Es busquen noms per a noves varietats de raïm

nomsnousraim
Els científics de la Universitat nord-americana de Cornell (Ithaca, NY) estan demanant als amants del vi de tot el món que aportin propostes de noms creatius per dues noves varietats de raïm que veuran la llum pròximament, com a part del seu programa de cultiu previst per al 2013.
Les dues últimes varietats de raïm desenvolupades pel professor Bruce Reisch, del Departament d’Horticultura d’aquest centre docent, inclouen un raïm blanc resistent al fred i una innovadora varietat de raïm orgànic de color vermell fosc.
La primera té unes qualitats aromàtiques cítriques i la segona conté uns atractius tocs de nabiu. No obstant això, els seus actuals noms científics NY76.0844.24 i NY95.0301.01 resulten molt poc suggerents de cara al públic.
De manera que el professor Reisch ha pensat que la realització d’un concurs entre tots els amants del vi que es considerin prou creatius com per batejar un raïm, podria ser una bona solució al seu problema.
El Briefing
Però abans d’enviar un possible nom a aquesta Universitat, s’han de tenir en compte algunes precisions: així com hi ha una ciència per desenvolupar un gran raïm, puntualitza Reisch, hi ha molt a considerar a l’hora de donar-li un nom. No només ha de ser únic (hi ha altres 7.000 varietats de raïm) sinó que també ha de ser comercialitzable, raonablement fàcil de pronunciar i contenir connotacions positives.
El seu creador considera que l’ideal seria un nom amb ‘so’ estranger (des del punt de vista nord-americà) o similar als de varietats ja àmpliament establertes, una combinació que va funcionar molt bé en el cas del raïm ‘Noiret’, una varietat que es va desenvolupar en el programa de cultiu de 2006.
Fins ara, la sol·licitud de la Universitat de Cornell sembla haver tingut els seus fruits. El professor Reisch ha rebut ja més de 100 propostes procedents de tot el món, incloent llocs com Austràlia o Escandinàvia.
Si creieu tenir cap bona proposta, serà ben acceptada en aquesta direcció: bruce.reisch@cornell.edu.
Font. diario de gastronomia
Versión castellana
Los científicos de la Universidad estadounidense de Cornell (Ithaca, NY) están pidiendo a los amantes del vino de todo el mundo que aporten propuestas de nombres creativos para dos nuevas variedades de uvas que verán la luz próximamente, como parte de su programa de cultivo previsto para 2013.
Las dos últimas variedades de uva desarrolladas por el profesor Bruce Reisch, del Departamento de Horticultura de este centro docente, incluyen una uva blanca resistente al frío y una innovadora uva orgánica de color rojo oscuro.
La primera posee unas cualidades aromáticas cítricas y la segunda contiene unos atractivos toques de arándano. Sin embargo, sus actuales nombres científicos –NY76.0844.24 y NY95.0301.01– resultan muy poco sugerentes de cara al público.
De modo que el profesor Reisch ha pensado que la realización de un concurso entre todos los amantes del vino que se consideren suficientemente creativos como para bautizar una uva podría ser  una buena solución a su problema.
El BriefingPero antes de enviar un posible nombre a esta Universidad, debe tener en cuenta algunas precisiones: así como existe una ciencia para desarrollar una gran uva, puntualiza Reisch, hay mucho que considerar a la hora de darle un nombre. No sólo debe ser único –existen otras 7.000 variedades de uva– sino que también debe ser comercializable, razonablemente fácil de pronunciar y contener connotaciones positivas.
Su creador considera que el ideal sería un nombre con ‘sonido’ extranjero (desde el punto de vista norteamericano) o similar a los de variedades ya ampliamente establecidas, una combinación que funcionó muy bien en el caso de la uva ‘Noiret’, una variedad que se desarrolló en el programa de cultivo de 2006.
Hasta el momento, la solicitud de la Universidad de Cornell parece haber tenido sus frutos. El profesor Reisch ha recibido ya más de 100 propuestas procedentes de todo el mundo, incluyendo lugares como Australia o Escandinavia.
Si usted cree tener alguna buena sugerencia, será bien aceptada en esta dirección:
bruce.reisch@cornell.edu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content