feria del vino de Falset, interesante e importante feria de vinos, una fiesta del vino, con un actividades para todos los gustos y horarios, tanto para profesionales como para aficionados, y que nadie debería perderse.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content