L’estudi es pot consultar a www.lacienciadelvino.com, fons documental de FIVIN (Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició)
La investigació mèdica realitzada pel prestigiós Cedars-Sinai Medical Center de Los Ángeles ha provat que els compostos del vi negre actuen de forma similar als inhibidors de la aromatasa, enzim que intervé de forma activa en la biosíntesis dels estrògens, utilitzada per la medicina per tractar el càncer de mama.
Els responsables de l’estudi demostren d’aquesta forma que el vi negre pot intervenir en la detenció de la proliferació de cèl•lules canceroses produïdes per canvis en els patrons hormonals.
Algunes de les substàncies que contenen la pell i les llavors dels raïms negres redueixen, en certa mesura, alguns dels regs en les dones premenopàusiques, com pot ser la proliferació de cèl•lules canceroses.
Aquest estudi indica que el consum moderat de vi aporta aspectes beneficiosos sobre la salut, ja que afavoreix l’estabilitat dels nivells d’estrogen i augmenta la testosterona. Aquestes hormones mantenen la salut de l’aparell reproductor femení, en els ossos, en el colesterol en sang i ajuden a conservar la libido.
La investigació del Cedars-Sinai Medical Center s’ha realitzat sobre un col•lectiu de dones que han consumit diàriament, durant un mes i de forma moderada, vins de les varietats Cabernet Sauvignon i de Chardonnay.
La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició ha incorporat aquest estudi en el seu fons documental, la ciència del vi, per a la seva consulta i difusió.
Referència bibliogràfica:
Revista: J. Womens Healt (Larchmt)
Publicació: 2011, Desembre
Autors: Shufelt C, Merz CN, Yang Y. Kirschner J, Polk D, Stanczyk F, Paul-Labrador M. Braunstein GD.
1 Women’s Heart Center, the Cedars-Sinai Heart Institute, and Department of Medicine, Cedars-Sinai Research
Institute, Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles, California.
font:cupatges
Version Castellana
El estudio se puede consultar en www.lacienciadelvino.com, fondo documental de FIVIN (Fundación para la Investigación del Vino y la Nutrición)
La investigación médica realizada por el prestigioso Cedars-Sinai Medical Center de Los Ángeles, ha probado que los compuestos del vino tinto actúan de forma similar a los inhibidores de la aromatasa, enzima que interviene de forma activa en la biosíntesis de los estrógenos, utilizada por la medicina para tratar el cáncer de mama.
Los responsables del estudio demuestran de esta forma que el vino tinto puede intervenir en la detención de la proliferación de células cancerosas producidas por cambios en los patrones hormonales.
Algunas de las sustancias que contienen la piel y las semillas de las uvas tintas reducen, en cierta medida, algunos de los riegos en las mujeres premenopáusicas, como puede ser la proliferación de células cancerosas.
Este estudio indica que el consumo moderado de vino aporta aspectos beneficiosos sobre la salud, ya que favorece la estabilidad de los niveles de estrógeno y aumenta la testosterona. Estas hormonas mantienen la salud del aparato reproductor femenino, en los huesos, en el colesterol en sangre y ayudan a conservar la libido.
La investigación del Cedars-Sinai Medical Center ha realizado sobre un colectivo de mujeres que han consumido diariamente, durante un mes y de forma moderada, vinos de las variedades Cabernet Sauvignon y de Chardonnay.
La Fundación para la Investigación del Vino y la Nutrición ha incorporado este estudio en su fondo documental, la ciencia del vino, para su consulta y difusión.