Tast de la setmana

Aquesta setmana hem tastat els següents vins:

01+IMG 7476+cata+semana
De la DO Bierzo tastem el Mencia Luna Beberide 2009 i el Tenoira 2009, dos vins joves de mencia, mostrant una fruita vermella fresca i un taní viu.
Tastem el Señorio de Mogrovejo tinto roble, elaborat amb la varietat Prieto picudo, a la DO Tierra de León. Tastem el Sinforiano 2006, un tempranillo de la DO Cigales, i l’Abadengo 2008, Vi de la Terra de Arribes, amb la particularitat de que ha estat elaborat amb la varietat autòctona Juan Garcia. Com a curiositat tastem un Candidus, Vi de la Terra de León, un vi semi dolç de verdejo, sense massa interès.

IMG 7466+tast+a+domicili
Tastem els caves Berdié Rupestre, Berdié nature, on hem trobat uns caves amb signes de falta de maduresa, un pel agressius en boca, amb una verdor. Pel que fa al Clos lentiscus blanc de blancs, trobem un cava amb més amplitud, amb més volum i estructura en boca. El Vinya escuder rosat, senzill, sense pena ni gloria, i la sorpresa va ser el Rosa de Argentina, malbec, Mendoza, Argentina. Un escumós d’Argentina, amb una bona boca i una madures i frescor molt agradables.

El gran vi del tast va ser el Ximenez-Spínola Exceptional Harvest 2010. És la primera anyada d’un vi del que se n’han fer 3972 ampolles. El vi és un vi blanc de Pedro Ximénez, procedent d’una verema tardana, el most es macera amb les pells, es fermenta en tines d’acer inoxidable i després fa una criança de 4 mesos amb les seves mares, en botes d’oloroso de 500 litres, i emprant la tècnica del battonage.

El resultat és un vi inclassificable, sorprenent, complex, expressiu, interesantíssim i gairebé ratllant l’extraordinari. Em va agradar molt, pel seu nas riquíssim d’aromes, i per la seva boca sorprenent. Això si: no tinc ni idea de amb que maridar aquest rar vi. Simplement se m’acut com a vi d’aperitiu o de copa de sobretaula.

versión castellana
Esta semana hemos probado los siguientes vinos:

De la DO Bierzo catamos el Mencia luna Beberide 2009 y el Tenoira 2009, dos vinos jóvenes de mencía, mostrando una fruta roja fresca y un tanino vivo.
Catamos el Señorio de Mogrovejo tinto roble, elaborado con la variedad Prieto picudo, en la DO Tierra de León. catamos el Sinforiano 2006, un tempranillo de la DO Cigales, y el Abadengo 2008, Vino de la Tierra de Arribes, con la particularidad de que ha sido elaborado con la variedad autóctona Juan García. Como curiosidad probamos un Candidus, Vino de la Tierra de León, un vino semi dulce de verdejo, sin demasiado interés.
Catamos los cavas Berdié Rupestre, Berdié nature, donde hemos encontrado unos cavas con signos de falta de madurez, un poco agresivos en boca, con un verdor. En cuanto al Clos lentiscus blanc de blancs, encontramos un cava con más amplitud, con más volumen y estructura en boca. El Vinya Escuder rosat, sencillo, sin pena ni gloria, y la sorpresa fue el Rosa de Argentina, elaborado con malbec, en Mendoza, Argentina. Un espumoso de Argentina, con una buena boca y una madurez y frescura muy agradables.
El gran vino de la cata fue el Ximenez-Spínola Exceptional Harvest 2010. Es la primera añada de un vino del que se han hecho 3.972 botellas. El vino es un vino blanco de Pedro Ximénez, procedente de una vendimia tardía, el mosto se maceró con las pieles, se fermentó en tinas de acero inoxidable y luego hizo una crianza de 4 meses con sus lías, en barricas de oloroso de 500 litros, y empleando la técnica del battonage.
El resultado es un vino inclasificable, sorprendente, complejo, expresivo, interesantísimo y casi rayando lo extraordinario. Me gustó mucho, por su nariz riquísima de aromas, y por su sorprendente boca. Eso sí: no tengo ni idea de con que maridar este raro vino.
Simplemente se me ocurre como vino de aperitivo o de copa de sobremesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content