La pèrdua de prestigi de la DO CAVA

CAVA
Fa uns anys que, de mica en mica, diferents cellers elaboradors de CAVA, han anat abandonant la denominació d’origen, i traient al mercat els seus productes con a vins escumosos, sense portar el segell de CAVA. Aquesta setmana, una de les cases més destacades del sector, Raventós i Blanc de Sant Sadurní d’Anoia, a anunciat la seva sortida del Consell Regulador del Cava.
els motius són varis, entre ells la pèrdua de prestigi del segell CAVA, sobretot als mercats internacionals, la davallada dels preus del producte, el fet que sigui una denominació d’origen que no identifiqui un únic territori (es produeix a set comunitats autònomes espanyoles), així com l’encotillament del reglament pel que fa a la utilització de varietats, ha animat diversos elaboradors a deixar la DO Cava per emparar els seus escumosos sota el reglament de la DO Penedès. El primer va ser Mas Comtal,  i el seguiren Colet, Mas Bertran, Can Ramon Viticultors del Montgròs o Loxarel. Altres firmes, com Albet i Noya, han decidit començar a comercialitzar la meitat dels seus caves com a escumosos de la DO Penedès. També Can Ràfols dels Caus estudia abandonar la DO Cava. Raventós i Blanc aposta per un “nom propi” per als seus escumosos.
Versión Castellana
Hace unos años que, poco a poco, diferentes bodegas elaboradoras de cava, han ido abandonando la denominación de origen, y sacando al mercado sus productos como vinos espumosos, sin llevar el sello de CAVA. Esta semana, una de las casas más destacadas del sector, Raventós i Blanc de Sant Sadurní d’Anoia, a anunciado su salida del Consejo Regulador del Cava.

Los motivos son varios, entre ellos la pérdida de prestigio del sello CAVA, sobre todo en los mercados internacionales, el descenso de los precios del producto, el hecho de que sea una denominación de origen que no identifique un único territorio (se produce a siete comunidades autónomas españolas ), así como el encorsetamiento del reglamento en cuanto a la utilización de variedades, ha animado varios elaboradores a dejar la DO Cava para amparar sus espumosos bajo el reglamento de la DO Penedès. El primero fue Mas Comtal, y le siguieron Colet, Mas Bertran, Can Ramon Viticultors del Montgròs o Loxarel. Otras firmas, como Albet i Noya, han decidido comenzar a comercializar la mitad de sus cavas como espumosos de la DO Penedès. También Can Ràfols dels Caus estudia abandonar la DO Cava. Raventós i Blanc apuesta por un “nombre propio” para sus espumosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content