Millor sumiller de cava d’España

guillermo%2Bcruz%2Bmugaritz%2Bmillor%2Bsumiller%2Bde%2Bcava%2Bd'espanya

Ahir es va celebrar la final del millor sumiller de cava d’espanya, a l’hotel Barcelò Sans, de Barcelona, organitzat pel Consell Regulador del Cava. El Consell Regulador del Cava és un organisme descentralitzat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient. L’integren viticultors, elaboradors i representants de les Comunitats Autònomes de la Regió del Cava i del ministeri.

El guanyador d’aquesta vetllada ha estat en Guillermo Cruz, sommelier del restaurant Mugaritz,d’Errenteria, en segon lloc ha quedat Diego Muñoz, del restaurant La Lobita(Sòria),  i en tercera posició en Juan Francisco Carmona, del restaurant Pura Cepa (Múrcia).
millor%2Bsumiller%2Bde%2Bcava%2Bd'espanya%2BfotoLa final del concurs s’ha celebrat durant un sopar de gala, on els 20 sumillers finalistes tenien una taula cadascun de  10 comensals, a la que l’hi han hagut de fet el maridatge del menú servit, menú que tot just han conegut 8 minuts abans de l’inici del sopar, i cal dir, que tampoc han pogut tastar.
Disposaven de 42 caves diferents per a combinar amb el següent menú:
Ceviche de llom de vedella amb salsa de ponzu, petita amanida d’escarola i alvocat.
Petxina de Pelegrí amb melanosporum, crema d’alls dolços, i ravioli de butifarra del perol
Costellam de xai amb salsa pebrada i baba ghanoush d’alberginies.
Formatges artesans amb verds, confitures i cruixent de pa.
Pastís de xocoloata, KKO
El jurat ha estat integrat per tres grups: els comensals convidats per les empreses elaboradores; un jurat professional situat en cada taula (persona relacionada amb el sector com sommeliers, periodistes o tastadors) i un jurat d’honor per donar fe del recompte de vots i proclamar els guanyadors.
A les taules disposàvem d’una fitxa on podíem puntuar diferents aspectes del servei que feia el sumiller.
Els 20 finalistes havien estat triats en les semifinals regionals que s’han anat disputant al llarg dels dos últims anys a 12 ciutats de l’Estat.
Més de 450 aspirants van haver de realitzar dues proves: una escrita sobre el món del cava i un tast a cegues de diversos tipus d’aquest vi escumós.
El Consell Regulador del Cava és un organisme descentralitzat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient. L’integren viticultors, elaboradors i representants de les Comunitats Autònomes de la Regió del Cava i del ministeri.

Versión Castellana
Ayer se celebró la final del mejor sumiller de cava de España, en el hotel Barceló Sans, de Barcelona, organizado por el Consejo Regulador del Cava. El Consejo Regulador del Cava es un organismo descentralizado del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Lo integran viticultores, elaboradores y representantes de las Comunidades Autónomas de la Región del Cava y del ministerio.
El ganador de esta velada ha sido Guillermo Cruz, sumiller del restaurante Mugaritz, de Errenteria, en segundo lugar ha quedado Diego Muñoz, del restaurante La Lobita (Soria), y en tercera posición en Juan Francisco Carmona, del restaurante Pura Cepa (Murcia).
millor%2Bsumiller%2Bde%2Bcava%2Bd'espanya%2BfotoLa final del concurso se ha celebrado durante una cena de gala, donde los 20 sumilleres finalistas tenían una mesa cada uno de 10 comensales, en la que se lo han tenido de hecho el maridaje del menú servido, menú que apenas han conocido 8 minutos antes del inicio de la cena, y hay que decir, que tampoco han podido probar.
Disponían de 42 cavas diferentes para combinar con el siguiente menú:
Ceviche de lomo de ternera con salsa de ponzu, pequeña ensalada de escarola y aguacate.
Vieira con melanosporum, crema de ajos dulces, y ravioli de butifarra del perol
Costillar de cordero con salsa pimentada y baba ghanoush de berenjenas.
Quesos artesanos con verdes, confituras y crujiente de pan.
Pastel de xocoloata, KKO
El jurado ha estado integrado por tres grupos: los comensales invitados por las empresas elaboradoras; un jurado profesional situado en cada mesa (persona relacionada con el sector como sumilleres, periodistas o catadores) y un jurado de honor para dar fe del recuento de votos y proclamar los ganadores.
En las tablas disponíamos de una ficha donde podíamos puntuar diferentes aspectos del servicio que hacía el sumiller.
Los 20 finalistas habían sido elegidos en las semifinales regionales que se han ido disputando a lo largo de los dos últimos años en 12 ciudades del Estado.
Más de 450 aspirantes tuvieron que realizar dos pruebas: una escrita sobre el mundo del cava y una cata a ciegas de varios tipos de este vino espumoso.

El Consejo Regulador del Cava es un organismo descentralizado del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Lo integran viticultores, elaboradores y representantes de las Comunidades Autónomas de la Región del Cava y del ministerio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content