Vins negres de gran superfície

 
IMG 1244+r

Hem fet la tercera sessió del tast de vins de gran superfície (comercial, s’entén). Les cadenes visitades han estat Carrefour, Lidl, Dia, Eroski i Aldi. 

Els criteris de selecció dels vins a tastar ha estat el mateix que en les altres ocasions i que havien de complir dues condicions: que fossin vins de preu inferior als 3,00 € i que a l’etiqueta hi havia de constar obligatòriament l’any de la collita. Les ampolles les quals no en podíem determinar l’anyada, no s’han tastat per no incloure anyades endarrerides. 
La sessió de vins rosats, va ser un desastre, i no hem pogut recomanar cap vi rosat econòmic. Un rosat és un vi que ha d’expressar frescor, fruita vermella fresca, i un aroma net i relativament intens. Ha de tenir una bona acidesa que li doni vitalitat en boca i que sigui agradable de beure.
Els vins rosats tastats, cap va superar el mínim exigible.
La sessió de vins blancs de supermercat, ja va donar un guanyador descrit al blog.
Pel que fa als vins negres, hi ha hagut molta variabilitat, vins senzills, vins mediocres, vins bruts o vins cadàvers, però, d’entre ells, en destaquem tres, que van ser una veritable sorpresa i alegria de descoberta.
IMG 1251r

Vespral criança 2010, un vi de la DO Terra Alta, fet amb les varietats Ull de llebre i Cabernet Sauvignon. En nas trobem un vi net, amb notes fumades de la seva criança, i en boca un vi d’entrada fàcil, amb una fruita negra madura, els fumats de la fusta i de molt bona acidesa.

El preu del vi és d’1,69 € un preu absolutament fantàstic, per a un vi de diari, que ens anirà bé amb carnades, calçotades, i embotits amb pa amb tomàquet.
Monte Plogar reserva 2007, de la DO Cariñena, un vi fet amb garnatxa i tempranillo, un vi amb una fruita madura i amb volum i densitat en boca. El seu preu és de 2,79€. Que el converteix també en compra recomanada.
 
No creia que trobés cap vi digne de menció, però els vins Vespral de la Terra Alta, han estat una sorpresa molt agradable. I molt recomanable.

Si voleu fer un tast de vins, aquí us ho podem arreglar.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content