Vijazz 2011

Jornada per a sommeliers del Caixa Penedès Vijazz dins del actes del Vijazz 2011 a Vilafranca del Penedès.  Un saló, a l’antic cinema del poble, amb un centenar de vins de diferents cellers del Penedès, on d’entre el vins que vaig tastar, en destaco els següents:
Del celler Castellroig, el  Xarel·lo 2010, el Manuela de Naveran Chardonnay 2010, els vins de Finca Valdosera, tant blancs com negres, marquen una diferència, i els sempre elegants i madurs caves d’Oriol Rossell, on han fet un canvi radical al disseny de les seves etiquetes.
La decepció del saló, va ser per a mi, descobrir que al vi blanc Finca els camps del celler Jané Ventura, un vi elaborat amb macabeu, ara, hi han afegit la varietat muscat, destrossant completament la seva personalitat i el record que en tenia, i fent un altre vi, i que res té a veure amb el vi que tradicionalment feien: una llàstima. Un altre vi que s’ha venut a la tendència del 10%, o sigui, la dels vins que afegeixen un 10%  de Muscat al seus cupatges, que és una moda que es va imposant al mercat.    
Seguidament es feu un tast magistral dirigit pel sumiller César Canovas, on va mostrar una selecció de vins del Penedès,  especials per ell, i els va maridar amb una escollida peça musical de jazz.
Els vins escollits van ser quatre blancs i quatre negres.
Colet Navazos 2007 Xarel·lo.
Recaredo can credo 2009 Xarel·lo.
Can Ràfols Xarel·lo Pairal 2007.
Nun, vinya dels Taus 2009 Xarel·lo.
Jean Leon 1994 Cabernet Sauvignon.
Jané Ventura finca els camps 2005, ull de llebre.
Pardas Collita Roja 2008 Sumoll + Marselan.
Heretat Montrubi, dolç sumoll pasificat 2008.
Colet+Navazosnun vinya dels taus
Tots ells molt interessants i sorprenents, i els que més em van agradar va ser el Colet Navazos 2007 Xarel·lo, un cava on al licor de expedició hi han posat amontillado, aconseguint un nas que et transporta a les oxidacions de Jerez.
El Nun, vinya dels Taus 2009 Xarel·lo, un vi ample, voluminós, greixós, molt interessant.
jean+leon+1994
Jean Leon 1994 Cabernet Sauvignon, un vi encara viu per veure la longevitat dels cabernets del Penedès.  
advent+sumoll
El vi d’Heretat Montrubi, un vi dolç elaborat amb la varietat sumoll que ha estat pasificat.
Versión castellana
Jornada para sumilleres del Caixa Penedés Vijazz dentro de los actos del Vijazz 2011 en Vilafranca del Penedés. Un salón, celebrado en el antiguo cine del pueblo, con un centenar de vinos de diferentes bodegas del Penedés, donde de entre los vinos que probé, destaco los siguientes:
De la bodega Castellroig, el Xarel.lo 2010, el Manuela de Naveran Chardonnay 2010, los vinos de Finca Valdosera, tanto blancos como tintos, marcan una diferencia, y los siempre elegantes y maduros cavas de Oriol Rossell, donde han hecho un cambio radical el diseño de sus etiquetas, donde destaco su gran reserva del 2007.
La decepción del salón, fue para mí, descubrir que el vino blanco Finca els Camps de la bodega Jané Ventura, un vino elaborado con macabeo, ahora, han añadido la variedad Muscat, destrozando completamente su personalidad y el recuerdo que tenía, y haciendo otro vino, y que nada tiene que ver con el vino que tradicionalmente hacían: una lástima. Otro vino que se ha vendido a la tendencia del 10%, o sea, la de los vinos que añaden un 10% de Muscat a sus coupages, que es una moda que se va imponiendo en el mercado.
Seguidamente se hizo una cata magistral dirigida por el sumiller César Cánovas, donde mostró una selección de vinos del Penedés, especiales para él,  maridados con una escogida pieza musical de jazz.
Los vinos escogidos fueron cuatro blancos y cuatro tintos.

Colet Navazos 2007 Xarel·lo.
Recaredo Can credo 2009 Xarel·lo.
Can Ràfols Xarel·lo Pairal 2007.
Nun, viña de los Taus 2009 Xarel·lo.
Jean Leon 1994 Cabernet Sauvignon.
Jané Ventura finca los campos 2005, tempranillo.
Pardas Cosecha Roja 2008 Sumoll + Marselan.
Heretat Montrubi, dolç sumoll pasificat 2008.
Todos ellos muy interesantes y sorprendentes, y los que más me gustó fue el Colet Navazos 2007 Xarel·lo, un cava donde el licor de expedición han añadido amontillado, consiguiendo una nariz que te transporta a las oxidaciones de Jerez.
El Nun, viña dels Taus 2009 Xarel·lo, un vino amplio, voluminoso, graso, muy interesante.
Jean Leon 1994 Cabernet Sauvignon, un vino aún vivo para ver la longevidad de los cabernets del Penedés.
El vino de Heretat Montrubi, un vino dulce elaborado con la variedad sumoll que ha sido pasificado.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content