Brindar amb cervesa

brindar+con+cerveza,+tast+de+cervesa+a+domicili,+vigood

Aquest cap d’any, dues cadenes de televisió, Antena 3 i la Sexta, (canals del grup Planeta) han substituït el tradicional brindis amb cava, per un brindis amb cervesa, concretament cerveza estrella de Galícia.

Això sembla que ha generat un malestar en el sector del vi i del cava. I queixes.
Simplement el que ha succeït es que el mercat, és això: un mercat, i per tant subjecte a preu, i si algú paga, mana.
Fa anys que el sector del vi està perdent mercat, vendes i diners. Fa 30 anys, a la península es consumien 70 litres de vi per persona i any. Ara es consumeixen menys de 17 litres per persona i any. Si és cert, que últimament això s’ha vist agreujat per la situació econòmica que estem travessant, el carnet per punts i la llei antitabac, però, fa anys que la tendència de consum s’ha traslladat a l’industria cervesera i a les begudes carbonatades (refrescos de cola, taronja, llimona, etc).
Això és fruit de fortes campanyes publicitàries, i sobretot de connectar amb el públic jove, que indefectiblement serà el consumidor de demà. 
Que és el que ha de fer el sector del vi? Doncs no els queda més remei que posar-se les piles (tal com ha fet amb bon criteri Juve y Camps patrocinant les campanades de TV3)  ja que, les tradicions, son tradicions, però la població  ràpidament les canvia influïts per les campanyes de publicitat, i si no, mireu el que ha passat amb l’absurda tendència al Papa Noel i la lamentable festa de Halloween. El consumidor és de memòria dèbil. I mal·leable.
Versión Castellana
Este fin de año, dos cadenas de televisión, Antena 3 y la Sexta, (canales del grupo Planeta) han sustituido el tradicional brindis con cava, por un brindis con cerveza, concretamente cerveza Estrella de Galicia.
Esto parece que ha generado un malestar en el sector del vino y del cava. Y quejas.
Simplemente lo que ha sucedido es que el mercado, es eso: un mercado, y por tanto sujeto a precio, y si alguien paga, manda.
Hace años que el sector del vino está perdiendo mercado, ventas y dinero. Hace 30 años, en la península se consumían 70 litros de vino por persona y año. Ahora se consumen menos de 17 litros por persona y año. Si es cierto, que últimamente esto se ha visto agravado por la situación económica que estamos atravesando, el carné por puntos y la ley antitabaco, pero hace años que la tendencia de consumo se ha trasladado a la industria cervecera y las bebidas carbonatadas (refrescos de cola, naranja, limón, etc).
Esto es fruto de fuertes campañas publicitarias, y sobre todo de conectar con el público joven, que indefectiblemente será el consumidor de mañana.
Que es lo que debe hacer el sector del vino? Pues no les queda más remedio que ponerse las pilas (tal como ha hecho con buen criterio Juve y Camps patrocinando las campanadas de TV3) ya que, las tradiciones, son tradiciones, pero la población rápidamente las cambia influidos por las campañas de publicidad, y si no, mirad lo que ha pasado con la absurda tendencia al Papa Noel y la lamentable fiesta de Halloween. El consumidor es de memoria débil. Y maleable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content