La Nariz de oro 2013 Barcelona

549811 548591588504437 2109643454 n
Un any més, s’ha celebrat a Barcelona el certamen la nariz de oro, consistent en captar els millors nassos entre els sumillers catalans, per anar a la Final de Madrid.
Aquest any, els vins objecte del concurs eren quatre vins negres, de Rioja.
Mostra 1. Un vi de la varietat Tempranillo, de la població d’Alfaro, de l’anyada 2011, criat durant 8 mesos en bota de roure americà.
Mostra 2. Un vi de la varietat Tempranillo, de la població de Mendavia, de l’anyada 2011, criat durant 8 mesos en bota de roure americà.
Mostra 3. Un vi de la varietat Tempranillo, de la població de Fuenmayor, de l’anyada 2011, criat durant 6 mesos en bota de roure Francès.
Mostra 4. Un vi de la varietat Graciano, de la població d’Aldeanueva, de l’anyada 2011, criat durant 6 mesos en bota de roure Francès.
Tots quatre vins, d’un perfil molt similar, amb molt poques diferències aromàtiques, que almenys per mi, ha estat l’any on he trobat més dificultat per caracteritzar-los i memoritzar-los, per intentar identificar-lo desprès a la copa negra.
La prova, consisteix en identificar en una copa negra, un dels quatre vins tastats anteriorment, fer-ne una bona descripció, i fer el millor exàmen teòric.
Aquest any, he sortit de la prova posant que el vi de la copa negra era la mostra n2, o sigui , un Un vi de la varietat Tempranillo, de la població de Mendavia, de l’anyada 2011, criat durant 8 mesos en bota de roure americà, identificat segons jo, per una nota de violeta.
Finalment, el vi de la copa, era la mostra n2, per tant, cap a Madrid a participar a la Semifinal!!!
La+nariz+de+oro+2013+Barcelona+millosumillerdecatalunya
Espero que aquest any pugui fer un bon paper a la capital.
  
Versión Castellana
Un año más, se ha celebrado en Barcelona el certamen la nariz de oro, consistente en captar las mejores narices entre los sumilleres catalanes, para ir a la Final de Madrid.
Este año, los vinos objeto del concurso eran cuatro vinos tintos, de Rioja.
Muestra 1. Un vino de la variedad Tempranillo, de la población de Alfaro, de la añada 2011, criado durante 8 meses en barrica de roble americano.
Muestra 2. Un vino de la variedad Tempranillo, de la población de Mendavia, de la añada 2011, criado durante 8 meses en barrica de roble americano.
Muestra 3. Un vino de la variedad Tempranillo, de la población de Fuenmayor, de la añada 2011, criado durante 6 meses en barrica de roble Francés.
Muestra 4. Un vino de la variedad Graciano, de la población de Aldeanueva, de la añada 2011, criado durante 6 meses en barrica de roble Francés.
Los cuatro vinos, de un perfil muy similar, con muy pocas diferencias aromáticas, que al menos para mí, ha sido el año donde he encontrado más dificultad para caracterizarlos y memorizarlos, para intentar identificarlo después en la copa negra.
La prueba consiste en identificar en una copa negra, solo utilizando la nariz, uno de los cuatro vinos catados anteriormente, hacer una buena descripción, y hacer el mejor examen teórico.
Este año, he salido de la prueba poniendo que el vino de la copa negra era la muestra n2, o sea, un un vino de la variedad Tempranillo, de la población de Mendavia, de la añada 2011, criado durante 8 meses en barrica de roble americano, identificado según yo, por una nota de violeta.
Finalmente, el vino de la copa, era la muestra n2, por tanto, hacia Madrid a participar en la Semifinal!
Espero que este año pueda hacer un buen papel en la capital.

Un comentari en “La Nariz de oro 2013 Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content