Cap de setmana d’amics del vi

tast+de+vins+a+domicili+600
De tant en tant fem una trobada d’amics del vi i aquest cap de setmana, n’ha tocat un. Bons vins acompanyats amb productes de la zona, carns, horta, formatges, i dolços.
Comencem amb un champagne un Louis Roereder Brut premier, Reims (France).
Aquest champagne esta fet de Pinot Noir, Chardonnay i Pinot Meunier, i en boca trobem un escumós de bombolla integrada, fina, de bona acidesa i d’elegant recorregut i record.
El següent vi va ser un vi de Clos de la Coulée de Serrant, 1994, AOC Coulée de Serrant, de Nicolas Joly, (  Savennières – France). Un blanc del 1994, elaborat amb la varietat  Chenin. Nicolas Joly, és un dels pares de l’agricultura biodinàmica, i aquest, un dels seus vins mítics. Trobem un vi expressiu en nas, complex, notes d’hidrocarburs, mels, flor seca, fruita blanca madura, fruita confitada, i en boca un vi amb una bona acidesa, viu encara, untuós, amb volum, i de llarga persistència. Espectacular. 
Vega sicilia 1991, unico, DO Ribera del Duero, (Espanya).
Poques coses a dir d’aquest gran vi, sense cap mena de dubte, dins dels tres millors vins que es fan a Espanya. Nas extremadament delicat i fragant, i boca suau, llarga. Un vi que a mesura que s’oxigena va mostrant més i més, registres. Un plaer total. Un gran vi, i ha estat l’alegria de la jornada.
Clos Erasmus 1998, DOCa Priorat. (Catalunya)
per contra, aquest va ha estat la decepció del dia. Hem trobat un vi molt madur, caigut i oxidat. Un vi de la primera època de la revolució del Priorat, amb una vinificació i cupatge, que s’ha anat modificant en les collites posteriors, ja que el seu potencial de guarda, no era l’anunciat.
En fi, una bona jornada de vi. A repetir.
Versión Castellana
De vez en cuando hacemos una encuentro de amigos del vino y este fin de semana, ha tocado. Buenos vinos acompañados a productos de la zona, carnes, huerta, quesos, y dulces.
Empezamos con un champagne un Louis Roereder Brut premier, Reims (France).
Este champagne esta hecho de pinot noir, chardonnay y pinot meunier, y en boca encontramos un espumoso de burbuja integrada, de buena acidez y de elegante recorrido y recuerdo.
El siguiente vino fue un vino de Clos de la Coulée de Serrant, 1994, AOC Coulée de Serrant, de Nicolas Joly, (Savennières – France). Un blanco de 1994, elaborado con la variedad chenin. Nicolas Joly, es uno de los padres de la agricultura biodinámica, y éste, uno de sus vinos míticos. Encontramos un vino expresivo en nariz, toques de hidrocarburos, mieles, flor seca, fruta blanca madura, fruta escarchada, y en boca un vino con una buena acidez, vivo todavía, untuoso, con volumen, y de larga persistencia. Espectacular.
Vega sicilia 1991, unico, DO Ribera del Duero, (España).
Pocas cosas que decir de este gran vino, sin duda, dentro de los tres mejores vinos que se hacen en España. Nariz extremadamente delicada y fragante, y boca suave, larga. Un vino que a medida que se oxigena va mostrando más y más, registros. Un placer total. Un gran vino, y ha sido la alegría de la jornada.
Clos Erasmus 1998, DOCa Priorat. (Cataluña) por el contrario, éste ha sido la decepción del día. Hemos encontrado un vino muy maduro, caído y oxidado. Un vino de la primera época de la revolución del Priorat, con una vinificación y coupage, que se ha ido modificando con los años, ya que su potencial de guarda, no era el anunciado.
En fin, una buena jornada de vino. A repetir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content