Estrellas Michelin 2013

guia+estrellas+michelin+2013
Els responsables de la guia Michelin han presentat aquesta nit a l’hotel Ritz de Madrid la seva edició 2013 de la guia per a Espanya, en la qual s’incorporen dos nous establiments a la llista dels triestrellats: es tracta de l’alacantí Quique Dacosta (Dénia) i del biscaí Azurmendi (Larrabetzu), del xef Eneko Atcha, ambdós de cuina d’avantguarda.
Encara que no guanya a tercers estrella, Catalunya es converteix en l’única comunitat que obté segones estrelles: per a la Enoteca de l’hotel Arts, que dirigeix ​​Paco Pérez -que ja compta dues estrelles al Miramar de Llançà- i per al Moments, on al capdavant de la cuina està en Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda i Toni Balam.
Catalunya és també la que incorpora més noves estrelles: sis, del total de 16 que s’han repartit a tot Espanya. Els restaurants que passen a ser estrellats són les Magnòlies (Arbúcies), Dos Palillos, Koi Shunka i Nectari a Barcelona, Lluerna (Santa Coloma de Gramenet) i Els Brancs (Roses).
S’esperava la tercera estrella de Mugaritz, que segueix sense arribar i l’esperada tercera estrella per al Santceloni de Madrid, tampoc ha estat possible.
La llista de les noves estrelles és la següent.
3 estrellas
Azurmendi (Larrabetzu)
Quique Dacosta (Dénia)
2 estrellas
Enoteca (Barcelona)
Moments (Barcelona)
1 estrella
A Catalunya:
les Magnòlies (Arbúcies)
Dos Palillos (Barcelona)
Koi Shunka (Barcelona)
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
Nectari (Barcelona)
Els Brancs (Roses)
A Espanya:
Mina ( Bilbao)
Ars Natura (Cuenca)
Alejandro G. urrutia (Gijón)
El Puerto (Gijón)
Culler de Pau (O Grove)
kabuki (Sta. cruz de Tenerife)
José Carlos García (Málaga)
Chirón (Valdemoro. madrid)
Ricard Camarena (Valencia)
la Prensa (Zaragoza)
Versión Castellana
Los responsables de la guía Michelin han presentado esta noche en el hotel Ritz de Madrid su edición de la guía para España, en la que se incorporan dos nuevos establecimientos a la lista de los triestrellados: se trata del alicantino Quique Dacosta (Dénia) y del vizcaíno Azurmendi (Larrabetzu), del chef Eneko Atcha, ambos de cocina de vanguardia.
Aunque no gana ninguna tercera estrella, Catalunya se convierte en la única comunidad que obtiene segundas estrellas: para la Enoteca del hotel Arts, que dirige Paco Pérez -que ya cuenta dos estrellas en el Miramar de Llançà- y para Moments, al frente de cuya cocina está Raül Balam, hijo de Carme Ruscalleda y Toni Balam.
Catalunya es también la que incorpora más nuevas estrellas: seis, del total de 16 que se han repartido en toda España. Los restaurantes que pasan a ser estrellados son les Magnòlies (Arbúcies), Dos Palillos, Koi Shunka y Nectari en Barcelona, Lluerna ( Santa Coloma de Gramenet) y Els Brancs (Roses).
Se esperaba la tercera estrella de Mugaritz, que sigue sin llegar y la esperada tercera estrella para el Sanceloni de Madrid, tampoco ha sido posible.
La lista de las nuevas estrellas es la siguiente.
3 estrellas
Azurmendi (Larrabetzu)
Quique Dacosta (Dénia)
2 estrellas
Enoteca (Barcelona)
Moments (Barcelona)
1 estrella
En Catalunya:
les Magnòlies (Arbúcies)
Dos Palillos (Barcelona)
Koi Shunka (Barcelona)
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
Nectari (Barcelona)
Els Brancs (Roses)
En España:
Mina ( Bilbao)
Ars Natura (Cuenca)
Alejandro G. urrutia (Gijón)
El Puerto (Gijón)
Culler de Pau (O Grove)
kabuki (Sta. cruz de Tenerife)
José Carlos García (Málaga)
Chirón (Valdemoro. madrid)
Ricard Camarena (Valencia)
la Prensa (Zaragoza)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content