Parxet, esmorzar de forquilla

De la mà del seu distribuïdor, Vilaviniteca, hem pogut assistir a uns dels esmorzars de forquilla fets al celler Parxet, a Santa Maria de Martorelles, convocant botiguers de vi i gent de la restauració.
Esmorzar amb paté de tomàquet confitat, paté suau de formatge, arengada amb raïm, pa rústic amb tomàquet de pagès, excel·lent carxofa confitada fregida, faves i pèsols de Llavaneres, conill de segar i un espectacular pastís de formatge amb melmelada de cireres.
Vins
Comencem amb un Titiana Brut Nature Vintage 2008, un Chardonnay 100% de bona acidesa, de bombolla ben integrada i elegant. Continuem amb un Titiana Pinot Noir Brut rosé 2007, seguint els paràmetres de l’anterior, però amb la complexitat d’un raïm més vinós. Comencem amb els blancs amb el Bruberry blanc 2010, DO Montsant, i continuem l’àpat sense moure’ns d’aquesta DO. El Santbru blanc 2009,  fet amb garnatxa blanca i garnatxa gris, cupatge fet amb un terç del vi en botes de fusta francesa de 500 litres, i la resta en inox i formigó, donant lloc a un vi més estructurat, més greixós, per la utilització de la tècnica del batonnage. Pel que fa als vins negres, comencem amb un Bruberry 2009 sense fusta, elaborat amb garnatxa, shiraz i Samsó, un vi jove, de frescor certa, amb lleugers records de maceració carbònica. 
Brunus 2008, elaborat amb Samsó, garnatxa i Shiraz, 10 mesos en botes de roure francés i americà de diferents capacitats, un vi elegant de taní polit i lleuger.
Santbru 2009, elaborat amb Samsó, garnatxa i Shiraz, un vi amb més estructura i potència encara per dominar.
Santbru carinyenes velles 2007, elaborat amb Samsó de vinyes velles, Shiraz i garnatxa, 16 mesos en fusta francesa de diferents capacitats. Un vi més complex, mineral, especiat, que imposa més reflexió.
Acabem amb un Parxet Cuveé dessert dolç, un cava per postres, de 50g de sucre per litre, però aquesta dolçor queda amagada per la seva acidesa en boca, que fa que la seva dolçor sigui molt lleugera i agradable.
En resum, un molt bon matí.
Versión Castellana
De la mano de su distribuidor, Vilaviniteca, hemos podido asistir a uno de los desayunos de tenedor hechos a la bodega Parxet, en Santa Maria de Martorelles, convocando comerciantes de vino y gente de la restauración.
Desayuno con paté de tomate confitado, paté suave de queso, arenque con uvas, pan rústico con tomate de pagès, excelente alcachofa confitada frita, habas y guisantes de Llavaneres, conejo de segar y un espectacular pastel de queso con mermelada de cerezas.
Vinos
Empezamos con un Titiana Brut Nature Vintage 2008, un Chardonnay 100% de buena acidez, de burbuja bien integrada y elegante. Continuamos con un Titiana Pinot Noir Brut rosé 2007, siguiendo los parámetros del  anterior, pero con la complejidad de una uva más vinosa. Empezamos con los blancos con el Bruberry blanco 2010, DO Montsant, y continuamos el desayuno comida sin movernos de esta DO. El Santbru blanco 2009, hecho con garnacha blanca y garnacha gris, mezcla hecho con un tercio del vino en barricas de madera francesa de 500 litros, y el resto en inox y hormigón, dando lugar a un vino más estructurado, más graso, por la utilización de la técnica del batonnage. En cuanto a los vinos tintos, empezamos con un Bruberry 2009 sin madera, elaborado con garnacha, shiraz y Samsó, un vino joven, de frescura cierta, con ligeros recuerdos de maceración carbónica.
Brunus 2008, elaborado con Samsó, garnacha y Shiraz, 10 meses en barricas de roble francés y americano de diferentes capacidades, un vino elegante de tanino pulido y ligero.
Santbru 2009, elaborado con Sansón, garnacha y Shiraz, un vino con más estructura y potencia aún por dominar.
Santbru Carinyenes velles 2007, elaborado con Samsó de viñas viejas, Shiraz y garnacha, 16 meses en madera francesa de diferentes capacidades. Un vino más complejo, mineral, especiado, que impone más reflexión.
Acabamos con un Parxet Cuvée dessert dolç, un cava de postre, de 50g de azúcar por litro, pero esta dulzura queda escondida por su acidez en boca, que hace que su dulzura sea muy ligera y agradable.
En resumen, una muy buena mañana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content