Tastos Sensorials a Caves Mestres, Catas sensoriales a Cavas Mestres.

Cava Mestres
Mestres és un celler familiar que trobareu al bell mig de Sant Sadurní de Noia, de moment, a la plaça de l’ajuntament. Dic de moment, perquè aquesta plaça té el rècord mundial de canvis de nom, més d’una vintena llarga, i actualment, rep el nom de plaça de l’ajuntament.
Mestres és un celler familiar, amb una producció d’unes 150.000 ampolles. Sols treballa amb les varietats tradicionals xarel·lo, macabeu i parellada, i sempre fa la segona fermentació en tap de suro.
En aquesta visita se’ns convocava a un tast sensorial.
La visita, comandada per a en Joan Llorach, assistit per a la Núria Martí, comença amb el gest de tancar la voluminosa porta d’accés al celler, i ens demana, que totes les nostres preocupacions, cabòries, maldecaps, capficaments… tot quedi a l’altra banda de la porta, al carrer, i desconnectem i ens deixem portar.
Es fa un breu i ràpid repàs a la història del celler, i baixem a les profunditats de la cava, on, enmig de les ampolles arrimades en el seu pacient procés de criança, apareix l’Edmon, amb el seu violoncel, interpretant una peça.
 
 
edmon+bosch+a+Tast+sensorial+cava+mestres
Edmon Bosch és un jove violoncel·lista (23 anys), inquiet i sensible, amb una gran capacitat d’improvisació, que ens farà de fil conductor en aquest tast sensorial.
Ràpidament, pugem al celler per a no castigar el seu violoncel  amb la humitat de la cava. A dalt, comencem el tast, amb els ulls tapats amb uns antifaços, com a ajut per a una millor concentració. El silenci, sols es veu trencat pel soroll de l’obertura de l’ampolla de cava i pel so del violoncel, tocat per l’Edmon, basant-se en la sensació que li ha provocat el cava que acaba de tastar. Amb el seu instrument, ens ofereix una visió de l’expressió de la bombolla, del vi, de la criança i dels matisos que ha trobat en aquella copa. I aquest so, aquesta melodia, aquesta vibració sonora, ens trasllada, a tots els assistents, a un indret, de la nostra memòria o de la nostra imaginació.
edmon+bosch+cava+mestres+3
Un cop acabada la interpretació, la màgia de la situació, és poder compartir amb la resta d’assistents, què ens ha fet sentir aquella melodia, a on ens ha transportat o quines emocions ens ha fet sentir. És un moment bonic, on la gent, alguns, generosos s’obren amb sinceritat i sense vergonya, compartint les seves sensacions, intimes.
El tast es fa amb quatre caves diferents, quatre interpretacions musicals diferents, quatre viatges personals diferents, i quatre moments de comunió compartits.
La vetllada s’acaba amb un sopar amb productes locals, de proximitat.
Em va semblar una vivència bonica, i sobretot molt recomanable, on tots, per unes hores, ens oblidàvem del món, compartíem sentiments, i ens sentíem més humans, millors persones.
Per a viure aquests tastos us podeu dirigir a www.mestres.es, o al 93 891 00 43.   

Voleu fer un tast de vins a domicili? aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content