Les Grands Buffets, Narbonne.

Logo lgb

He tingut la oportunitat de visitar el restaurant Les Grands Buffets a Narbonne, França.

Quan l’agencia de comunicació Tryptic em va convidar a dinar a aquest establiment, vaig pensar que….  que tots sabem el que és un restaurant de bufet lliure: almenys pel que fa als que tenim per la península. Però em va poder més la curiositat que la mandra, i vaig pujar-hi.
Narbonne està a uns 250 km de Barcelona. I si no tenim un cap de setmana per a dedicar-hi una escapada, una  bona manera de pujar-hi es amb tren d’alta velocitat, i mitjançant un conveni entre Renfe-SNCF, disposem de diferents trens amb sortida des de Barcelona, Girona i Figueres. Des de Barcelona es puja en 1h57 minuts.
Un cop arribats a Narbonne, l’estació del tren està a uns 10 minuts a peu del restaurant.
És una bona idea pujar d’hora al matí i fer una visita a la ciutat de Narbonne. Podeu contactar amb l’oficina de turisme i veureu les recomanacions de visites que fan. Imprescindible visitar la catedral de Sant-Just i Sant-Pastor, el horreum (unes galeries subterrànies romanes), i el mercat “les Halles” o podreu comprar productes locals i fer-hi el vermut.
Un cop feta la visita per la vila, ens dirigim al restaurant les grans Buffets, on ens rep el seu copropietari, en Monsieur Louis Privat, un home amable, sensible, culte i gran enamorat de la seva feina: la d’oferir un gran servei i una gran cuina a tots els seus clients.
A la recepció del restaurant hi trobem una antiga bàscula i un passadís que ens porta a la primera sala. L’interior del restaurant és espectacular. I l’oferta és espatarrant. Aclaparadora.

les%2Bgrands%2Bbuffets%2BDSC 9532
Enmig dels restaurant trobem la rostisseria, on al moment i a la nostra vista, ens couran el que els hi demanen: xai, garrí, porc, pollastre, llagostes, llamàntols, bou de mar, peix, entrecots… el que vulguem, al punt que vulguem,  i en la quantitat que desitgem. I en safates calentes (chefandish) trobem diferents guisats de la gastronomia local i regional: cassoulet, ronyons, cap i pota, i cuina de menuts locals,
les%2Bgrands%2Bbuffets%2BLangouste lgb

guarnicions variades,  etc.

Les%2BGrands%2BBuffets%2B(15)En l’apartat d’entrants freds, s’ofereixen ostres de Gruissan, musclos, llagostins, caragols de mar, salmó fumat o marinat, i diferents elaborats de marisc.
Una selecció de diferents embotits locals i forans, dels que podem tallar al nostre gust, patês de campanya, embotits, encurtits….
Una gran i àmplia selecció de formatges, que, ens comenta el Senyor Louis Privat, que en la recent ampliació que farà, multiplicarà aquesta oferta de formatges per 5, amb la intenció de ser el buffet de formatges més gran del món.
També trobem diferents tipus de foie, que podem acompanyar amb melmelades i acompanyaments varis.
les%2Bgrands%2Bbuffets
I l’oferta en pastisseria,  és simplement, inabastable: fondue infinita de xocolata, pastissos, pastissets, macarons, torrons, llaminadures, gelats, granitzats, cremes, compotes, bombons, gofres, melmelades, etc…
Però un dels apartats a destacar, és la cura que es te en el tractament i en la selecció de vins del restaurant. Disposa de 70 referències, de vins de la zona, els quals es poden prendre també a copes. Disposen de 10 armaris Enomatic, que dispensen el vi amb un sistema de gas inert que evita l’oxidació del vi, i l’armari  guarda l’ampolla a la temperatura òptima de servei. El preu de la copa de vi, és el mateix preu de l’ampolla dividit per 6, que és el numero de copes que surten de cada ampolla.
les%2Bgrands%2Bbuffets%2BIMG 9466
I el preu de l’ampolla de vi, és el mateix preu de com si es comprés l’ampolla al celler productor. O sigui que no hi carrega marge de restaurant: podeu consumir una ampolla a preu de celler, i, a més a més, si el vi us ha agradat, en podeu comprar ampolles per emportar, a preu de celler. I per si això fos poc, si compres 6 ampolles, l’ampolla que t’has begut per dinar, no te la cobra. Impressionant.
les%2Bgrands%2Bbuffets%2BIMG 9467
Les copes de vi que consumiu, porten un adhesiu on explica quin vi és, per si desprès en voleu comprar, recordeu quin vi era.
El servei de vi i la política de preus em va semblar impecable, i amb això, el que aconsegueix és que el consum de vi del restaurant sigui més gran, i tingui una rotació d’ampolles molt més elevada que no pas un restaurant convencional on multipliquen el preu del vi per 2 o per 3. O sigui, que des del meu punt de vista de professional del vi, això ho considero un valor afegit i un gran atractiu que fa encara més recomanable la visita Les grands Buffets.  
Un detall que em va cridar l’atenció, és el silenci que regna en tot el restaurant. No hi ha crits, ni nens corrents, i es poden tenir còmodes converses absolutament audibles. I estem parlant d’un restaurant amb capacitat per a gairebé 500 persones. Impossible trobar aquesta atmosfera en un establiment d’Espanya o de Catalunya.
Els cambrers amables i atents, i el local absolutament net, impecable, sense plates brutes o desendreçades en el buffet, tot en ordre, i sempre a punt, hi hagi el nombre que hi hagi de comensals.

Podríem dir que les grands buffets és un buffet de luxe i d’alta cuina. Un lloc on no hi ha ni farda ni palla, cada plat està ben pensat i ben fet, amb uns estàndards de qualitat molt elevats. Una visita absolutament recomanable.
Versión Castellana
He tenido la oportunidad de visitar el restaurante Les Grands Buffets en Narbonne, Francia.
Cuando la agencia de comunicación Tryptic me invitó a comer a este establecimiento, pensé que…. que todos sabemos lo que es un restaurante de buffet libre: al menos en cuanto a los que tenemos para la península. Pero me pudo más la curiosidad que la pereza, y decidí subir.
Narbonne está a unos 250 km de Barcelona. Y si no tenemos un fin de semana para dedicarle una escapada, una buena manera de subir es en tren de alta velocidad, y mediante un convenio entre Renfe-SNCF, disponemos de diferentes trenes con salida desde Barcelona, Girona y Figueres. Desde Barcelona se sube en 1h57 minutos.
Una vez llegados a Narbonne, la estación del tren está a unos 10 minutos a pie del restaurante.
Es una buena idea subir temprano por la mañana y hacer una visita a la ciudad de Narbonne. Se puede contactar con la oficina de turismo y ver las recomendaciones de visitas que sugieren. Imprescindible visitar la catedral de Sant-Just y Sant-Pastor, el horreum (unas galerías subterráneas romanas), y el mercado “las Halles” donde se puede comprar productos locales y hacer el vermut.
En nuestro caso, una vez hecha la visita por la ciudad, nos dirigimos al restaurante Les Grands Buffets, donde nos recibe su copropietario, Monsieur Louis Privat, un hombre amable, sensible, culto y gran enamorado de su trabajo: la de ofrecer un gran servicio y una gran cocina a todos sus clientes.
En la recepción del restaurante encontramos una antigua báscula y un pasillo que nos lleva a la primera sala. El interior del restaurante es espectacular. Y la oferta es alucinante. Abrumadora.
En medio de los restaurante encontramos el asador, donde al momento y a nuestra vista, nos cocerán lo que les pidamos: cordero, cochinillo, cerdo, pollo, langostas, bogavantes, buey de mar, pescado, entrecots… lo que queramos, el punto que queramos, y en la cantidad que deseemos. Y en bandejas calientes (chefandish) encontramos diferentes guisos de la gastronomía local y regional: cassoulet, riñones, callos, y cocina de menudillos, guarniciones variadas, etc.
En el apartado de entrantes fríos, ofrecen ostras de Gruissan, mejillones, langostinos, caracoles de mar, salmón ahumado o marinado, y diferentes elaborados de marisco.
Una selección de diferentes embutidos locales y foráneos, de los que podemos cortar a nuestro gusto, paté de campaña, embutidos, encurtidos….
Una gran y amplia selección de quesos, que nos comenta el Señor Louis Privat, que en la reciente ampliación que hará, multiplicará esta oferta de quesos por 5, con la intención de ser el buffet de quesos más grande del mundo.
También encontramos diferentes tipos de foie, que podemos acompañar con mermeladas y acompañamientos varios.
Y la oferta en pastelería, es simplemente, inalcanzable: fondue infinita de chocolate, pasteles, pastelitos, macarons, turrones, golosinas, helados, granizados, cremas, compotas, bombones, gofres, mermeladas, etc …
Pero uno de los apartados a destacar, es el cuidado que se tiene en el tratamiento y en la selección de vinos del restaurante. Dispone de 70 referencias, de vinos de la zona, los cuales se pueden tomar también en copas. Disponen de 10 armarios Enomatic, que dispensan el vino con un sistema de gas inerte que evita la oxidación del vino, y el armario guarda la botella a la temperatura óptima de servicio. El precio de la copa de vino, es el mismo precio de la botella dividido por 6, que es el número de copas que salen de cada botella.
Y el precio de la botella de vino, es el mismo precio de como si se comprara la botella en la bodega productor. O sea que no carga margen de restaurante: se puede consumir una botella a precio de bodega, y, además, si el vino ha gustado, se pueden comprar botellas para llevar, a precio de bodega. Y por si esto fuera poco, si se compran 6 botellas, la botella que se ha bebido para comer, no se cobra. Impresionante.
Las copas de vino que se consumen, llevan un adhesivo donde explica qué vino es, por si después se quiere comprar, se recuerde qué vino era.
El servicio de vino y la política de precios me pareció impecable, y con ello, lo que se consigue es que el consumo de vino del restaurante sea mayor, y tenga una rotación de botellas mucho más elevada que un restaurante convencional donde multiplican el precio del vino por 2 o por 3. O sea, que desde mi punto de vista como profesional del vino, esto lo considero un valor añadido y un gran atractivo que hace aún más recomendable la visita Les grands Buffets.
Un detalle que me llamó la atención, es el silencio que reina en todo el restaurante. No hay gritos, ni niños corriendo entre las mesas, y se pueden tener cómodas conversaciones absolutamente audibles. Y estamos hablando de un restaurante con capacidad para casi 500 personas. Imposible encontrar esta atmósfera en un establecimiento de España o de Cataluña.
Los camareros amables y atentos, y el local absolutamente limpio, impecable, sin bandejas  sucias o desordenadas en el buffet, todo en orden, y siempre a punto, haya el número que haya de comensales.
Podríamos decir que les grands buffets, es un buffet de lujo y de alta cocina. Un lugar donde no hay ni fárrago ni paja, cada plato está bien pensado y bien elaborado, con unos estándares de calidad muy elevados. Una visita absolutamente recomendable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content