Mas Perinet, el final.

masperinet+final
Parlava aquesta setmana amb un col•lega de professió que ha estat en un viatge llampec a la DO Somontano. Ha tornat esgarrifat: Tots els cellers que ha visitat li han dit el mateix “ no vendemos ni una botella, y no vemos cuando va a canviar esta situación”.
Actualment hi ha 34 cellers a la DO i ja comencen a tancar alguns cellers, sobretot els de construcció recent amb inversions milionàries com Bodegas Irius (actualment precintada judicialment), Laus, etc.. però també els cellers consolidats Enate, Bodegas Pirineos, tenen problemes.
Com al Priorat. Inversions milionàries que han acabat molt malament. És el cas de Mas Perinet, celler actualment tancat i en venda. Tres socis, Joan Manel Serrat, Antonio Casado, Alejandro Marsol, empresaris del sector metal•lúrgic, sector constructor i sector artista, obren un macroceller al Priorat, dos anys d’obres condicionant la muntanya (primer trinxant la pedra de la muntanya, i seguidament estructurant els bancals) i desprès la construcció del celler i plantació de les vinyes. Previsió de fer més de 300.000 ampolles any, i l’objectiu de baixar preus a la zona.
Al final, poques anyades han pogut sortir al mercat. De l’anyada 2009 sols es van fer tres tines de vi, el 2010 no van fer la verema i pel 2011 no van ni podar les vinyes, cosa que ha causat preocupació als vinyaters veïns, ja que les vinyes abandonades són un focus de propagació de malalties fúngiques i víriques. Realment, durant la meva última visita al Priorat, vaig veure preocupació per aquest tema entre els propietaris de les vinyes colindants. Estem un període complicat en el món del vi, on els de sempre, honestos i humils, amb esforç, podran capejar el temporal, i on els nouvinguts, amb inversions insostenibles, acabaran el seu camí de cop.
Versión Castellana
Hablaba esta semana con un colega de profesión que ha estado en un viaje relámpago a la DO Somontano. Ha vuelto estremecido: Todas las bodegas que ha visitado le han dicho lo mismo “no vendemos ni una botella, y no vemos cuando va a cambiar esta situación”.
Actualmente hay 34 bodegas en la DO y ya empiezan a cerrar algunas, sobre todo las de reciente construcción con inversiones millonarias, como Bodegas Irius, (actualmente precintada judicialmente), Laus, etc .. pero también las bodegas consolidadas Enate, Bodegas Pirineos, tienen problemas.
Como en el Priorat. Inversiones millonarias que han acabado muy mal. Es el caso de Mas Perinet, bodega actualmente cerrada y en venta. Tres socios, Joan Manuel Serrat, Antonio Casado, Alejandro Marsol, empresarios del sector metalúrgico, sector constructor y sector artista, abren una macrobodega en el Priorat, dos años de obras condicionando la montaña (primero triturando la piedra de la montaña, y seguidamente estructurando los bancales) y después la construcción de la bodega y plantación de las viñas. Previsión de producir más de 300.000 botellas año, y el objetivo de bajar precios en la zona.
Al final, pocas añadas han podido salir al mercado. De la añada 2009 sólo se hicieron tres tinas de vino, en 2010 no hicieron la vendimia y el 2011 no podaron ni las viñas, lo que ha causado preocupación a los viticultores vecinos, ya que las viñas abandonadas son un foco de propagación de enfermedades fúngicas y víricas. Realmente, durante mi última visita al Priorat, vi preocupación por este tema entre los propietarios de las viñas colindantes. Estamos un periodo complicado en el mundo del vino, donde los de siempre, honestos y humildes, con esfuerzo, podrán capear el temporal, y donde los recién llegados, con inversiones insostenibles, acabarán su camino de golpe… y porrazo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content