Nariz de oro Barcelona 2012

El concurs de la nariz de oro es ve celebrant des de l’any 1991. Es tracta d’un concurs o es reuneixen sumillers de la península ibèrica i competeixen per identificar, solsament utilitzant el nas, un vi dins d’una copa negra.
Una copa negra no permet veure el color del vi, i com que el vi no es permès de tastar-lo, sols poden utilitzar la informació que els arriba utilitzant el nas, per identificar-lo. En aquesta ocasió es tractava d’identificar un tempranillo de la DOCa Rioja, de l’anyada 2010, que havia estat criat durant 8 mesos en bota de roure francès o americà. Els vins provenien de diferents pobles: Alfaro, Fuenmayor i Azagra.
El vi objecte del concurs, ha estat un tempranillo DOCa Rioja, de la població d’Alfaro, criat durant 8 mesos en bota de roure francès.
Els participants del certamen han d’identificar correctament el vi i redactar-ne una nota de tast. També fan una prova teòrica on han de respondre una trentena de preguntes, relacionades amb el món del vi.
Una cinquantena de professionals, catalans i aragonesos s’han citat a l’Hotel Barceló Sants, per tastar els vins que es presenten a aquest certamen, que es valoren i puntuen, per passar a la fase final de Madrid, on s’escullen els millors vins de la península.
En aquesta ocasió, Xavier Bassa i Valls, ha quedat classificat com a millor sommelier a la semifinal catalana del «Nariz de Oro» que s’ha celebrat aquest dimarts a Barcelona. Amb ell, quinze sommeliers més han aconseguit la classificació per a la final, que se celebrarà a principis de juny a Madrid.
Xavier Bassa i Valls, és sumiller titulat, i Tècnic Superior en Enologia i Viticultura.

Version Castellana
El concurso de la nariz de oro se viene celebrando desde el año 1991. Se trata de un concurso donde se reúnen sumilleres de la península ibérica y compiten para identificar, solamente utilizando la nariz, un vino dentro de una copa negra.
Una copa negra no permite ver el color del vino, y como el vino no se permite probarlo, sólo pueden utilizar la información que les llega a través de la nariz, para identificarlo. En esta ocasión se trataba de identificar un tempranillo de la DOCa Rioja, de la añada 2010, que había sido criado durante 8 meses en barrica de roble francés o americano. Los vinos provenían de diferentes pueblos: Alfaro, Fuenmayor y Azagra.
El vino objeto del concurso, ha sido un tempranillo DOCa Rioja, de la población de Alfaro, criado durante 8 meses en barrica de roble francés.
Los participantes del certamen tenían que identificar correctamente el vino y redactar una nota de cata. También se tenía que realizar una prueba teórica donde debían responder una treintena de preguntas, relacionadas con el mundo del vino.
Este martes, una cincuentena de profesionales, catalanes y aragoneses se han dado cita en el Hotel Barceló Sants, para catar los vinos que se presentan a este certamen, que se valoran y puntúan, para pasar a la fase final de Madrid, donde se escogen los mejores vinos de la península.
En esta ocasión, Xavier Bassa i Valls, ha quedado clasificado como mejor sumiller en la semifinal catalana del «Nariz de Oro». Con él, quince sumilleres más han conseguido la clasificación para la final, que se celebrará a principios de junio en Madrid.
Xavier Bassa i Valls, es sumiller titulado, y Técnico Superior en Enología y Viticultura.

Un comentari en “Nariz de oro Barcelona 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content