Brut Nature i prou. Brut nature y basta.

brut nature
Als anys 70, a casa es prenia cava (xampany en dèiem) semisec, com a la gran majoria de les llars de Catalunya. Generalment el preníem a l’hora de les postres, per acompanyar-les.
A les reunions familiars, amb avis, tiets i cosins, sempre preníem semi sec. Però un dia, un tiet, ens va dir que el que s’havia de prendre era CAVA Brut Nature, que això era el que prenien els entesos, i que això de prendre semi, era provincià, era de taujà.
I aquesta, va ser la consigna que va córrer per tot el territori; que el consumidor suposadament entès de cava, bevia Brut Nature, i tot el país va passar a beure Brut Nature, i actualment, som el país del món que més Brut Nature consumeix. I aquesta anomalia, es paga.
Com que la gent ha assumit equivocadament que el Cava  HA DE SER sempre Brut Nature, i el treuen a taula per postres,  al prendre un producte dolç amb un altre que no ho és gens, el resultat és nefast.
Un bon exemple és el Cava en un casament: serveixen el cava Brut Nature per fer el brindis amb el pastís i el resultat es que les copes queden la gran majoria plenes, per què la combinació no és agradable.
Ningú en un casament s’atreveix a oferir un cava semi, perquè estaria mal considerat per molts convidats, uns convidats, no cal dir-ho, mancats de criteri gastronòmic, és clar.
S’ha de tenir clar el moment gastronòmic del Cava. Si som consumidors de cava durant l’àpat, el Cava a prendre pot ser un Brut Nature, un extra brut o un brut. En canvi, si som consumidors de Cava sols amb postres, el cava a consumir hauria de ser un extrasec, sec, semisec o dolç.
De fet, últimament hi ha una major oferta per part dels cellers a fer cava Brut, ja que al tenir un contingut en sucres no superior a 12g/l, fa que sigui un producte amb major recorregut gastronòmic, més versàtil a la taula i més agradable al paladar del consumidor final.
Un altre tema és la gent que diu que no li agrada el cava perquè els hi provoca acidesa. El carbònic d’una beguda (CO2), sempre augmenta la sensació d’acidesa de la pròpia beguda. Per a la gent que tingui aquest problema, jo m’inclinaria per consumir caves de llarga criança, tipus gran reserva i reserva especial, que tenen un gas carbònic més integrat, una bombolla molt més fina, que fa que sigui menys agressiu que una bombolla d’un cava jove, que és molt més present en boca.
Versión Castellana
En los años 70, en casa se ​​bebía cava (champán le llamábamos) semiseco, como en la gran mayoría de los hogares de Cataluña. Generalmente se tomaba con los postres.
En las reuniones familiares, con abuelos, tíos y primos, siempre tomábamos semi seco. Pero un día, un tío, nos dijo que lo que había que beber CAVA Brut Nature, que eso era lo que bebían los entendidos, y que eso de beber semi, era provinciano, era de paleto.
Y esta fue la consigna que corrió por todo el territorio; que el consumidor supuestamente entendido de cava, bebía Brut Nature, y todo el país pasó a beber Brut Nature, y actualmente, somos el país del mundo que más Brut Nature consume. Y esta anomalía, se paga .
Como la gente ha asumido equivocadamente que el Cava DEBE SER siempre Brut Nature, y lo sacan a la mesa a los postres, al tomar un producto dulce con otro que no lo es, el resultado es nefasto .
Un buen ejemplo es el Cava en una boda: sirven el cava Brut Nature para hacer el brindis con el pastel y el resultado es que las copas quedan la gran mayoría llenas, por qué la combinación no es agradable.
Nadie en una boda se atreve a ofrecer un cava semi, porque estaría mal considerado por muchos invitados, unos invitados, no hace falta decirlo, faltos de criterio gastronómico, claro.
Se debe tener claro el momento gastronómico del Cava. Si somos consumidores de cava durante la comida, un Cava a tomar puede ser un Brut Nature, un extra brut o un brut. En cambio, si somos consumidores de Cava sólo con postres, el cava a consumir debería ser un extrasec, seco, semiseco o dulce .
De hecho, últimamente hay una mayor oferta por parte de las bodegas a hacer cava Brut, ya que al tener un contenido en azúcares no superior a 12g/l, hace que sea un producto con mayor recorrido gastronómico, más versátil en la mesa y más agradable al paladar del consumidor final.

Otro tema es la gente que dice que no le gusta el cava porque les provoca acidez. El carbónico de una bebida (CO2), siempre aumenta la sensación de acidez de la propia bebida. Para la gente que tenga este problema, yo me inclinaría por consumir cavas de larga crianza, tipo Gran Reserva y Reserva Especial, que tienen un gas carbónico más integrado, una burbuja mucho más fina, que hace que sea menos agresivo que una burbuja de un cava joven , mucho más presente en boca .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content