Jay Miller i la polèmica

Jay+Miller+i+Pancho+Campo
Jay Miller, (psicòleg clínic infantil) el tastador de la coneguda publicació The Wine Advocate, propietat de Robert Parker, ha cessat el 4 de desembre en aquesta funció. Jay Miller era el responsable de tastar els vins espanyols des de 2007, i va ser el crític de TWA que per primera vegada va concedir els llegendaris 100 punts a vins espanyols: Parker mai ho va fer.
La polèmica es va iniciar quan van sortir a la llum correus electrònics intercanviats entre l’organisme de coordinació del vi a Múrcia, cellers d’aquesta província, i entre l’empresa de Pancho Campo i la Denominació d’Origen Madrid, amb el tema del preu cobrat per una visita de Pancho Campo i Jay Miller. En aquests correus es parlava de xifres entre 20.000 i 40.000 euros.
També en la seva visita a Catalunya, va sorgir una polèmica referent a altes factures en restaurants i sobre qui les havia pagat. De fet, sempre hi ha hagut dubtes en la gestió de Pancho Campo en tot el que organitza.
Jay Miller s’ha acomiadat en el fòrum del lloc de Parker a internet, eRobertParker.com:
Alguns poden creure que la meva dimissió és en resposta als meus crítics. Res podria estar més allunyat de la veritat. M’he sentit constret a l’hora de respondre mentre era un empleat de ‘The Wine Advocate’. Encara que l’empresa ha defensat la meva actuació, justificadament ha arribat l’hora de que parli jo per mi mateix. s’ha de veure encara sota quin format ho faré (…) Deixo TWA amb la consciència neta. Mai he acceptat (ni sol•licitat) diners per visitar regions vinícoles ni cellers “.
El lloc de Jay Miller serà ocupat per Neal Martin, qui el 2006 va escriure que no entenia els vins espanyols ni li interessaven. També es farà càrrec de Xile i Argentina.
Es desconeix si l’empresa de Pancho Campo, seguirà ocupant-se d’organitzar les visites de TWA a Espanya.
Versión Castellana
Jay Miller, (psicólogo clínico infantil) el catador de la conocida publicación The Wine Advocate, propiedad de Robert Parker, ha cesado el 4 de diciembre en esa función. Jay Miller era el responsable de catar los vinos españoles desde 2007, y fue el crítico de TWA que por primera vez concedió los legendarios 100 puntos a vinos españoles: Parker nunca lo hizo.
La polémica se inició cuando salieron a la luz correos electrónicos intercambiados entre el organismo de coordinación del vino en Murcia, bodegas de esa provincia, y entre la empresa de Pancho Campo y la Denominación de Origen Madrid, con el tema del precio cobrado por una visita de Pancho Campo y Jay Miller. En esos correos se hablaba de cifras entre 20.000 y 40.000 euros.
También en su visita a Catalunya, surgió una polémica referente a altas facturas en restaurantes y sobre quien las había pagado. De hecho, siempre ha habido dudas de en la gestión de Pancho Campo en todo lo que organiza.
Jay Miller se ha despedido en el foro del sitio de Parker en internet, eRobertParker.com:
Algunos pueden creer que mi dimisión es en respuesta a mis críticos. Nada podría estar más alejado de la verdad. Me he sentido constreñido a la hora de responder mientras era un empleado de ‘The Wine Advocate’. Aunque la empresa ha defendido mi actuación, justificablemente ha llegado la hora de que hable yo hable por mí mismo. Está por ver bajo qué formato lo haré (…) Dejo TWA con la conciencia limpia. Nunca he aceptado (ni solicitado) dinero por visitar regiones vinícolas ni bodegas“.
El puesto de Jay Miller será ocupado por Neal Martin, quien en 2006 escribió que no entendía los vinos españoles ni le interesaban. También se hará cargo de Chile y Argentina.
Se desconoce si la empresa de Pancho Campo, seguirá ocupándose de organizar las visitas de TWA en España.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content