segona trobada de Microproductors de Vi d’Andorra, en el molt bon camí.

segona%2Btrobada%2Bde%2Bmicroproductors%2Bde%2Bvi
Aquest cap de setmana s’ha fet la segona trobada de microproductors de vi a Andorra, a Sant Julià de Loira.
Aquest any la fira ha aplegat a més de 50 microproductors, provinents d’Andorra, Catalunya, Espanya, França i Portugal.
Al meu entendre, la fira ja s’està consolidant com a referent de petits elaboradors, i aquest any ha estat un èxit organitzatiu. Per qüestions d’espai, una trentena de petits productors s’han quedat en llista d’espera, demostrant això un gran interès en el format d’aquesta oferta.  
L’espai habilitat per aquest ha estat molt millor que el de l’any passat, i tant expositors com visitants, hi hem estat molt còmodes.
La trobada, a banda dels vins que es poden tastar, ofereix una programació paral·lela de xerrades sobre temes que afecten al vi.
La primera taula rodona de divendres, reunia a un restaurador (Jaume Tapies), un sumiller (David Seijas), un cuiner (Josep Maria Masó)  i un distribuïdor de vins (Christopher Cannan), o cadascun van donar la seva visió de com el vi havia d’estar involucrat en la gastronomia.
A la segona taula rodona  va reunir a Pedro Balda (productors de vins de la Rioja), a Alain Graillot ( enòleg), Elena Clemente (Viticultora) i a Guillem Puras (Viticultor ), que van explicar la seva visió i experiència en plantar determinades varietats de raïm, en funció del lloc on estan situats, i del que volen expressar amb elles.
Dissabte, una xerrada força interessant va ser la mantinguda per Jordi Querol (professor) Gabriel Ameztoy(productor de vinos subterraneos), Manel Aviño (productor de Clos Lentiscus) i Céderic Guy (Productor de Bon Augure), els quals van explicar la seva visió des de l’experiència de treballar amb agricultura biodinàmica.
Durant els dies de la fira també s’han organitzat visites guiades als cellers d’Andorra. Unes jornades amb bona participació tant d’elaboradors, com de visitants aficionats i professionals, amb algunes personalitats rellevants en el món del vi.   
En conclusió, una molt bona fira que pot ser un referent pel sector de vi, en el format de petits elaboradors.
I que esperem, amb il·lusió,  poder assistir altre cop, a la tercera trobada.
Versión Castellana 
Este fin de semana se organizado el segundo encuentro de microproductores de vino en Andorra, en Sant Julià de Loira.
Este año la feria ha reunido a más de 50 microproductores, provenientes de Andorra, Cataluña, España, Francia y Portugal.
En mi opinión, la feria ya se está consolidando como referente de pequeños elaboradores, y éste edición ha sido un éxito organizativo.
Por cuestiones de espacio, una treintena de pequeños productores se han quedado en lista de espera, demostrando con ello un gran interés en el formato de esta oferta.
El espacio habilitado para esta edición ha sido mucho mejor que la del año pasado, y tanto expositores como visitantes, hemos estado muy cómodos.
El encuentro, además de los vinos que se pueden catar, ofrece una programación paralela de charlas sobre temas que afectan al vino.
La primera mesa redonda del viernes, reunía a un restaurador (Jaume Tapies), un sumiller (David Seijas), un cocinero (Josep Maria Masó) y un distribuidor de vinos (Christopher Cannan), o cada uno dieron su visión de cómo el vino debía estar involucrado en la gastronomía.
En la segunda mesa redonda reunió a Pedro Balda (productores de vinos de la Rioja), a Alain Graillot (enólogo), Elena Clemente (viticultores) y Guillermo Puras (Viticultor), que explicaron su visión y experiencia en plantar determinadas variedades de uva, en función del lugar donde están situados, y de lo que quieren expresar con ellas.
Sábado, una charla muy interesante fue la mantenida por Jordi Querol(profesor) Gabriel Ameztoy(productor de vinos subterraneos), Manuel Aviño (productor de Clos Lentiscus) y Céderic Guy (Productor de Bon Augure), los cuales explicaron su visión desde la experiencia de trabajar con agricultura biodinámica.
Durante los días de la feria también se han organizado visitas guiadas a las bodegas de Andorra. Unas jornadas con buena participación tanto de elaboradores, como de visitantes aficionados y profesionales, con algunas personalidades relevantes en el mundo del vino.
En conclusión, una muy buena feria que puede ser un referente para el sector de vino, en el formato de pequeños elaboradores.

Y que esperamos, con ilusión, poder asistir de nuevo, al tercer encuentro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content