Chapoutier Vin de paille 1997

vin+de+paille+1997+chapoutier+1
L’origen del vin de paille el trobem a la zona vinícola d’Hermitage. Chapoutier, va recuperar aquesta tradició l’any 1990.
Aquest vi de palla, està elaborat amb la varietat Marsanne.
La tècnica utilitzada es la del passerillage, que consisteix en deixar els gotims de raïm veremats sobre un llit de palla, durant dos mesos. D’aquesta manera el raïm es va deshidratant, transformant-se en panses, perdent aigua i augmentant així la seva concentració de sucres. Finalment es premsen els raïms i es fermenta el most. El most obtingut te un mínim de 360 grams de sucre per litre, obtenint un vi amb una graduació de 15º i una sucre residual de poc més de 100 g/l.
La fermentació i criança es fa en botes de roure, i desprès d’una criança de 24 mesos, s’embotella. S’estima que la seva conservació pot superar els 50 anys.
Varem tastar una ampolla del 1997. Era un vi de color or, net i brillant, amb un nas net, complexa, dens, records de fruita dolça, mels, un fons d’hidrocarburs, que a mesura que s’anava obrint, es mostrava més expressiu i agradable. Un vi llarg, d’acidesa viva i amb un potencial de guarda llarg. Un gran vi.
Versión castellana
El origen del vin de paille lo encontramos en la zona vinícola de Hermitage. Chapoutier, recuperó esta tradición en 1990.
Este vino de paja, está elaborado con la variedad Marsanne.
La técnica utilizada es la del passerillage, que consiste en dejar los racimos de uva vendimiados sobre un lecho de paja o cañizo, durante dos meses. De esta manera la uva se deshidrata, convirtiéndose en pasas, perdiendo agua y aumentando así su concentración de azúcares. Finalmente se prensan las uvas y se fermenta el mosto. El mosto obtenido tiene un mínimo de 360 gramos de azúcar por litro, obteniendo un vino con una graduación de 15 º y una azúcar residual de poco más de 100 g / l.
La fermentación y crianza se hace en barricas de roble, y después de una crianza de 24 meses, se embotella. Se estima que su conservación puede superar los 50 años.
Catamos una botella de 1997. Era un vino de color oro, limpio y brillante, con una nariz limpia, densa, recuerdos de fruta dulce, mieles, un fondo de hidrocarburos, que a medida que se iba abriendo, se mostraba más expresivo y agradable. Un vino largo, de acidez viva y con un potencial de guarda largo. Un gran vino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content