segona trobada de Microproductors de Vi d’Andorra, en el molt bon camí.

segona%2Btrobada%2Bde%2Bmicroproductors%2Bde%2Bvi
Aquest cap de setmana s’ha fet la segona trobada de microproductors de vi a Andorra, a Sant Julià de Loira.
Aquest any la fira ha aplegat a més de 50 microproductors, provinents d’Andorra, Catalunya, Espanya, França i Portugal.
Al meu entendre, la fira ja s’està consolidant com a referent de petits elaboradors, i aquest any ha estat un èxit organitzatiu. Per qüestions d’espai, una trentena de petits productors s’han quedat en llista d’espera, demostrant això un gran interès en el format d’aquesta oferta.  
L’espai habilitat per aquest ha estat molt millor que el de l’any passat, i tant expositors com visitants, hi hem estat molt còmodes.
La trobada, a banda dels vins que es poden tastar, ofereix una programació paral·lela de xerrades sobre temes que afecten el vi.
La primera taula rodona de divendres, reunia a un restaurador (Jaume Tapies), un sommelier (David Seijas), un cuiner (Josep Maria Masó) i un distribuïdor de vins (Christopher Cannan), o cadascun van donar la seva visió de com el vi havia d’estar involucrat en la gastronomia.
A la segona taula rodona va reunir a Pedro Balda (productors de vins de la Rioja), a Alain Graillot ( enòleg), Elena Clemente (Viticultora) i a Guillem Puras (Viticultor ), que van explicar la seva visió i experiència en plantar determinades varietats de raïm, en funció del lloc on estan situats, i del que volen expressar amb elles.
Dissabte, una xerrada força interessant va ser la mantinguda per Jordi Querol (professor) Gabriel Ameztoy(productor de vinos subterraneos), Manel Aviño (productor de Clos Lentiscus) i Céderic Guy (Productor de Bon Augure), els quals van explicar la seva visió des de l’experiència de treballar amb agricultura biodinàmica.
Durant els dies de la fira també s’han organitzat visites guiades als cellers d’Andorra. Unes jornades amb bona participació tant d’elaboradors, com de visitants aficionats i professionals, amb algunes personalitats rellevants en el món del vi.   
En conclusió, una molt bona fira que pot ser un referent pel sector de vi, en el format de petits elaboradors.
I que esperem, amb il·lusió, poder assistir altre cop, a la tercera trobada.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content