Marc Almert, millor sommelier del món 2019.

best sommelier world 2019 %2Br
Marc Almert, de 27 anys, va aconseguir el triomf en la gran final del Concurs Millor Sommelier del Món celebrat aquest any a Bèlgica. En segon i tercer lloc van resultar respectivament, Nina H. Jensen de Dinamarca i Raimonds Tomson de Letònia.
La gran final a la recerca del Millor Sommelier del Món 2019, va començar amb un emotiu homenatge al Millor Sommelier del Món 2010, Màster Sommelier i Master of Wine Gerard Basset que va morir l’any passat, en el que van assistir la majoria dels campions del món dels últims 50 anys. Andrés Rosberg, actual president de l’Associació Internacional de Sommeliers (ASI), va anunciar la creació d’un nou premi en la seva memòria, que a partir del 2020 anualment serà lliurat a un sommelier que per la seva tasca destaqui a la comunitat.
Aquest any la competició va comptar amb 66 participants, que durant tres dies de proves, en van  nomenar 19 semifinalistes, dels quals van sortir els tres finalistes.
 
best sommelier world 2019
Les complexes proves que van haver d’enfrontar cada un d’ells, van ser:
1.- Servei d’un vi dolç de Sauternes que no estava a mà per a dues persones, i d’una cervesa belga artesana per a un altre client. El sommelier havia d’informar que no hi havia Sauternes i oferir una altra alternativa.
2.- Descriure organolèpticament un vi i recomanar un maridatge perfecte, segons sol·licitud d’una escriptora de vins.
3.- Decantació amb espelma d’un Vega Sicília Único per a 8 persones, mentre es responien diverses preguntes sobre aquest vi, entre elles: què fa aquest vi tan especial; quines veremes conté la collita 2016 i quina va ser la seva primera collita del celler. Tot això, en 6 minuts. Almert va tancar el servei oferint de la mateixa casa de Vega Sicília, un digestiu.
4.- Identificar a cegues quatre vins i oferir un maridatge, en 4 minuts.
Best%2BSommelier%2Bof%2Bthe%2BWorld%2B2019%2B %2BFinal%2Bidentificacion%2Bvinos

5.- Servei en taula de recomanació del vi adequat per a cada plat d’un menú. Sense repetir país, i sabent que ja havien gaudit d’un aperitiu i els havien ofert aigua. La dificultat era oferir un vi blanc per a un dels plats que necessitava un vi negre, i una alternativa a una comensal que no li agradaven els vins negres. Tot això en 3 minuts. En aquesta prova Almert va oferir dues alternatives per a cada plat pensant en tots els comensals, i li va sobrar temps.

6.- D’un llistat de 24 ampolles de vins monovarietals en format magnun, havien d’ordenar-los segons varietat, en tres minuts de temps.
7.- Identificar a cegues 10 begudes alcohòliques en 3 minuts.
Best%2BSommelier%2Bof%2Bthe%2BWorld%2B2019%2B %2BFinal%2Bdestilados

I per finalitzar i de manera simultània per als tres finalistes, va ser servir en cinc minuts una ampolla magnum d’un escumós en 16 copes, amb igual quantitat, d’una sola vegada i sense reomplir.

best sommelier world 2019

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content