Els nous Penedes

S’ha fet a Barcelona la presentació dels nous Penedès, on 34 cellers han presentat prop de 200 vins per a tastar, entre blancs, negres i rosats. Hi ha una tendència  en vins elaborats amb varietats autòctones, però continuem amb la mania del 5% ( o sigui, afegir als vins blancs un 5% de Muscat per a fer-lo, segons ells, més comercial), que el que fa és emmascarar la personalitat del vi amb aroma a moscatell. De fet, sempre m’ha resultat molt difícil explicar a un estranger la identitat del Penedès, una DO amb 16 varietats autoritzades :

Varietats Negres: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Merlot, Garnatxa, Samsó, Ull de llebre.
Varietats Blanques: Chardonnay, Gewürstraminer, Riesling, Macabeu, Malvasia de Sitges, Moscatell d’Alexandria, Parellada, Xarel·lo.
Amb tantes varietats, entre la volubilitat de vins i la dispersió d’estils, se’m fa difícil trobar una línia identificativa d’identitat, a no ser que anem a buscar monovarietals de vins blancs de varietats autòctones, i en negres alguns Ull de llebre i Cabernet Sauvignon.
Diuen els castellans però, que en la variedad, está el gusto.
No ho sé.
Versión Castellana
Se ha hecho en Barcelona la presentación dels nous Penedès, donde 34 bodegas han presentado cerca de 200 vinos para degustar, entre blancos, tintos y rosados. Hay una tendencia en vinos elaborados con variedades autóctonas, pero continuamos con la manía del 5% (o sea, añadir a los vinos blancos un 5% de Muscat para hacerlo, según ellos, más comercial), consiguiendo simplemente enmascarar la personalidad del vino con aroma a moscatel. De hecho, siempre me ha resultado muy difícil explicar a un extranjero la identidad del Penedès, una DO con 16 variedades autorizadas de momento:
Variedades Tintas: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Merlot, Garnacha, Monastrell, Samsó, Tempranillo.
Variedades Blancas: Chardonnay, Gewürstraminer, Riesling, Macabeo, Malvasía de Sitges, Moscatel de Alejandría, Parellada, Xarel·lo.
Con tantas variedades, entre la volubilidad de vinos y la dispersión de estilos, se me hace difícil encontrar una línea identificativa de identidad, a no ser que vayamos a buscar monovarietales de vinos blancos de variedades autóctonas, y en tintos algunos Ull de llebre y Cabernet Sauvignon.
Dicen los castellanos, que en la varidad, está el gusto.
No sé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content