Descendientes de J. Palacios, Bierzo

IMG 20140114 WA0003
Avui, de la mà de la distribuïdora Vilaviniteca,  hem pogut tastar en un esmorzar de forquilla al restaurant Montbell ( Vallromanes, Vallès Oriental), vins del Bierzo, presentats per el seu creador, en Ricardo Pérez, que cultiva les vinyes aplicant la biodinàmica. Treballen amb més de 200 parcel·les diferents, de petites vinyes, velles i totes en coster, a diferents pobles del Bierzo. 

Tastem els següents vins:




Pétalos 2011(320.000 ampolles)
Tot el raïm prové de vinya vella,  bàsicament Mencía, i una mica de Alicante bouschet. És un vi de marcat caràcter jove, floral, mostrant una frescor, però també la calidesa de l’alcohol i un fruita madura. Amb una boca poc feta, rusticitat, de tacte jove.
Villa de Corullon 2011 (17.000 ampolles)
Fet amb 97% de Mencía, i la resta raïm blanc, provinent de vinyes del mateix municipi, en costers de pendent extrema.
En nas mostra guix, mineral, fruita més blanca, balsàmics, torrefactes; una boca més potent, mostrant també la rusticitat de la mencia. 
Valdafoz 2011 (600 ampolles)
Vi del poble de Corullón, en un paratge anomenat Valdafoz.
Nas més intens, fruita compotada, fruita en licor, amb una boca més voluminosa i amb un taní més madur.
Moncerbal 2004 (1800 ampolles)
Vinyes en sòls de pissarra, quars i marbre.
El vi va tenir 11 mesos de criança en fusta. Trobem un vi amb un color molt evolucionat, i amb un nas amb una oxidació evident, tocs rancis, fusta vella, pegamento imedio, lleugers balsàmics.
En boca el vi està molt millor, amb una estructura que encara aguanta al vi, i del deixa beure. Un vi que ja ha sobrepassat el seu millor moment.  
Las Lamas 2002 (2600 ampolles),
vinyes de set parcel·les, amb una edat de 60 a 100 anys.  
Mostra encara un molt bon color, amb una fruita viva, vermella, records balsàmics amb un toc evolucionat.
En boca manté el toc rústic i una bona acidesa, semblant un vi d’una anyada molt més recent. Un vi que aguanta molt bé el pas dels anys.
Segons Ricardo Pérez, vinifiquen els vins en un ambient molt reductor, i per això recomana sempre oxigenar els seus vins en decantador.
Aconsellen prendre aquests vins en una bona copa tipus Borgonya. Vins interessants, dirigits a un consumidor ja format en el món del vi.
IMG 20140114 WA0007
Versión Castellana
Hoy, de la mano de la distribuidora Vilaviniteca, hemos podido catar en un desayuno de tenedor en el restaurante Montbell (Vallromanes, Barcelona), vinos del Bierzo, presentados por su creador, Ricardo Pérez, que cultiva las viñas aplicando la biodinámica. Trabajan con más de 200 parcelas diferentes, de pequeñas viñas, viejas y todas en ladera, en diferentes pueblos del Bierzo. Probamos los siguientes vinos:
Pétalos 2011 (320.000 botellas )

Toda la uva procede de viñas viejas, básicamente Mencía, y algo de Alicante Bouschet. Es un vino de marcado carácter joven, floral, mostrando una frescura, pero también la calidez del alcohol y un fruta madura. Con una boca poco hecha, rusticidad, de tacto joven.

Villa de Corullon 2011 (17.000 botellas )

Hecho con 97% de Mencía, y el resto uva blanca, proveniente de viñedos del mismo municipio, en laderas de pendiente extrema.

En nariz muestra yeso, mineral, fruta más blanca, balsámicos, torrefactos, una boca más potente, mostrando también la rusticidad de la mencía.
Valdafoz 2011 (600 botellas )

Vino del pueblo de Corullón, en un paraje llamado Valdafoz.

Nariz más intenso, fruta en compota, fruta en licor, con una boca más voluminosa y con un tanino más maduro.
Moncerbal 2004 (1800 botellas )

Viñedos en suelos de pizarra, cuarzo y mármol.

El vino realizó 11 meses de crianza en madera. Encontramos un vino con un color muy evolucionado, y con una nariz con una oxidación evidente, toques rancios, madera vieja, pegamento imedio, ligeros balsámicos.
En boca el vino está mucho mejor, con una estructura que todavía aguanta el vino, y lo deja beber. Un vino que ya ha sobrepasado su mejor momento.

Las Lamas 2002 (2600 botellas )

Viñas de siete distintas parcelas, con una edad de 60 a 100 años.
Muestra todavía un muy buen color, con una fruta viva, roja, recuerdos balsámicos con un toque evolucionado.
En boca mantiene el toque rústico y una buena acidez, pareciendo un vino de una añada mucho más reciente. Un vino que aguanta muy bien el paso de los años .

Según nos comenta Ricardo Pérez, vinifican los vinos en un ambiente muy reductor, por lo que recomienda siempre oxigenar sus vinos en decantador .

Aconsejan tomar estos vinos en una copa tipo Borgoña.

Vinos interesantes, dirigidos a un consumidor ya formado en el mundo del vino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content