
Marcelo Desvalls nou president de Qalidès
Marcelo Desvalls nou president de Qalidès
L’associació de cellers Qalidès ha escollit al seu nou president en unes eleccions realitzades a la finca Santa Margarida d’Agulladolç, a l’Alt Penedès. Es tracta de Marcelo Desvalls, representant del celler Finca Viladellops, que substituirà a Mireia Torres després de quatre anys en el càrrec. Desvalls ocuparà la presidència els propers dos anys i es converteix en el tercer president en la història de Qalidès, associació nascuda l’any 2004 i conformada en l’actualitat per catorze cellers familiars.
Marcelo Desvalls és el propietari de Finca Viladellops, un celler que està vinculat a la història del Castell d’Olèrdola. Des del 2007 té la certificació 100% ecològica, i compta amb una llarga trajectòria en l’experimentació vitícola. Fa una aposta per les varietats autòctones que s’expressen de forma extraordinària en els sòls calcaris del Massís Garraf. Els seus vins són un referent dels vins de qualitat del Penedès.
Des de febrer de l’any 2013 la presidència de Qalidès ha estat ocupada per Mireia Torres, un total de quatre anys molt engrescadors per a l’associació de cellers del Penedès. Al llarg d’aquest període s’han realitzat una llarga llista d’activitats destinades principalment a promocionar els vins dels diferents cellers que integren Qalidès.
Una de les activitats més destacades i originals han estat els Speed Tasting, un nou format de tast àgil i modern que apropa el món del vi als nous consumidors. Se n’han celebrat un total de tres i han comptat amb la presència de xefs amb Estrella Michelin de la talla de Jordi Vilà i el reconegut xef italià Andrea Tumbarello. Més recentment s’han celebrat activitats d’allò més innovadores i divertides com van ser els “7 balls, 7 vins i 7 balls de swing” al conegut restaurant Bardot.
Els maridatgestambé han estat activitats destacades durant la presidència de Torres, i en són bona prova les col·laboracions amb restaurants barcelonins tan reputats com El Principal, l’Spoonik, el Louis 1865 de la Fàbrica Moritz o el japonès Fukamura.

A nivell més professional i acadèmic, s’han organitzat dues edicions dels “Debats Qalidès“, una aposta de l’associació per donar a conèixer a la societat la ‘ciència vitivinícola’ que fa tan especials els vins de les diferents DO. El primer debat portava el títol de “La influència del sòl sobre l’expressió dels vins” i el segon “Les vinyes velles: un mite?“. L’associació també va participar en els cursos d’estiu de la Universitat de Barcelona amb dues sessions pràctiques i teòriques denominades “Qalidès: projecte de respecte a la vinya i el raïm“.
Paral·lelament a totes aquestes activitats, l’altra línia de treball de Mireia Torres es va basar en la renovació de la pàgina web de Qalidès i la millora constant de la comunicació i gestió de l’associació gràcies a la col·laboració amb Dinàmic Comunicació i amb Contem. El nou president, Marcelo Desvalls, s’ha mostrat favorable a continuar amb aquesta filosofia de treball per tal de consolidar Qalidès com una de les grans referències de l’excel·lència del món vitivinícola català.
Qalidès, Terres del Penedès
Qalidès és una associació de 14 cellers del Penedès que defensen el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i la riquesa d’un territori amb 2.500 anys en la producció vitivinícola i els membres de l’associació promouen una viticultura sostenible amb el medi ambient, volent donar a conèixer la personalitat i singularitat dels vins de terrer, i fer difusió de l’enoturisme del Penedès a través d’experiències úniques amb productes de proximitat.
Els cellers que formen part de Qalidès, Terrers del Penedès són: Albet i Noya, Cellers Avgvstvs Forvm, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig Sabaté i Coca, Jané Ventura, Gramona, Jean Leon, Mas Comtal, Miguel Torres, Pardas, Finca Viladellops, Mas Candíi Parés Baltà.
font:dinamic comunicació