Lusitano distribució, vins de Portugal

lusitano+distribucions
L’empresa Lusitano distribució, ha fet a Barcelona una presentació de vins Portuguesos,  a l’espai de la fàbrica Moritz de Barcelona.
En aquesta presentació van venir 8 elaboradors a presentar els seus vins
Muros de Melgaço, 2010 Vinho Verde DOC de Anselmo Mendes, fet amb la varietat Alvarinho, un representant dels vinho verde, fresc i aromàtic, allunyat del perfil de albariño que coneixem de Galicia, amb un perfil més exòtic-tropical.
Vinha Formal Branco, 2008 BAIRRADA DOC, de Luis Pato, fet amb la varietat bical. Un vi més evolucionat, més madur, amb bona acidesa i un alcohol més present.
El primer vi negre va ser el Abandonado tinto, 2008, DOURO DOC de Alves de Sousa, fet  Tinta Amárela, Touriga Franca i Touriga Nacional i altres varietats sense especificar. Un vi, al meu entendre, absolutament espectacular: mineral, balsàmics molt marcats (mentol, eucaliptus), tinta xina, amb una boca amplia i persistent. El millor vi del tast.
Quinta da Vegia reserva 2005, DAO DOC, de Casa de Cello, fet amb touriga nacional, tinta roriz. Un ve més madur, de tall més clàssic, unes fustes velles més presents, però amb complexitat.
Ramisco de Colares , 2009, COLARES DOC, de Monte Cascas, fet  amb la varietat  Ramisco. Varietat considerada de les més velles del continent, doncs a l’estar en terrenys sorrencs, no va poder ser atacat per la fil·loxera. La producció d’aquest vi és minúscula, 800 ampolles. És un vi de color molt lleu, amb poca coloració, rosat tel de ceba, fresc en nas, i amb una acidesa molt alta, la qual cosa li permet potencials de guarda llargs. Interessant.    
Dona Maria tinto reserva 2005, ALENTEJO DOC, de Julio Bastos, fet amb Alicante bouschet, Petit verdor i syrah. És un vi que es va mostrar tancat, amb un nas madur, de fruita vermella madura, i també amb una acidesa alta, que el feia molt fresc en boca.
Malmsey 20 anos, H&H, MADEIRA DOC, fet amb malmsey 100%, amb un nas dens, fruits dolços dessecats, panses fiques, prunes, fruita negra, record de conserva d’anxoves, amb una boca llarga, ampla, però amb un alcohol marcat, al que crec que li faltava integració.  
Bacalhôa Moscatel Roxo 2001, moscatel de Sétubal (SETUBAL DOC), del celler  Bacalhôa, fet amb la varietat moscatel roxo. Per a mi va ser la segona sorpresa de la vetllada. Anyada 2001, es va mostrar molt fresc, flor de taronger, pell de taronja, flors blanques, dens i perfumat. Boca voluminosa, fresc per la seva bona acidesa i terriblement agradable. Una delícia de vi.
Va ser un tast interessant, o varem tastar vins i varietats desconegudes, amb l’assistència dels elaboradors dels vins, que van venir expressament per aquesta presentació, cosa molt d’agrair  en aquets temps. Tots aquest vins els podreu trobar a olusitano, al carrer Castanys 23, de Barcelona, on podreu trobar vins, pastissos i productes tradicionals de Portugal.
Versión Castellana
La empresa Lusitano distribución, ha hecho en Barcelona una presentación de vinos Portugueses, en el espacio de la fábrica Moritz de Barcelona. En esta presentación vinieron 8 elaboradores a presentar sus vinos.

Muros de Melgaço, 2010. Vinho Verde DOC.

De Anselmo Mendes, hecho con la variedad Alvarinho, un representante de los vinho verde, fresco y aromático, alejado del perfil de albariño que conocemos de Galicia, con un perfil más exótico-tropical.
Vinho Formal Branco, 2008. Bairrada DOC.
De Luis Pato, hecho con la variedad bical. Un vino más evolucionado, más maduro, con buena acidez y un alcohol más presente.
Abandonado tinto, 2008. Douro DOC.
De Alves de Sousa, lo Tinta Amarela, Touriga Franca, Touriga Nacional y otras variedades sin especificar. Fue el primer vino tinto de la cata, un vino, en mi opinión, absolutamente espectacular: mineral, balsámicos muy marcados (mentol, eucalipto), tinta china, con una boca amplia y persistente. El mejor vino de la cata.
Quinta da Vegia Reserva 2005, Dao DOC,
De Casa de Cello, hecho con Touriga Nacional, tinta Roriz. Un vino más maduro, de corte más clásico, unas maderas viejas más presentes, pero con complejidad.
Ramisco de Colares, 2009. Colares DOC.
De Monte Cascais, hecho con la variedad Ramisco. Variedad considerada de las más viejas del continente, pues al estar en terrenos arenosos, no pudo ser atacada por la filoxera. La producción de este vino es minúscula, unas 800 botellas. Es un vino de color muy leve, con poca coloración, rosado piel de cebolla, fresco en nariz, y con una acidez muy alta, lo que le permite potenciales de guarda largos. Interesante.
Dona Maria Tinto Reserva 2005, Alentejo DOC.
De Julio Bastos, hecho con Alicante Bouschet, Petit verdot y Syrah. Un  vino que se mostró cerrado, con una nariz madura, de fruta roja madura, y también con una acidez alta, que lo hacía muy fresco en boca.
Malmsey 20 anos , Madeira  DOC.
De la empresa H & H, hecho con malmsey 100%, con una nariz densa, frutos dulces desecados, pasas, higos, ciruelas, fruta negra, recuerdo de conserva de anchoas, con una boca larga, amplia, pero con un alcohol marcado, al que creo que le faltaba integración.
Bacalhôa Moscatel Roxo 2001, moscatel de Setúbal (Setúbal DOC).
De la bodega Bacalhôa, hecho con la variedad moscatel roxo. Para mí fue la segunda sorpresa de la velada. Añada 2001, se mostró muy fresco, flor de azahar, piel de naranja, flores blancas, denso y perfumado. Boca voluminosa, fresco por su buena acidez y terriblemente agradable. Una delicia de vino.
Fue una cata interesante, donde pudimos catar vinos y variedades desconocidas, con la asistencia de los elaboradores de los vinos, que vinieron a adrede para esta presentación, cosa muy de agradecer en estos tiempos. Todos estos vinos se pueden encontrar en olusitano, en la calle Castaños 23, de Barcelona, ​​donde además de, se pueden comprar  pasteles y productos tradicionales de Portugal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content