Tastos Sensorials a Caves Mestres, Catas sensoriales a Cavas Mestres.

Cava Mestres
Mestres és un celler familiar que trobareu al bell mig de Sant Sadurní de Noia, de moment, a la plaça de l’ajuntament. Dic de moment, perquè aquesta plaça té el rècord mundial de canvis de nom, més d’una vintena llarga, i actualment, rep el nom de plaça de l’ajuntament.
Mestres és un celler familiar, amb una producció d’unes 150.000 ampolles. Sols treballa amb les varietats tradicionals xarel·lo, macabeu i parellada, i sempre fa la segona fermentació en tap de suro.
En aquesta visita se’ns convocava a un tast sensorial.
La visita, comandada per a en Joan Llorach, assistit per a la Núria Martí, comença amb el gest de tancar la voluminosa porta d’accés al celler, i ens demana, que totes les nostres preocupacions, cabòries, maldecaps, capficaments…. tot quedi a l’altre banda de la porta, al carrer, i desconnectem i ens deixem portar.
Es fa un breu i ràpid repàs a la història del  celler, i baixem a les profunditats de la cava, on,  enmig de les ampolles arrimades en el seu pacient procés de criança, apareix l’Edmon, amb el seu violoncel, interpretant una peça.
edmon+bosch+a+Tast+sensorial+cava+mestres
Edmon Bosch és un jove violoncel·lista (23 anys), inquiet i sensible, amb una gran capacitat d’improvisació, que ens farà de fil conductor en aquest tast sensorial.
Ràpidament pugem al celler per a no castigar el seu violoncel  amb la humitat de la cava. A dalt, comencem el tast, amb els ulls tapats amb uns antifaços, com a ajut per a una millor concentració. El silenci, sols es veu trencat pel soroll de l’obertura de l’ampolla de cava i pel so del violoncel, tocat per l’Edmon, basant-se amb la sensació que li ha provocat el cava que acaba de tastar. Amb el seu instrument, ens ofereix una visió de l’expressió de la bombolla, del vi, de la criança i dels matisos que a trobat en aquella copa. I aquest so, aquesta melodia, aquesta vibració sonora, ens trasllada, a tots els assistents, a un indret, de la nostra memòria o de la nostra imaginació.
edmon+bosch+cava+mestres+3
Un cop acabada la interpretació, la màgia de la situació, és poder compartir amb la resta d’assistents, què ens ha fet sentir aquella melodia, a on ens ha transportat o quines emocions ens ha fet sentir. És un moment bonic, on la gent, alguns, generosos s’obren amb sinceritat i sense vergonya, compartint les seves sensacions, intimes.
El tast es fa amb quatre caves diferents, quatre interpretacions musicals diferents, quatre viatges personals diferents, i quatre moments de comunió compartits.
La vetllada s’acaba amb un sopar amb productes locals, de proximitat.
Em va semblar una vivència bonica, i sobretot molt recomanable, on tots, per unes hores, ens oblidàvem del món, compartíem sentiments, i ens sentíem més humans, millors persones.
Per a viure aquests tastos us podeu dirigir a www.mestres.es, o al 93 891 00 43.        
Versión Castellana
Mestres es una bodega familiar que se encuentra en el corazón de Sant Sadurní de Noia, de momento, en la plaza del ayuntamiento. Digo de momento, porque esta plaza tiene el récord mundial de cambios de nombre, más de una veintena larga, y actualmente, recibe el nombre de plaza del ayuntamiento.
Mestres es una bodega familiar, con una producción de unas 150.000 botellas. Sólo trabaja con las variedades tradicionales Xarel.lo, Macabeo y Parellada, y siempre realizan  la segunda fermentación en tapón de corcho.
En esta visita se nos convocaba a una cata sensorial.
La visita, dirigida por Joan Llorach, asistido por la Nuria Martí, comienza con el gesto de cerrar la voluminosa puerta de acceso a la bodega, y nos pide que todas nuestras preocupaciones, problemas, dolores de cabeza,  … . todo quede al otro lado de la puerta, en la calle, y desconectemos y nos dejamos llevar.
Se hace un breve y rápido repaso a la historia de la bodega, y bajamos a las profundidades de la cava, donde, en medio de las botellas arrimadas en su paciente proceso de crianza, aparece Edmon, con su violonchelo, interpretando una pieza, en medio del silencio de la cava.
Edmon Bosch es un joven violonchelista (23 años), inquieto y sensible, que nos hará de hilo conductor en esta especial cata sensorial.
Rápidamente subimos a la bodega para no castigar su violonchelo con la humedad de la cava. Arriba, empezamos la cata, con los ojos tapados con unos antifaces, como ayuda para una mejor concentración.
El silencio, sólo se ve roto por el ruido de la apertura de la botella de cava y por el sonido del violonchelo, tocado por Edmon, basándose en la sensación que le ha provocado el cava que acaba de beber. Con su instrumento, nos ofrece una visión de la expresión de la burbuja, del vino, de la crianza y de los matices que ha encontrado en aquella copa. Y este sonido, esta melodía, esta vibración sonora, nos traslada a todos los asistentes, a un lugar, de nuestra memoria o de nuestra imaginación.
Una vez terminada la interpretación, lo mágico de la situación, es poder compartir con el resto de asistentes, lo que nos ha hecho sentir esa melodía, a donde nos ha transportado o qué emociones nos ha hecho sentir. Es un momento bonito, donde la gente, algunos, generosos abren con sinceridad y sin vergüenza, compartiendo sus sensaciones, íntimas.
La cata se hace con cuatro cavas diferentes, cuatro interpretaciones musicales diferentes, cuatro viajes personales diferentes, y cuatro momentos de comunión compartidos.
La velada termina con una cena con productos locales, de proximidad.
Me pareció una vivencia bonita, y sobre todo recomendable, donde todos, por un momento, nos olvidábamos del mundo, compartíamos sentimientos, y nos sentíamos más humanos, mejores personas.

 Para contratar estos catas unos puede dirigirse a www.mestres.es, o al 93 891 00 43.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content