Experiencia verema Barcelona 2014

El passat dilluns es va fer a Barcelona el saló Experiencia verema Barcelona, al museu marítim. La trobada va reunir 96 expositors i gairebé 800 vins a tastar.
Marques conegudes, cellers consagrats, algunes novetats i poques rareses. A banda de les taules dels cellers, els protagonistes de la vetllada, al meu entendre, són les taules de les empreses distribuïdores, com Vilaviniteca, Primeras Marcas, Peralada Comercial, etc.
Dels vins del saló, d’entre tots els que vaig tastar, en destaco els següents:
Gomez%2Bcruzado%2Bblanco%2B2013%2Bviura
CDA%2BEn%2BRama bajaDel celler Gómez Cruzado, Denominació d’Origen Rioja, el Gómez cruzado Blanco 2013. És un vi fet 100% amb la varietat Viura, i s’ha criat amb mares fines i una part ha estat criat en botes de roure francès de torrat lleuger. El resultat és un vi que sorprèn per la seva expressió en nas, floral, delicat, amb una boca amable i llarga.
Del celler condes de Albarei, Denominació d’Origen Rias Baixas, el vi en Rama 2006,

un vi d’albariño de vinyes de 40 anys, que ha fet una llarga criança sobre mares, canviant les mares i posant les mares de la collita vigent durant tres anys. Tal com ells diuen, un “triple lias”, un vi al que l’hi han canviat les mares tres vegades, amb mares noves.

El resultat és un vi molt untuós, ample en boca, molt agradable i molt interessant tenin en compte que és un vi del 2006 i que el seu color continua sent el d’un vi molt més jove.
Interessant també el Bailoro 2014, Denominació d’Origen Bierzo,  un vi fet amb godello+doña blanca+ jerez. Peculiar. Del penedès, destaco el Pardas 2010 xarel·lo.
Valdepoleo Pujanza Primeras Marcas
En l’apartat de vins negres destaco els vins del celler Bodegas y viñedos pujanza. Aquest celler de la Rioja Alavesa, ha fet una renovació total de les etiquetes dels seus vins, i també ha fet un canvi a dins de l’ampolla. El vi Pujanza, ha estat substituït pel finca Valdepoleo, que és el nom de la vinya d’on prové el raim. És un vi d’una sola vinya, i el resultat és un vi amb un tall més atlàntic, molt fresc, de nas fragant i delicat, profund, balsàmic, intens, un canvi important en l’antic perfil aromàtic del vi, amb una millora molt gran del producte, i a un molt bon preu. L’enòleg Carlos San Pedro han fet una bona feina.
Interessants també els vins de bodegas Hispano-suizas, Parés Baltà sempre innovant i traient interessants nous productes al mercat, Tomàs Postigo amb els seus dos vins ( blanc i negre), el perfil modern del celler Bosque de Matasnos….
Bon nivell de vins, bona jornada de tast.
I fatigat, perquè tastar cansa, encara que no ho sembli, i cap a casa.

Experiencia Verema Barcelona
El pasado lunes se celebró en Barcelona el salón Experiencia Verema Barcelona, en el museo marítimo. El encuentro reunió 96 expositores y casi 800 vinos a catar.
Marcas conocidas, bodegas consagradas, algunas novedades y pocas rarezas. Aparte de las mesas de las bodegas, los protagonistas de la velada, en mi opinión, son las mesas de las empresas distribuidoras, como Vilaviniteca, Primeras Marcas, Perelada Comercial, etc.
Los vinos del salón, de entre todos los que probé, destaco los siguientes:
Gomez%2Bcruzado%2Bblanco%2B2013%2Bviura
CDA%2BEn%2BRama bajaLa bodega Gómez Cruzado, Denominación de Origen Rioja, el vino Gómez cruzado Blanco 2013. Es un vino hecho 100% con la variedad Viura, y se ha criado con lías finas y una parte ha sido criada en barricas de roble francés de tostado ligero. El resultado es un vino que sorprende por su expresión en nariz, floral, delicado, con una boca amable y larga.
La bodega Condes de Albarei, Denominación de Origen Rías Baixas, el vino en Rama 2006, un vino de albariño de viñedos de 40 años, que ha hecho una larga crianza sobre lías, cambiando las lías y poniendo lías de la cosecha vigente durante tres años. Tal como ellos dicen, un “triple lías”, un vino al que se le han cambiado las lías tres veces, con lías nuevas.
El resultado es un vino muy untuoso, amplio en boca, muy agradable y muy interesante teniendo en cuenta que es un vino de 2006 y que su color sigue siendo el de un vino mucho más joven.
Interesante también El Bailoro 2014, Denominación de Origen Bierzo, un vino de godello + doña blanca + jerez, peculiar. Del penedés, destaco el Pardas 2010 xarel·lo.
Valdepoleo Pujanza Primeras Marcas
En el apartado de vinos tintos destaco los vinos de la bodega Bodegas y viñedos pujanza. Esta bodega de la Rioja Alavesa, ha hecho una renovación total de las etiquetas de sus vinos, y también ha hecho un cambio dentro de la botella. El vino Pujanza, ha sido sustituido por finca Valdepoleo, que es el nombre de la viña de donde proviene la uva. Es un vino de una sola viña, y el resultado es un vino con un corte más atlántico, muy fresco, de nariz fragante y delicado, profundo, balsámico, intenso, un cambio importante en el antiguo perfil aromático del vino, con una mejora muy grande del producto, ya un muy buen precio. El enólogo Carlos San Pedro ha hecho un buen trabajo.
Interesantes también los vinos de bodegas Hispano-suizas, Parés Baltà siempre innovando y sacando interesantes nuevos productos al mercado, Tomás Postigo con sus dos vinos (blanco y negro), el perfil moderno de la bodega Bosque de Matasnos ….
Buen nivel de vinos, buena jornada de cata.

Y fatigado, porque catar, aunque no lo parezca.  
Y para casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content