Vins negres de gran superfície, vinos de supermercado

IMG 1244+r

Hem fet la tercera sessió del tast de vins de gran superfície (comercial, s’entén). Les cadenes visitades han estat Carrefour, Lidl, Dia, Eroski i Aldi. 

Els criteri de selecció dels vins a tastar ha estat el mateix que en les altres ocasions i que havien de complir dues condicions: que fossin vins de preu inferior als 3,00€ i que a l’etiqueta hi havia de constar obligatòriament l’any de la collita. Les ampolles les quals no en podíem determinar l’anyada, no s’han tastat per no incloure anyades endarrerides. 
La sessió de vins rosats, va ser un desastre, i no hem pogut recomanar cap vi rosat econòmic. Un rosat és un vi que ha d’expressar frescor, fruita vermella fresca, i un aroma net i relativament intens. Ha de tenir una bona acidesa que li doni vitalitat en boca i que sigui agradable de beure.
Els vins rosats tastats, cap va superar el mínim exigible.
La sessió de vins blancs de supermercat, ja va donar un guanyador descrit al blog.
Pel que fa als vins negres, hi ha hagut molta variabilitat, vins senzills, vins mediocres, vins bruts o vins cadàvers, però, d’entre ells, en destaquem tres, que van ser una veritable sorpresa i alegria de descoberta.
IMG 1251r

Vespral criança 2010, un vi de la DO Terra Alta, fet amb les varietats Ull de llebre i Cabernet Sauvignon. En nas trobem un vi net, amb notes fumades de la seva criança, i en boca un vi d’entrada fàcil, amb una fruita negra madura,  els fumats de la fusta i de molt bona acidesa.

El preu del vi és de 1,69€ un preu absolutament fantàstic, per a un vi de diari, que ens anirà bé amb carnades, calçotades, i embotits amb pa amb tomàquet.
Monte Plogar reserva 2007, de la DO Cariñena, un vi fet amb garnatxa i tempranillo, un vi amb una fruita madura i amb volum i densitat en boca. El seu preu és de 2,79€. Que el converteix també en compra recomanada.
No creia que trobés cap vi digne de menció, però els vins Vespral de la Terra Alta, han estat una sorpresa molt agradable. I molt recomanable.
Versión Castellana
Hemos hecho la tercera sesión de la cata de vinos de gran superficie (comercial, se entiende). Las cadenas visitadas han sido Carrefour, Lidl, Día, Eroski y Aldi .
Los criterios de selección de los vinos a catar ha sido el mismo que en las otras ocasiones y estos debían cumplir dos condiciones : que fueran vinos de precio inferior a 3.00 €, y que en la etiqueta había de constar obligatoriamente el año de la cosecha. Las botellas las cuales no podíamos determinar la añada, no se han catado para no incluir añadas atrasadas.
La sesión de vinos rosados​​, fue un desastre, y no hemos podido recomendar ningún vino rosado económico. Un rosado es un vino que debe expresar frescura, fruta roja fresca , y un aroma limpio y relativamente intenso. Debe tener una buena acidez que le dé vitalidad en boca y que sea agradable de beber .
De los vinos rosados ​​catados, ninguno superó el mínimo exigible.
La sesión de vinos blancos de supermercado, ya dió un ganador descrito en el blog.
En cuanto a los vinos tintos, ha habido mucha variabilidad, vinos sencillos, vinos mediocres, vinos sucios o vinos cadáveres, pero, de entre ellos, destacamos tres, que fueron una verdadera sorpresa y alegría de descubrimiento.
IMG 1251r

Vespral crianza 2010, un vino de la DO Terra Alta, hecho con las variedades Tempranillo y Cabernet Sauvignon. En nariz encontramos un vino limpio, con notas ahumadas de su crianza , y en boca un vino de entrada fácil, con una fruta negra madura, los ahumados de la madera y de muy buena acidez .

El precio del vino es de 1,69€  un precio absolutamente imbatible, para un vino de diario, que nos irá bien con barbacoas, calçotadas, y embutidos con pan con tomate.
Monte Plogar Reserva 2007 de la DO Cariñena , un vino hecho con garnacha y tempranillo , un vino con una fruta madura y con volumen y densidad en boca. Su precio es de 2.79€, que lo convierte también en compra recomendada .

No creía que encontrara ningún vino digno de mención, pero los vinos Vespral de la Terra Alta , han sido una sorpresa muy agradable. Y muy recomendable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content