I Trobada de microproductors de vi, Andorra 2013

trobada+microproductors+de+vi+andorra
Aquest cap de setmana, s’ha fet a Andorra la primera trobada de Micro productors de vi.
La trobada constava d’una fira on es podien tastar vins de 42 cellers diferents; cellers de Catalunya, España, Andorra i França. Vins de cellers minúsculs i vins de cellers més grans. Vins tecnològics, vins tradicionals, vins naturals, vins biodinàmics, vins cosmològics: una diversitat d’estils i de maneres d’entendre la vinya, i de la interpretació que d’ella en pot fer  l’home. Sobretot, una fira per a poder parlar directament amb l’elaborador de cada vi i poder entendre que és el que ens volen transmetre amb cada ampolla. Un lloc per descobrir varietats recuperades, zones abandonades que s’han reactivat, i de sobretot, de gent amb ganes de mostrar la seva passió per una terra i per una vinya.
Gairebé 200 vins per tastar, i en una sala annexa, hi trobàvem una mostra gastronòmica de diferents restaurants i establiments d’Andorra.
També contaven amb una programació de ponències on hi participaven elaboradors, sumillers, i professionals del vi.
Ha estat una fira que m’ha sorprès gratament, però a la calia dedicar-hi més temps, doncs valia la pena assistir a totes les ponències, i tastar els vins a més tranquil·litat.
Realment ha estat, per ser el primer cop, un èxit, de cellers i d’afluència de públic. I cal felicitar a l’organització per la feina feta i per la repercussió obtinguda.
Caldrà però, en la seva propera edició buscar una ubicació més gran i polir els detalls que en aquesta ocasió han faltat, com la temperatura de la sala de tast i les copes, que eren massa senzilles per a poder tastar com calia els vins de la mostra.
Tinc ganes de poder assistir a la propera fira, això si, dedicant-hi tranquil·lament una jornada sencera. Ho prometo. 

Versión Castellana 
Este fin de semana, se ha celebrado en Andorra el primer encuentro de Micro productores de vino.
El encuentro constaba de una feria donde se podían catar vinos de 42 bodegas diferentes, bodegas de Cataluña, España, Andorra y Francia. Vinos de bodegas minúsculas y vinos de bodegas más grandes. Vinos tecnológicos, vinos tradicionales, vinos naturales, vinos biodinámicos, vinos cosmológicos: una diversidad de estilos y de formas de entender la viña, y de la interpretación que de ella puede hacer el hombre. Sobre todo, una feria para poder hablar directamente con el elaborador de cada vino y poder entender que es lo que nos quieren transmitir con cada botella. Un lugar para descubrir variedades recuperadas, zonas abandonadas que se han reactivado, y de sobretodo, de gente con ganas de mostrar su pasión por una tierra y por una viña.
Casi doscientos vinos para degustar, y en una sala anexa, encontrábamos una muestra gastronómica de diferentes restaurantes y establecimientos de Andorra.
También contaron con una programación de ponencias donde participaban elaboradores, sumilleres y profesionales del vino.
Ha sido una feria que me ha sorprendido gratamente, pero a tenía que haber dedicado más tiempo, pues valía la pena asistir a todas las ponencias, y probar los vinos con más tranquilidad.
Realmente ha sido, por ser la primera vez, un éxito, de bodegas y de afluencia de público. Y hay que felicitar a la organización por el trabajo realizado y por la repercusión obtenida.
Habrá sin embargo, en su próxima edición buscar una ubicación más grande y pulir los detalles que en esta ocasión han fallado, como la temperatura de la sala de cata y las copas, que eran demasiado sencillas para poder catar como se merecían los vinos de la muestra.

Tengo ganas de poder asistir a la próxima feria, eso sí, dedicandole tranquilamente una jornada entera. Lo prometo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content