Celler Quim Batlle, DO Alella

cellr+quim+batlle+v

Dalt d’un cim, amb unes espectaculars vistes frontals al mar, i a la dreta, vistes de la ciutat  de Barcelona, que queda a uns 25 minuts de Tiana, trobem el petit celler de Quim Batlle, un celler nascut el 1999.

Unes vinyes en pendent, acaronades per la brisa marina, que deixarà desprès la seva impremta als vins. Al celler, ens atent en Xavier Picazo, enòleg, apassionat i gran coneixedor dels terrers, dels ceps, dels vins i de les seves possibilitats a curt i llarg termini, transmetent entusiasme en el que fa. Treballen amb les varietats picapoll, garnatxa blanca i pansa blanca, buscant la seva expressió varietal i de terrer, treballant sempre amb agricultura ecològica.
Desprès de la vista a les vinyes, comencem tastant vins de tina, encara per embotellar. El primer és un  Pansa blanca 2012, un vi acabat de fer, d’acidesa marcada, salí, records de sidra i de fruita blanca (poma, pera). 
Picapoll 2012, d’acidesa viva, ens mostra uns aromes de fruita exòtica, amb una certa amargor en final de boca, i un perfil salí, fil conductor dels vins del celler, per la seva influència marina.
celler+quim+batlle

Comencem amb les ampolles, i tastem el Pansa blanca 2011, un vi molt mineral (fòsfor, mina de llapis), iodat, floral. Ha estat criat en dipòsits d’inoxidable i amb les seves pròpies mares, cosa que fa que les proteïnes dels llevats passin al vi, fent-lo més dens en copa i en boca, i hi trobem una boca untuosa, de bona acidesa, amb uns lleugers records salins.

Foranell 2008 Garnatxa blanca. Trobem un vi molt viu en boca, fresc i aromàtic, amb records anisats, fonoll, tocs salins, sorprèn la seva bona acidesa que li permetrà encara més recorregut en ampolla.
Picapoll 2010, un vi amb una fruita blanca més madura (préssec). Nas particular, molt allunyat dels picapolls comercials que coneixem. En boca mineral, salí i de bona acidesa. Nas particular i sorprenent.
Foranell 2009, 40% pansa blanca, 40% Garnatxa Blanca, 20 % picapoll. Vi floral, records de gessamí, és el vi més càlid en boca de tots, i amb l’acidesa més baixa.
En resum, un celler que ens ha sorprès agradablement, que ofereix al mercat uns vins diferenciats de la resta de la DO Alella, un vins de nivell més alt, enfocat a un consumidor més format, i que busca més profunditat i complexitat en els vins.
Versión castellana
quim batle

Sobre una cima, con unas espectaculares vistas frontales al mar, y a la derecha, vistas de la ciudad de Barcelona, ​​que queda a unos 25 minutos de Tiana, donde están situados, encontramos la pequeña bodega de Quim Batlle, una bodega nacida en 1999.

Unos viñedos en pendiente, acariciadas por la brisa marina, que dejará después su imprenta en los vinos. En la bodega, nos atiende Xavier Picazo, enólogo, apasionado y gran conocedor de los terruños, las cepas, los vinos y de sus posibilidades a corto y largo plazo, transmitiendo entusiasmo en lo que hace. Trabajan con las variedades picapoll, garnacha blanca y pansa blanca, buscando su expresión varietal y de terruño, trabajando siempre en agricultura ecológica.
Después de la vista a los viñedos, empezamos catando vinos de tina, aún por embotellar.
El primero es un Pansa blanca 2012, un vino recién acabado, de acidez marcada, salino, recuerdos de sidra y de fruta blanca (manzana, pera).
Picapoll 2012, de acidez viva, nos muestra unos aromas de fruta exótica, con un cierto amargor en final de boca, y un perfil salino, hilo conductor de los vinos de la bodega, por su influencia marina.
Empezamos con las botellas, y catamos el Pansa blanca 2011, un vino muy mineral (fósforo, mina de lápiz), yodado, floral. Ha sido criado en depósitos de inoxidable y con sus propias madres, lo que hace que las proteínas de las levaduras pasen al vino, haciéndolo más denso en copa y en boca, y encontramos una boca untuosa, de buena acidez, con unos ligeros recuerdos salinos.
Foranell 2008 Garnacha blanca. Encontramos un vino muy vivo en boca, fresco y aromático, con recuerdos anisados, hinojo, toques salinos, sorprende su buena acidez que le permitirá aún más recorrido en botella.
Picapoll 2010, un vino con una fruta blanca más madura (melocotón). Nariz particular, muy alejado de los picapoll comerciales que conocemos. En boca mineral, salino y de buena acidez. Nariz particular y sorprendente.
Foranell 2009, (40% pansa blanca, 40% Garnacha Blanca, 20% picapoll).
Vino floral, recuerdos de jazmín, es el vino más cálido en boca de todos, y con la acidez más baja.

En resumen, una bodega que nos ha sorprendido agradablemente, que ofrece al mercado unos vinos singulares, diferenciados del resto de la DO Alella, un vinos de más alto nivel, enfocado a un consumidor más formado, y que busca más profundidad y complejidad en los vinos .   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content