L’Auditori, Cicle Denominació d’Origen. Maridant Música.

Denominaci%C3%B3+d%E2%80%99Origen,+maridant+musica
Dilluns dia 18 de desembre es va presentar a l’Auditori de Barcelona, la programació de cara que s’iniciarà el 2014, d’un cicle anomenat  denominació d’origen. Maridant música.
El cicle constarà de sis concerts en format intimista, de tant sols cinquanta localitats. El límit de localitats s’ha fet en funció de l’organització de l’espai disponible i de la logística del servei dels vins. Els concerts s’han programat els dissabtes a la una del migdia, amb una intenció molt clara; L’acte vol transmetre un ambient de tranquil·litat i relaxació, difícil d’aconseguir en un horari entre setmana, on la gent té, encara que de forma inconscient, el neguit de que l’endemà ha d’anar a treballar. D’aquesta manera, el tast es fa just abans d’anar a dinar, sense cap mena de pressa, com a aperitiu.
De fet, les hores més indicades per a fer un tast de vins,  son les prèvies al dinar, on el cos està més receptiu a les sensacions organolèptiques, i no està saturat de menjar o de la fatiga acumulada a llarg del dia.
Un altre punt interessant es que els concerts es faran a la Sala 4 ( Alicia de Larrocha), perquè aquest espai té llum natural, permetent la correcte percepció dels colors del vi.
Els músics intèrprets pertanyen a la Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Els vins escollits per als maridatges son tots catalans, seleccionats per als sumillers de vidirecte.cat.
La dinàmica de cada concert serà de poder degustar el vi mentre s’escolta la peça escollida. Cada peça interpretada, s’han escollit uns adjectius definitoris, per a poder trobar un vi que ens transmeti aquestes sensacions.
Com a tall d’exemple, amb l’interpetació de la peça de H. HOEDL Quartet núm.1/ September / Rundfunk, s’ha associat a vitalitat, frescor, fluïdesa, acidesa… i el vi escollit vol representar aquests ítems.
Actualment estem en una davallada espectacular en el consum de vi. On el jovent passa de consumir refrescos a les begudes d’alta graduació, sense un pas previ i educatiu, en begudes sobretot més sanes, i de graus alcohòlics moderats com és el vi, un valor tradicional i cultural, patrimoni de la mediterrània.
Iniciatives com aquesta volen apropar el vi a la gent, amb rigor formatiu però en un entorn distés.    
Una iniciativa que aplaudeixo i agraeixo, que col·labora a fomentar la cultura, coneixements i consum responsable del vi, i que ens farà gaudir encara més, de cada copa.
La programació s’enceta el 18 de gener amb un concert a càrrec dels Barcelona Clarinet Players,.
8 de febrer,  el duo format pel clarinetista Josep Fuster i la pianista Isabel Hernández.
8 de març, a la Sala 3 Tete Montoliu, concert de Jazz, a càrrec dels Astrio.
logo lauditori LISTADO10 de maig el Trio Bcn Cosmo de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
12 d’abril, el Quartet Gerhard
14 de juny, el Quartet Alart
El preu de cada concert és de 25€.

Versión Castellana
El lunes día 18 de diciembre se presentó en el Auditorio de Barcelona, la programación que se iniciará en 2014, de un ciclo llamado denominació d’origen. Maridant música .
El ciclo constará de seis conciertos en formato intimista, para tan sólo cincuenta localidades. El límite de localidades se ha realizado en función de la organización del espacio disponible y de la logística del servicio de los vinos. Los conciertos se han programado los sábados a la una del mediodía, con una intención muy clara; El acto quiere transmitir un ambiente de tranquilidad y relajación, difícil de conseguir en un horario entre semana, donde la gente tiene, aunque que de forma inconsciente, la desazón de que al día siguiente tiene que ir a trabajar.
De esta manera, la cata se hace justo antes de ir a comer, sin ningún tipo de prisa, como aperitivo .
De hecho, las horas más indicadas para catar vinos, son las previas a la comida, donde el cuerpo está más receptivo a las sensaciones organolépticas, y no está saturado de comida o de la fatiga acumulada a lo largo del día .
Otro punto interesante es que los conciertos se realizarán en la Sala 4 ( Alicia de Larrocha), porque este espacio dispone de luz natural, permitiendo la correcta percepción de los colores del vino.
Los músicos intérpretes pertenecen a la Banda Municipal de Barcelona y la Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña. Los vinos elegidos para los maridajes son todos catalanes, seleccionados por los sumilleres de vidirecte.cat .
La dinámica de cada concierto será la de poder degustar el vino mientras se escucha la pieza interpretada. Para cada pieza, se han elegido unos adjetivos definitorios, para poder encontrar un vino que nos transmita esas sensaciones.
A modo de ejemplo, con la interpretación de la pieza de H. HOEDL Cuarteto nº1/September/Rundfunk, se ha asociado a vitalidad, frescor, fluidez, acidez … y el vino escogido quiere representar estos ítems.
Actualmente estamos en un descenso espectacular en el consumo de vino. Donde la juventud pasa de consumir refrescos a las bebidas de alta graduación, sin un paso previo y educativo, en bebidas sobretodo más sanas, y de grados alcohólicos moderados como es el vino, un valor tradicional y cultural, patrimonio de la mediterránea.
Iniciativas como esta quieren acercar el vino a la gente, con rigor formativo pero en un entorno distendido .
Una iniciativa que aplaudo y agradezco, que colabora a fomentar la cultura, conocimientos y consumo responsable del vino, y que nos hará disfrutar aún más, de cada copa.
La programación empieza el 18 de enero con un concierto a cargo de los Barcelona Clarinet Players.
8 de febrero, el dúo formado por el clarinetista Josep Fuster y la pianista Isabel Hernández .
8 de marzo, en la Sala 3 Tete Montoliu, concierto de Jazz, a cargo de los Astrio.
El 10 de mayo el Trío Bcn Cosmo de la Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña.
12 de abril , el Cuarteto Gerhard.
14 de junio , el Cuarteto Alart
El precio de cada concierto es de 25 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content