Quaderns del vi Català

quaderns+del+vi+catal%C3%A0
VADEVI.cat i Vintaix llancen conjuntament els Quaderns del Vi Català, una iniciativa que pretén facilitar l’accés al tast i al coneixement del millors vins catalans d’una forma fàcil i econòmica.
L’acció es basa en una nova tecnologia que permet envasar els vins en “tubs” de 60cl. conservant les característiques originals dels vins embotellats.
Els Quaderns del Vi Català tindran una periodicitat mensual i cada capítol constarà de tres “tubs” de vins diferents i representatius de diversos aspectes divulgatius sobre els vins catalans.
Paralelament a l’estoig amb els tres tastos de vi, que es podran comprar online per només 14,90 euros (IVA i despeses d’enviament a domicili inclosos), VADEVI.cat publicarà els textos que es podran descarregar gratuïtament i estaran a l’abast de tothom.
Els textos estan escrits per Joan Nebot, director de VADEVI.cat i cada capítol es tractaran diversos aspectes sobre la història, les tendències, i les característiques dels vins catalans, així com un recorregut per les 11 denominacions d’origen catalanes, a més a més de textos divulgatius genèrics sobre la cultura del vi.
En el primer capítol dels Quaderns del Vi Català es fa un viatge en el temps pels 2.700 anys d’història dels nostres vins, la introducció pels fenicis de la vinya als territoris de l’actual Catalunya; la crisi de la fil·loxera seguida de la “cavització” de gran part de la Catalunya vitivinícola; la posterior introducció i expansió del conreu de varietats de raïm franceses, i el salt qualitatiu dels vins del nostre país, que ja han assolit el nivell dels millors del món.
Els vins que serviran per il·lustrar aquest recorregut al llarg del temps, i les possibilitats d’algunes de les varietats de raïm autòctones, seran el Xarel·lo Pardas 2009 (DO Penedès), el Trepat 2011 de Josep Foraster (DO Conca de Barberà) i el Furvus 2009 de Vinyes Domenech (DO Montsant), elaborat bàsicament amb garnatxa negra.
Versión Castellana
VADEVI.cat y Vintaix lanzan conjuntamente los quaderns del Vi Català, una iniciativa que pretende facilitar el acceso a la cata y al conocimiento de los mejores vinos catalanes de una forma fácil y económica.
La acción se basa en una tecnología que permite envasar los vinos en “tubos” de 60cl. conservando las características originales de los vinos embotellados.
Los quaderns del Vi Català tendrán una periodicidad mensual y cada capítulo constará de tres “tubos” de vinos diferentes y representativos de diversos aspectos divulgativos sobre los vinos catalanes.
Paralelamente al estuche con las tres catas de vino, que se podrán comprar online por 14,90 euros (IVA y gastos de envío a domicilio incluidos), VADEVI.cat publicará los textos que se podrán descargar gratuitamente y estarán a la alcance de todos.
Los textos están escritos por Joan Nebot, director de VADEVI.cat y cada capítulo se tratarán diversos aspectos sobre la historia, las tendencias y las características de los vinos catalanes, así como un recorrido por las 11 denominaciones de origen catalanas, además además de textos divulgativos genéricos sobre la cultura del vino.
En el primer capítulo de los quaderns del vi català se hace un viaje en el tiempo por los 2.700 años de historia de nuestros vinos, la introducción por los fenicios de la vid en los territorios de la actual Cataluña, la crisis de la filoxera seguida de la “cavització” de gran parte de la Cataluña vitivinícola; la posterior introducción y expansión del cultivo de variedades de uva francesas, y el salto cualitativo de los vinos de nuestro país, que ya han alcanzado el nivel de los mejores del mundo.
Los vinos que servirán para ilustrar este recorrido a lo largo del tiempo, y las posibilidades de algunas de las variedades de uva autóctonas, serán el Xarel.lo Pardas 2009 (DO Penedès), el Trepat 2011 de Josep Foraster (DO Conca de Barberà) y el Furvus 2009 de Vinyes Domenech (DO Montsant), elaborado básicamente con garnacha tinta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content