Comprar vi és més culte i sa que comprar cervesa.

S’ha fet a Dinamarca un estudi de consumidors amb l’objectiu d’investigar si les persones que compren vi, compren aliments més saludables que els que compren cervesa.
Mètode
Les dades van ser preses d’aproximadament 3,5 milions de transaccions triades a l’atzar de 98 punts de venda, de dues grans cadenes de supermercats danesos ( Bilka i Føtex supermercats) durant 6 mesos. Es va utilitzar l’anàlisi de correspondència i de regressió logística per analitzar les dades. L’anàlisi de correspondències té per objecte interpretar les dimensions extretes, i proporciona informació similar a la produïda per l’anàlisi factorial, encara que és un mètode no paramètric i per tant no fa suposicions sobre la distribució.
Resultats

F1 medium
La Figura 1 mostra els resultats de l’anàlisi de correspondència.

La trama correspondència mostra que els compradors de cervesa són més propensos a comprar patates fregides, refrescs i xai, i que els compradors de vi són més propensos a comprar oli, olives, carn de vedella i de vaca. De la mateixa manera, es va interpretar la dimensió 2 com una dieta mediterrània (oli, vi, carn de vedella, carn baixa en greix i formatge baix en greix) a l’extrem negatiu baixa i una dieta tradicional (cervesa, mantega, salsitxes i carn de porc) en l’extrem positiu alt .

F2 medium
La Figura 2 mostra els resultats de la regressió logística. Comparant el vi i els compradors de cervesa, trobem que els compradors de cervesa fan menys compres d’olives, fruites o verdures, oli de cuina, pollastre, llet baixa en greix, formatge baix en greix i carn baixa en greix que els compradors de vi i més compres de refrescos, xai, salsitxes, mantega o margarina, carn de porc, patates fregides, embotits, sucre i plats cuinats llestos.

Discussió

Aquest estudi indica que les persones que compren (i, presumiblement, beuen vi) compren una major quantitat d’aliments saludables que aquells que compren cervesa. Els compradors de vi van comprar més olives, fruites o verdures, pollastre, oli de cuina i productes baixos en greix que les persones que van comprar cervesa. Els compradors de cervesa compren més plats preparats cuits, sucre, embotits, patates fregides, carn de porc, mantega, salsitxes, xai i refrescs que les persones que van comprar vi. Els compradors de vi eren més propensos a comprar productes alimentaris mediterranis, mentre que els compradors de cervesa tendeixen a comprar aliments tradicionals.

Fortaleses i debilitats de l’estudi

Bilka i Føtex supermercats es troben a tot arreu de Dinamarca i té una àmplia línia de productes, pel que fa als articles alimentaris i no alimentaris, i els seus clients representen un ampli sector de la població danesa, tot i que les famílies d’ingressos mitjans tendeixen a ser sobre-representat. La majoria de la cervesa (i probablement la major part del vi) que cotitza a Dinamarca es ven als supermercats i els clients estudiats representen un ampli espectre de la població danesa a tot arreu de Dinamarca. Un desavantatge d’aquest estudi és la manca d’informació bàsica sobre els clients, com ara l’edat, el sexe, l’estat civil, l’educació i els seus ingressos.
Comparació amb altres estudis

Els resultats recolzen les troballes dels Estats Units, Dinamarca i França, que mostren que els bevedors de vi tendeixen a menjar fruita, verdura i peix i l’ús d’oli de cuina amb més freqüència i greixos saturats amb menys freqüència que els que prefereixen altres begudes alcohòliques.
Un estudi francès va trobar que les persones que prefereixen vi, mengen més verdures, fruites, pa, llet, formatge i ous,  i menys patates que els que prefereixen cervesa.
Un estudi dels Estats Units va mostrar que les persones que bevien vi tenien més porcions de fruites i verdures i menys porcions de color vermell o carns fregides, i que la seva dieta conté menys colesterol, greixos saturats i alcohol, i més fibra que les persones que prenien altres tipus de alcohol.
Possible explicació dels beneficis de salut de beure vi

L’efecte beneficiós addicional de beure vi, en lloc d’altres begudes alcohòliques, sobre la mortalitat i la morbiditat de la malaltia cardíaca coronària i certs tipus de càncer pot ser degut a les substàncies específiques en vi o a diferents característiques de les persones que prenen altres tipus d’alcohol. El vi tendeix a ser begut amb els àpats, en quantitats moderades, que poden tenir avantatges metabòliques.
Els bevedors de vi de Dinamarca, a vegades presenten un major nivell d’educació, majors ingressos, millor psicològica funcionament, i una millor salut subjectiva que les persones que no beuen vi.
Resultats similars han estat trobats en una població de Califòrnia: les persones que prefereixen vi tendeixen a ser més educats, les dones sanes, sense sobrepès, solen ser joves o de mitjana edat, amb un consum moderat d’alcohol, mentre que els que prefereixen la cervesa tendeixen a ser menys educats els homes i amb un superior consum d’alcohol.
Versión Castellana
Se ha hecho en Dinamarca un estudio de consumidores con el objetivo de investigar si las personas que compran vino, compran alimentos más saludables que los que compran cerveza.
Método
Los datos fueron tomados de aproximadamente 3,5 millones de transacciones elegidas al azar de 98 puntos de venta, de dos grandes cadenas de supermercados daneses (Bilko y Føtex supermercados) durante 6 meses. Se utilizó el análisis de correspondencia y de regresión logística para analizar los datos. El análisis de correspondencias tiene por objeto interpretar las dimensiones extraídas, y proporciona información similar a la producida por el análisis factorial, aunque es un método no paramétrico y por lo tanto no hace suposiciones sobre la distribución.
Resultados
La Figura 1 muestra los resultados del análisis de correspondencia.
La trama correspondencia muestra que los compradores de cerveza son más propensos a comprar patatas fritas, refrescos y cordero, y que los compradores de vino son más propensos a comprar aceite, aceitunas, carne de ternera y de vaca. De la misma manera, se interpretó la dimensión 2 como una dieta mediterránea (aceite, vino, carne de ternera, carne baja en grasa y queso bajo en grasa) en el extremo negativo baja y una dieta tradicional (cerveza, mantequilla, salchichas y carne de cerdo) en el extremo positivo alto.
La Figura 2 muestra los resultados de la regresión logística. Comparando el vino y los compradores de cerveza, encontramos que los compradores de cerveza hacen menos compras de aceitunas, frutas o verduras, aceite de cocina, pollo, leche baja en grasa, queso bajo en grasa y carne baja en grasa que los compradores de vino y más compras de refrescos, cordero, salchichas, mantequilla o margarina, carne de cerdo, patatas fritas, embutidos, azúcar y platos cocinados listos.
Discusión
Este estudio indica que las personas que compran (y, presumiblemente, beben vino) comprende una mayor cantidad de alimentos saludables que aquellos que compran cerveza. Los compradores de vino compraron más aceitunas, frutas o verduras, pollo, aceite de cocina y productos bajos en grasa que las personas que compraron cerveza. Los compradores de cerveza compran más platos preparados cocidos, azúcar, embutidos, patatas fritas, carne de cerdo, mantequilla, salchichas, cordero y refrescos que las personas que compraron vino. Los compradores de vino eran más propensos a comprar productos alimenticios mediterráneos, mientras que los compradores de cerveza tienden a comprar alimentos tradicionales.
Fortalezas y debilidades del estudio
Bilko y Føtex supermercados se encuentran en todas partes de Dinamarca y tiene una amplia línea de productos, con respecto a los artículos alimenticios y no alimenticios, y sus clientes representan un amplio sector de la población danesa, aunque las familias de ingresos medios tienden a ser sobre-representado. La mayoría de la cerveza (y probablemente la mayor parte del vino) que cotiza en Dinamarca se vende en los supermercados y los clientes estudiados representan un amplio espectro de la población danesa en todas partes de Dinamarca. Una desventaja de este estudio es la falta de información básica sobre los clientes, tales como la edad, el sexo, el estado civil, la educación y sus ingresos.
Comparación con otros estudios
Los resultados apoyan los hallazgos de los Estados Unidos, Dinamarca y Francia, que muestran que los bebedores de vino tienden a comer fruta, verdura y pescado y el uso de aceite de cocina con más frecuencia y grasas saturadas con menos frecuencia que los que prefieren otras bebidas alcohólicas.
Un estudio francés encontró que las personas que prefieren vino, comen más verduras, frutas, pan, leche, queso y huevos, y menos patatas que los que prefieren cerveza.
Un estudio de los Estados Unidos mostró que las personas que bebían vino tenían más porciones de frutas y verduras y menos porciones de color rojo o carnes fritas, y que su dieta contiene menos colesterol, grasas saturadas y alcohol, y más fibra que las personas que tomaban otros tipos de alcohol.
Posible explicación de los beneficios de salud de beber vino
El efecto beneficioso adicional de beber vino, en lugar de otras bebidas alcohólicas, sobre la mortalidad y la morbilidad de la enfermedad cardíaca coronaria y ciertos tipos de cáncer puede ser debido a las sustancias específicas en vino o diferentes características de las personas que toman otros tipos de alcohol. El vino tiende a ser bebido con las comidas, en cantidades moderadas, que pueden tener ventajas metabólicas.
Los bebedores de vino de Dinamarca, en ocasiones presentan un mayor nivel de educación, mayores ingresos, mejor psicológica funcionamiento, y una mejor salud subjetiva que las personas que no beben vino.

Resultados similares han sido encontrados en una población de California: las personas que prefieren vino tienden a ser educados, las mujeres sanas, sin sobrepeso, suelen ser jóvenes o de mediana edad, con un consumo moderado de alcohol, mientras que los que prefieren la cerveza tienden a ser menos educados los hombres y con un superior consumo de alcohol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content