Jean-Louis Neichel, tanca portes.

Jean Louis Neichel xef del restaurant Ne
La setmana passada ens assabentàvem que Jean-Louis Neichel, decidia tancar el restaurant Neichel, de Barcelona.
Neichel és un dels grans cuiners que ha tingut Catalunya. Va entrar a el Bulli al 1971, i al 1975 el va portar a aconseguir la seva primera estrella Michelin. El propietari del restaurant, el Doctor Schilling, estava cansat de fer carn a la graella i còctels de gambes amb salsa rosa, i volia canviar l’estil de la cuina.  El doctor es va fixar en un jove cuiner alsacià que treballava al restaurant Walliser stube de Düsseldorf. Convençut pel doctor, Neichel fa un stage a Alain Chapel, restaurant amb tres estrelles michelin,  i comença a treballar al Bulli, oferint una cuina moderna i de producte local. Les bones critiques de Néstor Luján fan que els barcelonins comencin a visitar el restaurant, fins aleshores, sols freqüentat per estiuejants estrangers i gent de la zona.
Al final de la temporada de l’any 1980, convençut per Néstor Luján, Jean-Louis Neichel finalment deixa el bulli per obrir un restaurant a Barcelona, a la zona de Pedralbes. I 33 anys desprès, cansat de la situació actual, de la crisi, dels clients que li regategen el preu del menú, de pagar impostos, i cansat de tenir mal d’esquena, tanca el restaurant i diu que posteriorment s’obrirà amb un nou concepte.
Tanca un altre dels grans restaurants clàssics que s’ha endut pel davant aquesta crisi que estem travessant. Va tancar el Bulli per un gran forat econòmic, va tancar l’Evo, El Drolma, El recó del Can Fabes, el restaurant Sant Pau continua però amb molts problemes, o també les dificultats econòmiques del grup Tragaluz.
I tants i tants d’altres  restaurants amb estrella que han tancat, o bé que estan a punt de tancar, com per exemple, el Comerç 24 de Carles Abellan, que recentment ha anunciat el seu tancament, 
En fi, temps difícils per a la gastronomia.
Versión Castellana
La semana pasada nos enterábamos de que Jean-Louis Neichel, decidía cerrar el restaurante Neichel, de Barcelona.
Neichel es uno de los grandes cocineros que ha tenido Cataluña. Entró en el Bulli el 1971 y el 1975 le llevó a conseguir su primera estrella Michelin. El propietario del restaurante, el Doctor Schilling, estaba cansado de hacer carne a la parrilla y cócteles de gambas con salsa rosa y quería cambiar el estilo de la cocina. El doctor se fijó en un joven cocinero alsaciano que trabajaba en el restaurante Walliser Stube de Düsseldorf. Convencido por el doctor, Jean-Louis hace un stage en el tres estrellas Michelin Alain Chapel y comienza a trabajar en el Bulli, ofreciendo una cocina moderna y de producto local. Las buenas criticas de Néstor Luján hacen que los barceloneses empiecen a visitar el restaurante, hasta entonces, sólo frecuentado por veraneantes extranjeros y gente de la zona.
Al final de la temporada de 1980, Convencido por Néstor Luján, Neichel finalmente deja el Bulli para abrir un restaurante en Barcelona, en la zona de Pedralbes. Y 33 años después, cansado de la situación actual, de la crisis, los clientes que le regatean el precio del menú, de pagar impuestos, y cansado de tener dolor de espalda, cierra el restaurante y dice que posteriormente se reabrirá con un nuevo concepto.
Cierra otro de los grandes restaurantes clásicos que se ha llevado esta crisis que estamos atravesando. Cerró el Bulli por un gran agujero económico, cerró el Evo, El Drolma, El racó  de Can Fabes, el restaurante Sant Pau sigue con muchos problemas, y tantos y tantos otros restaurantes con estrella que han cerrado, o bien que están a punto de cerrar, como por ejemplo, El comerç 24 de Carles Abellan que ha anunciado su cierre inminente, o las dificultades económicas del grupo Tragaluz.

En fin, tiempos difíciles para la gastronomía.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content