Vinologue Montsant 2014

Portada Vinologue Montsant
El passat divendres 6 de juny, es va presentar al Castell del Vi de Falset, la guia Vinologue Montsant de la qual, tinc l’honor d’haver format part del panell de tast dels vins.
Van ser cinc sessions en les que varem poder tastar gairebé tres cents vins que reflectien  amb més o menys encert el seu territori. La Denominació d’Origen Montsant va ser constituïda oficialment l’any 2001, però ja reconeixem una identitat marcada en els seus vins, obtenint una bona presència als mercats tant nacionals com internacionals.
Territori dominat per la garnatxa i el samsó,  on hi trobem uns vins més perfumats i frescos, que a la seva Denominació d’Origen veïna, Priorat.     
La guia, en edició bilingüe, català i anglès, és una  guia d’enoturisme, dels cellers de la Denominació d’Origen Montsant. Hi trobem recollits seixanta-quatre elaboradors i la descripció de dos-cents vint-i-cinc vins. S’hi inclou una introducció històrica a la zona, gastronomia, plats tradicionals, festes locals, i llocs o poder menjar i dormir.
Pel que fa a la zona productora de vi, hi figura una descripció de les  varietats de raïm, mapes detallats de cada subzona, i de cada elaborador ressenyat hi trobem les seves dades de contacte i d’informació sobre les seves visites guiades, i les dades GPS i un codi QR per a una ràpida localització al telèfon mòbil. I una nota de tast dels vins produïts de cada celler.
Els vins descrits a la guia, a banda dels seus creadors, Miquel Hudin i l’Elia Varela, van ser  valorats per un comitè de tast, format pels sumillers Victòria Ibáñez, Eric Vicente, Carlos ÁlvarezRamon Roset, Dani García i  Xavier Bassa.
Vinologue guides, neix al 2007, segons els seus autors, per una mancança que hi havia al mercat editorial de guies. Vinologue, es fixa en petites zones productores, amb no gaire ressò internacional, o bé en zones de les que no hi ha gaire descripció de la seva oferta enoturística.  Vinologe es centra en el vi i en el celler com a motiu principal de la  visita a la zona. Actualment trobem 8 guies Vinologue, de les zones de Dalmàcia, Empordà, Hercegovina, Ístria, Menorca, Montsant, Priorat i Stellenbosch.
La guia Vinologe Priorat, editada el 2013, va rebre el premi Best in the world Gourmand, com a millor llibre del món sobre el Priorat, un prestigiós reconeixement que ha estat un motiu d’alegria i d’orgull per a en Miquel i l’Elia.
La guia Montsant es pot trobar en format digital o en edició impresa a una preu de 19€.
Versión castellana
El pasado viernes 6 de junio, se presentó en el Castell de Vi de Falset, la guía Vinologue Montsant de la que tengo el honor de haber formado parte del panel de cata.
Fueron cinco sesiones en las que pudimos catar casi trescientos vinos que reflejaban con más o menos acierto el territorio. La Denominación de Origen Montsant fue constituida oficialmente en 2001, pero a pesar de lo que puede parecer una DO muy joven, ya reconocemos una identidad marcada en sus vinos, obteniendo una buena presencia en los mercados tanto nacionales como internacionales.
Territorio dominado por la garnacha y cariñena, encontramos unos vinos más perfumados y frescos, que a su Denominación de Origen vecina, Priorat.
La guía, en edición bilingüe, catalán e inglés, es una guía de enoturismo, las bodegas de la Denominación de Origen Montsant. Encontramos recogidos sesenta y cuatro elaboradores y la descripción de doscientos veinte y cinco vinos. Se incluye una introducción histórica en la zona, gastronomía, platos tradicionales, fiestas locales, y lugares donde poder comer y dormir.
En cuanto a la zona productora de vino, figura una descripción de las variedades de uva, mapas detallados de cada subzona, y de cada elaborador reseñado encontramos sus datos de contacto y de información sobre sus visitas guiadas, y las datos GPS y un código QR para una rápida localización en el teléfono móvil. Y una nota de cata de los vinos producidos de cada bodega.
Los vinos descritos en la guía, además de sus creadores, Miquel Hudin y Elia Varela, fueron evaluados por un comité de cata, formado por los sumilleres Victoria Ibáñez, Eric Vicente, Carlos Álvarez, RamonRoset, Dani García y Xavier Bassa .
Vinologue guides, nace en 2007, según sus autores, por una carencia que había en el mercado editorial de guías. Vinologue, se fija en pequeñas zonas productoras, pero con no demasiado eco internacional, o bien en zonas de las que no hay mucha descripción de su oferta enoturística. Vinologe se centra en el vino y en la bodega como motivo principal de la visita a la zona.
Actualmente encontramos 8 guías vinologue, de las zonas de Dalmacia, Empordà, Herzegovina, Istria, Menorca, Montsant, Priorat y Stellenbosch.
La guía Vinologe Priorat, editada en 2013, recibió el premio Best in the world Gourmand, como mejor libro del mundo sobre el Priorat, un prestigioso reconocimiento que ha sido un motivo de alegría y de orgullo para Miguel y el Elia.

La guía Montsant se puede encontrar en formato digital o en edición impresa a una precio de 19 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content