Paolo Basso, meilleur sommelier du monde 2013

Paolo+Basso+meilleur+sommelier+du+monde+2013
Paolo Basso, ha guanyat avui el campionat de millor sumiller del món, celebrat a Tokio.
La  14ª A.S.I. Concurs del Millor Sommelier del Món va començar el 27 de març i va reunir a 54 candidats per a les proves teòriques i pràctiques durant tot el dia.
S’hi havien inscrit 58 candidats, però el candidat vietnamita no va poder arribar al Japó, a causa de problemes administratius, i els sommeliers de Croàcia, Colòmbia, Perú i Bulgària, tampoc van arribar.
Les proves eren:
·         Degustació de 2 vins, un de blanc, un de negre.
·         Identificació dels 3 licors
·         Qüestionari sobre viticultura, enologia, varietats de raïm, vinyes, vins, licors i altres begudes de tot el món, el treball d’un sommelier …
Durant la tarda, van haver d’enfrontar a una situació difícil per a la prova pràctica:
Decantació (aireig) un vi blanc en 3 minuts
El vi a vessar en un decantador i ordenada pel client era un vi d’Alsàcia, un 2008 Riesling Grand Cru d’Albert Boxler.
En dues glaçoneres es trobaven 2 vins diferents, ampolles de 2008 Riesling Grand Cru Sommerberg d’Albert Boxler, i en l’altre, ampolles de 2008 Marca Riesling Grand Cru d’Albert Boxler
El propòsit d’aquesta prova era demostrar la destresa i la professionalitat dels candidats. Una situació complicada encara més difícil a causa de la tensió en aquest tipus de competicions.
Escollits els 12 semifinalistes, el dijous van haver d’asseure’s de nou per a realitzar un qüestionari i una degustació oral.
Els finalistes eren:
Aristide Spies, Bèlgica, Eric Zwiebel, Regne Unit, Véronique Rivest, Canadà, Julia Scavo, Romania, Paolo Basso, Suissa, Francesco Azzarone, Noruega, Franck Moreau, Austràlia, Maria Pau Levinson Huarte, Argentina, David Biraud, França, Fabio Masi, Itàlia,
El Tast, servei, joc de plats i vins es van dur a terme davant d’uns 500 espectadors a la sala de banquets de l’Hotel Grand Prince Akasaka, a Tòquio.
Avui divendres,  s’han donat a conèixer els tres finalistes.
Aristide Spies, Bèlgica.
Véronique Rivest, Canadà. 
Paolo Basso, 2010, Suissa.
I d’entre ells, el que a realitzar les millors proves, ha estat Paolo Basso, i ha resultat guanyador del millor sommelier du monde 2013.
Paolo Basso va ser subcampió del món en les edicions dels anys 2000, 2007 i  2010, aconseguint finalment aquest any, el seu propòsit.
Versión Castellana
Paolo Basso, ha ganado hoy el campeonato de mejor sumiller del mundo, celebrado en Tokio.
La 14ª A.S.I. Concurso del Mejor Sommelier del Mundo comenzó el 27 de marzo y reunió a 54 candidatos para las pruebas teóricas y prácticas durante todo el día.
Se habían inscrito 58 candidatos, pero el candidato vietnamita no pudo llegar a Japón, debido a problemas administrativos, y los sumilleres de Croacia, Colombia, Perú y Bulgaria, tampoco llegaron.
Las pruebas eran:
·         Degustación de 2 vinos, un blanco, y un tinto.
·         Identificación de 3 licores
·         Cuestionario sobre viticultura, enología, variedades de uva, vides, vinos, licores y otras bebidas de todo el mundo, el trabajo de un sumiller …
Durante la tarde, tuvieron que enfrentarse a una situación difícil para la prueba práctica:
Decantación (aireación) un vino blanco en 3 minutos
El vino a servir  en un decantador y ordenada por el cliente era un vino de Alsacia, un 2008 Riesling Grand Cru de Albert Boxler.
En dos cubiteras se encontraban 2 vinos diferentes, botellas de 2008 Riesling Grand Cru Sommerberg de Albert Boxler, y en el otro, botellas de 2008 Marca Riesling Grand Cru de Albert Boxler.
El propósito de esta prueba era demostrar la destreza y la profesionalidad de los candidatos. Una situación complicada aún más difícil debido a la tensión en este tipo de competiciones.
Elegidos los 12 semifinalistas, el jueves tuvieron que sentarse de nuevo para realizar un cuestionario y una degustación oral.
Los finalistas eran:
Aristide Spies, Bélgica, Eric Zwiebel, Reino Unido, Véronique Rivest, Canadá, Julia Scavo, Rumania, Paolo Basso, Suiza, Francesco Azzarone, Noruega, Franck Moreau, Australia, María Paz Levinson Huarte, Argentina, David Biraud, Francia, Fabio Masi , Italia,
El Cata, servicio, juego de platos y vinos se llevaron a cabo ante unos 500 espectadores en la sala de banquetes del Hotel Grand Prince Akasaka, en Tokio.
Hoy viernes, se han dado a conocer los tres finalistas.
Aristide Spies, Bélgica
Véronique Rivest, Canadá, 2012 Mejor Sumiller de las Américas
Paolo Basso, 2010 Mejor Sommelier de Europa
Y de entre ellos, el que ha realizado las mejores pruebas, ha sido Paolo Basso, y ha resultado ser ganador del título de mejor sumiller du monde 2013.
Paolo Basso fue subcampeón del mundo en las ediciones de los años 2000, 2007 y 2010, consiguiendo finalmente este año, su propósito.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content