Tast d’ampolles velles arraconades, Viejas botellas arrinconadas

tast+d'ampolles+velles+2
Jordi vidal, de cellers la vinya de Gavà, ens convoca a un tats d’ampolles velles. Al tast hi ha gent de l’incavi, comercials del grup Codorniu i sumillers.
Tast d’ampolles velles, on els vins que han aguantat millor, per sorpresa de tots , han estat els vins més econòmics el en seu moment, vins de 4-6€, essent una veritable sorpresa els vins Raimat Abadia blanc i el Raimat Abadia negra, vins de la gamma econòmica de la casa.
    
tast+d%2527ampolles+velles+2+guanyadorsRaimat Abadia blanc 2002 de guarda, DO Costers del Segre.
Aquest es un vi que ja fa anys que el celler no fa, i va ser la primera sorpresa de la jornada. És una vi fet amb Chardonnay, albariño i Sauvignon Blanc. El vi ha estat 5 mesos en fusta.
En nas trobem un vi sencer, amb un punt d’oxidació (totalment lògic), records de mel d’acàcia, albercoc dessecat, fruits secs torrats, amb una boca fresca, d’acidesa ven posada i sobretot, un vi molt viu!    

Jean Leon Chardonnay 1995, DO Penedès.    

en aquesta ampolla, la decrepitud ja li ha arribat, i trobem un vi amb un color molt evolucionat, amb un nas que recorda als vells vins rancis i alguns vins de Jérez passats. És un vi ja caigut.   
Scala dei cartoxia 1996.
Un vi fet amb garnatxa, que encara es mostra sencer, viu, amb un taní present, amb no gaire complexitat,  encara es pot beure, però ja ho ha donat tot.
Raimat Cabernet Sauvignon 1990, DO Costers del Segre.
El vi mostra en nas un perfil “ariojat”, semblant al d’un vi clàssic de Rioja on predominen les fustes velles. En boca hi trobem una mica més de pes, amb un Cabernet Sauvignon present, amb uns records de pebrot escalivat i pebre negre. Mostra encara una certa frescor i  vivesa, però es troba ja al final del seu camí.  
Raimat el molí. 1991,  Cabernet Sauvignon,  DO Costers del Segre.
Ampolla amb un nas evolucionat, discret, amb una boca plana, però acceptable. És un vi dèbil, i molt lineal.
Raimat el molí. 1990,  Cabernet Sauvignon,  DO Costers del Segre.
També un vi fet amb 100% Cabernet Sauvignon, on en aquesta anyada hi trobem més marcat el seu caràcter de Cabernet, laques vernissos, fustes velles, ebenisteria, amb una boca sencera encara.  
Raimat Pinot Noir 1988, DO Costers del Segre.
Un vi molt suau, amb un taní marcat, verd, de nas discret i poc expressiu, però amb la seva gràcia.
Parnas mistral 1987, DO Costers del Segre.
Ampolla morta ja, i vi descartat del tast.
Raimat Abadia 2001 Cabernet Sauvignon i ull de llebre , DO Costers del Segre.
Nas franc de Cabernet Sauvignon, net, fresc, fruita madura negra en licor, records balsàmics, certa elegància, delicadesa, amb un punt vegetal.
En boca trobem un taní mesurat, viu, interessant encara, agradable i que permet gaudir de l’ampolla sencera. L’altre sorpresa de la vetllada.    
L’arc 1998,  Denominació d’Origen priorat.
Vi fet amb les varietats garnatxa, samsó, Cabernet Sauvignon, ha sortir l’ampolla amb el tap contaminat per un TCA molt acusat i s’ha desestimat del tast.
Viña Monty 1987 GR, Denominació d’Origen Rioja.
Vi gran reserva típic i tòpic del vins vells clàssics de Rioja (fustes velles, fulla seca, sotabosc sec, laques, mobles d’antiquari encerats, caixa de cigars, etc). Correcte i de boca molt fàcil i suau.
Tast on hem marxat sorpresos, agradablement sorpresos, on veiem, que encara hi ha molts vins que ens poden sorprendre, i on altre cop, hem vist que no sabem res.
Seguirem estudiant.
Versión castellana
Jordi vidal, de Cellers la vinya de Gavà, nos convoca a una cata de botellas viejas. En la cata, convoca a gente del INCAVI, comerciales del grupo Codorniu y sumilleres.
Una cata de botellas viejas, donde los vinos que han aguantado mejor, por sorpresa de todos, han sido los vinos más económicos en su momento, vinos de 4-6€, pagados todos en pesetas, siendo una verdadera sorpresa los vinos Raimat Abadía blanco y el Raimat Abadía tinto, vinos de la gama económica de la casa.
    
Raimat Abadía blanc 2002 de guarda, DO Costers del Segre.
Este es un vino que ya hace años que la bodega no elaboraace, y fue la primera sorpresa de la velada. Vino cupage de Chardonnay, albariño y Sauvignon Blanc. El vino ha estado 5 meses en madera.
En nariz encontramos un vino entero, con un punto de oxidación (totalmente lógico), recuerdos de miel de acacia, albaricoque desecado, frutos secos tostados, con una boca fresca, de acidez vende puesta y sobre todo, un vino muy vivo!
Jean león Chardonnay 1995, DO Penedès.
En esta botella, la decrepitud ya le ha llegado, y encontramos un vino con un color muy evolucionado, con una nariz que recuerda a los viejos vinos rancios y algunos vinos de jerez pasados​​. Es un vino ya caído.
Scala dei cartoxia 1996.
Un vino hecho con garnacha, que aún se muestra entero, vivo, con un tanino presente, con no mucha complejidad, todavía se puede beber, pero ya lo ha dado todo.
Raimat Cabernet Sauvignon 1990, DO Costers del Segre.
El vino muestra en nariz un perfil “ariojado”, semejante al de un vino clásico de Rioja donde predominan las maderas viejas. En boca encontramos un poco más de peso, con un Cabernet Sauvignon presente, con unos recuerdos de pimiento asado y pimienta negra. Muestra todavía una cierta frescura y viveza, pero se encuentra ya al final de su camino.
Raimat finca el moli. 1991, Cabernet Sauvignon, DO Costers del Segre.
Botella con una nariz evolucionado, discreto, con una boca plana, pero aceptable. Es un vino flojo, y muy lineal.
Raimat finca el moli. 1990, Cabernet Sauvignon, DO Costers del Segre.
También un vino hecho con 100% Cabernet Sauvignon, donde en esta añada encontramos más marcado su carácter de Cabernet, lacas barnices, maderas viejas, ebanistería, con una boca entera todavía.
Raimat Pinot Noir 1988, DO Costers del Segre.
Un vino muy suave, con un tanino marcado, verde, de nariz discreto y poco expresivo, pero con su gracia aún.
Parnas mistral 1987, DO Costers del Segre.
Botella muerta ya, y vino descartado de la cata.
Raimat Abadia 2001 Cabernet Sauvignon y Tempranillo, DO Costers del Segre.
Nariz franca de Cabernet Sauvignon, limpio, fresco, fruta madura negra en licor, recuerdos balsámicos, cierta elegancia, delicadeza, con un punto vegetal.
En boca encontramos un tanino medido, vivo, interesante aún, agradable y que permite disfrutar de la botella entera. La otra sorpresa de la velada.
El Arc 1998, Denominación de Origen priorat.
Vino con las variedades garnacha, samsó, Cabernet Sauvignon, ha salido la botella con el tapón contaminado por un TCA muy acusado y se ha desestimado en la cata.
Viña Monty 1987 GR, Denominación de Origen Rioja.
Vino gran reserva típico y tópico de los vinos viejos clásicos de Rioja (maderas viejas, hoja seca, sotobosque seco, lacas, muebles de anticuario encerados, caja de cigarros, etc). Correcto y de boca muy fácil y suave.
Cata donde hemos ido todos sorprendidos, agradablemente sorprendidos, o vemos que todavía hay muchos vinos que nos pueden sorprender, y donde otra vez, hemos visto que no sabemos nada.

Seguiremos estudiando.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content