Estrellas Michelin 2012

estrellas+michelin+2012
S’ha fet a Barcelona, el lliurament de les estrelles de la Guia Michelin pel 2012. A Catalunya dels quatre restaurants amb tres estrelles Michelin en desapareixen 2, el Bulli per tancament, i el Racó de can Fabes en perd una, (per defunció del cuiner Santi Santamaria fa uns mesos) quedant amb dues.
S’ha escrit molt sobre la figura de Santamaria, però agradi o no, va ser el pioner de la gastronomia catalana a nivell internacional.
També perden l’estrella el restaurant Lluçanés i el Drolma, per tancament. La crisis arriba a tot arreu.
L’Àbac recupera la segona estrella, que aconsegueix amb el seu Chef Jordi Cruz, i guanya una estrella el restaurant Casamar a Llafranc.
Pel que fa a espanya, a Madrid, guanyen una segona estrella els restaurants Diverxo i el Club Allard.
En el sopar de la gala Michelin, s’ha fet un menú de 15 plats amb vins i caves, i ha estat cuinat per Carme Ruscalleda (Sant Pau), Joan Roca (el celler de can Roca), Jordi Cruz (àbac), els germans Torres (dos Cielos) i Romain Fornell (Caelis). No s’ha convidat a cuinar a ningú de l’equip de can Fabes. Lleig.
Versión castellana
Se ha hecho en Barcelona la entrega de las estrellas de la Guía Michelin para el 2012. En Cataluña de los cuatro restaurantes con tres estrellas Michelin desaparecen 2, el Bulli por cierre, y el Racó de Can Fabes pierde una, (por fallecimiento del cocinero Santi Santamaría hace unos meses) quedando con dos.
Se ha escrito mucho sobre la figura de Santamaria, pero guste o no, fue el pionero de la gastronomía catalana a nivel internacional.
También pierden la estrella el restaurante Lluçanès y el Drolma, por cierre. La crisis llega a todas partes.
El Ábac recupera la segunda estrella, que consigue con su Chef Jordi Cruz, y gana una estrella el restaurante Casamar en Llafranc.
En cuanto a España, en Madrid, ganan una segunda estrella los restaurantes Diverxo y el Club Allard.
En la cena de la gala Michelin, se ha hecho un menú de 15 platos con vinos y cavas, y ha sido cocinado por Carme Ruscalleda (Sant Pau), Joan Roca (el celler de Can Roca), Jordi Cruz (ábac), los hermanos Torres (dos Cielos) y Romain Fornell (Caelis). No se ha invitado a cocinar a nadie del equipo de Can Fabes. Feo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content