El cerebro Goloso

cerebro+golosoAquest llibre tracta d’aliments, gustos i aromes, de la fam i la sacietat, però també del plaer. En certa manera, parla de les nostres experiències més habituals. Res més familiar que apreciar el gust d’un aliment quan es té gana i sentir plaer en això. Res més natural que negar-se a menjar quan no es té gana, o bé quan l’aliment no és bo. Tracta d’experiències diàries, fonts de petites satisfaccions o decepcions. També hi ha moments excepcionals, són aquelles menges de festa preparades amb cura, posades en escena, viscudes amb exaltació i molt comentades més tard.
Però succeeix que aquesta meravellosa simplicitat es veu amenaçada. ¿No s’està reduint de manera dramàtica la fantàstica varietat dels gustos, conseqüència de l’estandardització dels productes, el cultiu intensiu, la cria intensiva i la substitució perniciosa de la cuina tradicional pels menjars preparats de forma industrial?
Sense parlar dels reglaments de Brussel·les que busquen indicis de substàncies sospitoses en els saborosos productes de les nostres regions.
S’espatllaran definitivament les papil·les gustatives dels nostres fills, seduïts a una edat primerenca per falsos valors culinaris que s’engalanen amb increïbles colors en els temples dels grans àpats?
Serà culpable d’això el mateix plaer al qual ens agradaria considerar innocent?
Com les molècules que escapen dels aliments per aconseguir la mucosa olfactiva i les papil·les gustatives es converteixen en sensacions?
D’on sorgeix el plaer indissoluble d’ingerir?
Totes aquestes respostes, i moltes més, en aquest llibre.
André Holley, investigador rigorós i divulgador apassionat, està considerat una de les màximes autoritats europees en l’estudi dels sentits del gust i de l’olfacte.
Titol: El cerebro Goloso
Autor: André Holley
Editorial: Rubes
Versión Castellana
Este libro trata de alimentos, gustos y aromas, del hambre y la saciedad, pero también del placer. En cierto modo, habla de nuestras experiencias más habituales. Nada más familiar que apreciar el gusto de un alimento cuando se tiene apetito y sentir placer en ello. Nada mas natural que negarse a comer cuando no se tiene hambre, o bien cuando el alimento no es bueno. Trata de experiencias diarias, fuentes de pequeñas satisfacciones o decepciones. También existen momentos excepcionales, son aquellas comidas de fiesta preparadas con esmero, puestas en escena, vividas con exaltación y muy comentadas más tarde.
Pero sucede que esta maravillosa simplicidad se ve amenazada. ¿No se está reduciendo de manera dramática la maravillosa variedad de los gustos, consecuencia de la estandarización de los productos, el cultivo intensivo, la cría intensiva y la sustitución perniciosa de la cocina tradicional por las comidas preparadas de forma industrial?
Sin hablar de los reglamentos de Bruselas que buscan indicios de sustancias sospechosas en los sabrosos productos de nuestras regiones.
¿Nuestros hijos van a estropear definitivamente sus papilas gustativas, seducidos a una edad temprana por falsos valores culinarios que se engalanan con increíbles colores en los templos de la gran comilona? 
¿Será culpable de ello el propio placer al que nos gustaría considerar inocente?
¿Como las moléculas que escapan de los alimentos para alcanzar la mucosa olfativa y las papilas gustativas se convierten en sensaciones?
¿De donde surge el placer indisoluble de ingerir?
Todas estas respuestas, y muchas más, en este libro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content