Tinta de vi, Ladyssenyadora

LadyWeb Tintadevi 03  

Ladyssenyadora, un estudi de disseny gràfic català, ubicat a la zona vitivinícola del Penedès, va rebre 150 ampolles com a paga en espècies d’un client bodeguer. Aprofitant l’oportunitat, l’equip format pels dissenyadors Montserrat Raventós, Jordi Roca i Raimon Benach va marcar-se un repte: imprimir una “etiqueta impossible” aprofitant el vi que l’ampolla conté. Amb la voluntat de fer la seva pròpia marca de vi, els creatius van pensar en una edició limitada de poc més d’un centenar d’ampolles on tot els materials gràfics que acompanyarien l’ampolla estarien fets amb els propis components del vi.
Sota la marca “Tinta de vi” s’hi amaga un procés costós i ple de dificultats. La idea va començar a materialitzar-se amb tècniques que aprofitaven el cicle d’elaboració del vi. D’aquesta manera, en un primer moment van recórrer a tècniques com la serigrafia o el letterpress. A causa  de l’excés d’aigua i del fet que el paper s’arrugués, els processos van resultar fallits. Posteriorment van provar de deshidratar les mares del vi, deixant-les reposar al sol, però el pigment resultant no era l’adequat. A aquests processos fracassats se’n van sumar d’altres: reduir el vi en una cassola a foc lent, reduir-lo en un forn amb ventilador o omplir un cartutx d’impressora domèstica amb vi.
LadyWeb Tintadevi 01

LadyWeb Tintadevi 02

La solució va arribar per atzar quan l’equip de Ladyssenyadora gairebé havia renunciat a assolir l’objectiu. Els creatius varen observar al terrat del seu estudi com en una de les safates utilitzades s’hi estava formant un “moc morat” que resultaria ser ideal per a imprimir les etiquetes amb el color i la textura desitjats. Gràcies a aquesta pasta, Ladyssenyadora ha tirat endavant un projecte únic en les seves característiques, fusionant de manera híbrida els àmbits de la creació, el disseny i la viticultura.

Versión Castellana
Ladyssenyadora, un estudio de diseño gráfico catalán, ubicado en la zona vitivinícola del Penedès, recibió 150 botellas como paga en especies de un cliente bodeguero. Aprovechando la oportunidad, el equipo formado por los diseñadores Montserrat Raventós, Jordi Roca y Raimon Benach se marcaron un reto: imprimir una “etiqueta imposible” aprovechando el vino que la botella contenia. Con la voluntad de hacer su propia marca de vino, los creativos pensaron en una edición limitada de poco más de un centenar de botellas donde todos los materiales gráficos que acompañarían la botella estarían hechos con los propios componentes del vino.
Bajo la marca ” Tinta de vi ” se esconde un proceso costoso y lleno de dificultades. La idea comenzó a materializarse con técnicas que aprovechaban el ciclo de elaboración del vino. De este modo, en un primer momento recurrieron a técnicas como la serigrafía o el letterpress. Debido al exceso de agua y de que el papel se arruga, los procesos resultaron fallidos. Posteriormente probaron de deshidratar las madres del vino, dejándolas reposar al sol, pero el pigmento resultante no era el adecuado. A estos procesos fracasados ​​se sumaron otros: reducir el vino en una cacerola a fuego lento, reducir en un horno con ventilador o rellenar un cartucho de impresora doméstica con vino.

La solución llegó por azar cuando el equipo de Ladyssenyadora casi había renunciado a alcanzar el objetivo. Los creativos observaron en la azotea de su estudio como en una de las bandejas utilizadas se estaba formando un “moco morado” que resultaría ser ideal para imprimir las etiquetas con el color y la textura deseados. Gracias a esta pasta, Ladyssenyadora ha sacado adelante un proyecto único en sus características, fusionando de manera híbrida los ámbitos de la creación , el diseño y la viticultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content