Venen un vi amb gust ‘a espai’ a Xile

vino+meteorito
Un celler Xilè va llançar una línia de vins molt peculiars: tenen gust ‘a espai’, segons ell. El propietari del celler va deixar envellir el vi dins d’uns bota juntament amb un tros de meteorit. El tros de roca, d’uns 10 centímetres de diàmetre, s’introdueix dins d’una bota de roure on el vi de Cabernet Sauvignon madura durant 12 mesos.
La idea de crear aquesta beguda parteix de la imaginació de l’empresari Ian Hutcheon, un escocès radicat a Xile des de fa 14 anys, l’empresa es diu el Bodega viña Tremonte. Fins ara ha produït 1.500 ampolles d’aquest vi. La seva comercialització es porta a terme a l’Observatori de Tagua Tagua, a 140 quilòmetres al sud de Santiago, a un preu de 5.000 dòlars per ampolla.
I el meteorit amb què s’elabora, no és un qualsevol. Hutcheon afirma que va caure a la Terra, a l’actual territori de Xile, fa 4.500 milions d’anys. Se suposa que és un fragment procedent del cinturó d’asteroides situat entre Mart i Júpiter. En honor a aquest cos celeste, la beguda va ser batejada com ‘Meteorito’.
Hi ha gent per a tot.
Versión Castellana
Una bodega chilena lanzó una línea de vinos muy peculiares: tienen sabor ‘a espacio’. El propietario de la bodega alcanzó este efecto dejándolos añejar en un barril junto con un pedazo de meteorito. El pedazo de roca, de unos 10 centímetros de diámetro, se introduce dentro de un barril de roble donde el vino de uvas Cabernet Sauvignon madura por 12 meses.
La idea de crear esta bebida parte de la imaginación del empresario Ian Hutcheon, un escocés radicado en Chile desde hace 14 años, cuya empresa se llama la Bodega Viña Tremonte. Hasta ahora produjo 1.500 botellas de este vino. Su comercialización se lleva a cabo en el Observatorio de Tagua Tagua, a 140 kilómetros al sur de Santiago, a un precio de 5.000 dólares por botella.
Y el meteorito con el que se elabora, no es uno cualquiera. Hutcheon afirma que cayó a la Tierra, en el actual territorio de Chile, hace 4.500 millones de años. Se supone que es un fragmento procedente del cinturón de asteroides situado entre Marte y Júpiter. En honor a este cuerpo celeste, la bebida fue bautizada como ‘Meteorito’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content