Gisele 2011, Heretat Mas Tinell

Gisele+2011
Fa uns dies em va arribar a  les meves mans una ampolla de Gisele Xarel·lo 2011, un vi del celler Heretat Mas Tinell, amb un nou disseny d’etiqueta, mostrant uns llavis, un petó… suggerent.
El vi està elaborat 100% amb la varietat xarel·lo, provinent d’una vinya de més de 50 anys, i ha estat fermentat en bota de roure Francès tipus Allier i Tronçais.
El vi te un color groc pàl·lid brillant, amb unes tonalitats que ens marquen la seva criança en bota. En nas es mostra ric, complex, aromes de fruita blanca molt madura, pastís d’albercoc, préssec madur, amb unes notes cítriques de fons, i embolicat tot el conjunt per les notes fumades de la bota (torrats, fumats). En el meu cas, la bota hi era molt present, però els vins blancs en fusta, de vegades ja ho fan això: depèn del moment en que l’obrim, mostra un perfil aromàtic diferent, influenciat per la temperatura (evidentment) la pressió atmosfèrica, ionització de l’aire, fase lunar del moment, etc.., fent que el vi mostri en major o menor grau la integració de les aromes de la fusta.
En boca trobem un vi amable, fresc, llaminer, amb una certa untuositat que fa que sigui un vi amb un ampli ventall de possibilitats a la taula. Una bona opció per aquestes festes.
El preu del vi és d’uns 13€. Més info a www.mastinell.com
Versión castellana
Hace unos días me llegó a mis manos una botella de Gisele Xarel.lo 2011, un vino de la bodega Heretat Mas Tinell, con un nuevo diseño de etiqueta, mostrando unos labios, un beso, sugerente.
El vino está elaborado 100% con la variedad xarel·lo, proveniente de un viñedo de más de 50 años, y ha sido fermentado en barrica de roble francés tipo Allier y Tronçais.
El vino tiene un color amarillo pálido brillante, con unas tonalidades que nos denotan su crianza en barrica. En nariz se muestra rico, complejo, aromas de fruta blanca muy madura, pastel de albaricoque, melocotón maduro, con unas notas cítricas de fondo, y envuelto todo el conjunto por las notas ahumadas de la bota (tostados, ahumados). En mi caso, la bota estaba muy presente, pero los vinos blancos en madera, a veces tienen este comportamiento: depende del momento en que lo abrimos, muestra un perfil aromático distinto, influenciado por la temperatura (evidentemente) la presión atmosférica, ionización del aire, fase lunar del momento, etc .., haciendo que el vino muestre mayor o menor grado la integración de los aromas de la madera.
En boca encontramos un vino amable, fresco, goloso, con una cierta untuosidad que hace que sea un vino con un amplio abanico de posibilidades a la mesa. Una buena opción para estas fiestas.
El precio del vino es de unos 13 €.
Más info en www.mastinell.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content