Acte vandàlic al celler Terroir al límit

terroir+al+limit
El celler Terroir al Límit de Torroja del Priorat ha patit aquesta setmana un acte vandàlic. Durant la nit del passat 13 de juny de 2011, algú va forçar el pany i va entrar a les instal·lacions. Els tancaments d’alguns dipòsits van ser oberts, i el vi, vessat a terra. El contingut de moltes de les bóotes del celler va resultar contaminat i, per tant, malmès, per la introducció de sabó industrial.
Els propietaris de Terroir al Límit, Dominik Huber, Eben Sadie i Jaume Sabaté, condemnen “amb energia aquest acte inexplicable…. Ens trobem davant de l’expressió d’un acte d’odi o de pur vandalisme? No hi ha cap raó òbvia que se’ns acudeixi i, certament, ningú no ha admès cap responsabilitat o culpabilitat per aquest acte covard de destrucció“.
El cas està sent investigat pels Mossos d’Esquadra i per les autoritats locals, expliquen, i comenten que la DOQ Priorat oferirà la seva pròpia declaració. El succés ha estat explicat a la Generalitat de Catalunya (Institut Català de la Vinya i el Vi). Els seus laboratori,s a l’Estació de viticultura i enologia de Reus, analitzaran tots els vins del celler. Els que hagin resultat contaminats, probablement més del 25% dels conservats en bótes,segons els propietaris, seran eliminats.
Terroir al Límit va ser creat el 2004 a partir de la unió de dos vins: Dits del Terra, d’Eben Sadie, i Arbossar, de Dominik Huber, amb el suport del viticultor Jaume Sabaté. Amb rapidesa es va convertir en un dels cellers més respectats, amb reconeixement i premis tant nacionals com internacionals.
Els responsables de les vinyes i del seu vi manifesten la seva determinació de continuar el projecte. Al mateix temps, mostren el seu públic agraïment a tots aquells que els han ofert ajuda.
Font: vadevi
Versión castellana
La bodega Terroir al Límit de Torroja del Priorat ha sufrido esta semana un acto vandálico. Durante la noche del pasado 13 de junio de 2011, alguien forzó la cerradura y entró en las instalaciones. Los cierres de algunos depósitos fueron abiertos, y el vino, derramado en el suelo. El contenido de muchas de las barricas de la bodega resultó contaminado y, por tanto, dañado, por la introducción de jabón industrial.
Los propietarios de Terroir al Límit, Dominik Huber, Eben Sadie y Jaume Sabaté, condenan “con energía este acto inexplicable …. Nos encontramos ante la expresión de un acto de odio o de puro vandalismo? No hay razón obvia que se nos ocurra y, ciertamente, nadie ha admitido ninguna responsabilidad o culpabilidad por este acto cobarde de destrucción “.
El caso está siendo investigado por los Mossos d’Esquadra y por las autoridades locales, explican, y comentan que la DOC Priorat ofrecerá su propia declaración. El suceso ha sido explicado a la Generalidad de Cataluña (Instituto Catalán de la Viña y el Vino). Su laboratorio, de la Estación de viticultura y enología de Reus, analizarán todos los vinos de la bodega. Los que hayan resultado contaminados, probablemente más del 25% de los conservados en barricas, según los propietarios, serán eliminados.
Terroir al Límit fue creado en 2004 a partir de la unión de dos vinos: Dedos del Suelo, de Eben Sadie, y Arbossar, de Dominik Huber, con el apoyo del viticultor Jaume Sabaté. Con rapidez se convirtió en una de las bodegas más respetados, con reconocimiento y premios tanto nacionales como internacionales.
Los responsables de las viñas y de su vino manifiestan su determinación de continuar el proyecto. Al mismo tiempo, muestran su público agradecimiento a todos aquellos que les han ofrecido ayuda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content